6 tips που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου αν πρόκειται να ταξιδέψεις με το κατοικίδιο σου αεροπορικώς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
6 tips που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου αν πρόκειται να ταξιδέψεις με το κατοικίδιο σου αεροπορικώς

Καλύτερα να είσαι ενημερωμένη

Αν έχεις κατοικίδιο στο σπίτι σου ξέρεις πως είναι πολύ δύσκολο να κανονίσεις κάποιο ταξίδι μακρινό (και ειδικά με αεροπλάνο) από την στιγμή που θα πρέπει να το αφήσεις μόνο στο σπίτι ή έστω με κάποιον να σου το προσέχει. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να το πάρεις μαζί σου στο αεροπλάνο, αφού όμως λάβεις υπόψιν κάποια χρήσιμα tips.

Πριν από κάποιους μήνες σου είχαμε γράψει ξανά για κάποια έξυπνα tips που μπορείς να ακολουθήσεις αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις με τον σκύλο σου, τώρα ερχόμαστε με κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει επίσης να γνωρίζεις αν είσαι από αυτούς που παίρνουν μαζί στα ταξίδια τα κατοικίδια τους.

#1. Κάλεσε έγκαιρα στο αεροδρόμιο για να μάθεις εάν η ράτσα της γάτας ή του σκύλου σου είναι το κατάλληλο μέγεθος για να μπει στο αεροπλάνο.

#2. Προσπάθησε να κλείσεις μια απευθείας πτήση, έτσι ώστε να έχεις να περάσεις από λιγότερα αεροδρόμια, καθιστώντας το ταξίδι λιγότερο κουραστικό και πιο χαλαρωτικό για εσένα και το κατοικίδιο σου.

#3. Σιγουρέψου πως αναγνωρίζεις το κατοικίδιο σου και την τσάντα μεταφοράς. Το ταμπελάκι αναγνώρισης πρέπει να αναγράφει το όνομα του κατοικίδιου σου, όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σου και το σημείο όπου το κατοικίδιο σου ταξιδεύει από και προς.

#4. Πραγματοποιήστε μια πρακτική άσκηση στην τσάντα μεταφοράς προτού να αναχωρήσεις. Ορισμένα κατοικίδια στρεσάρονται μέσα σε αυτές, οπότε κάνοντας κάποια εξάσκηση γύρω από την πόλη με το κατοικίδιο ζώο σου στον μεταφορέα θα μπορούσε να τα βοηθήσει να συνηθίσουν το περιβάλλον τους.

#5. Μην δώσεις τίποτα για να χαλαρώσεις το κατοικίδιο ζώο σου, εκτός εάν το σύστησε ο κτηνίατρός σου - με τις αλλαγές υψόμετρου, τα ηρεμιστικά μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα.

#6. Μην ταΐσεις το κατοικίδιο σου λίγο πριν από την πτήση σας – μπορεί να δημιουργηθούν στομαχικά προβλήματα ενώ ταξιδεύετε. Είναι καλύτερο να μην το ταΐσεις τίποτα μέχρι έξι ώρες πριν.