Πες μου πώς κοιμάται η γάτα σου να σου πω πώς αισθάνεται!

Ιωάννα Τζανή
Πες μου πώς κοιμάται η γάτα σου να σου πω πώς αισθάνεται!

Παρατήρησε πώς κοιμάται η γάτα σου για να καταλάβεις αν νιώθει ασφάλεια μέσα στο σπίτι σας.

Το εύρος και οι τύποι των θέσεων που παίρνει μία γάτα όταν κοιμάται, είναι πολύ πιο... περίπλοκες από τις αντίστοιχες των ανθρώπων. Αν είσαι γατομάνα, είμαι σίγουρη ότι καθημερινά βρίσκεις το κατοικίδιό σου να κοιμάται σε κάθε λογής περίεργα μέρη και στάσεις, που πραγματικά πολλές φορές σε κάνουν αναρωτιέσαι πώς γίνεται να το παίρνει έτσι ο ύπνος!

GATA1 2

Πόσες ώρες μπορείς να αφήσεις μόνη τη γάτα σου στο σπίτι (όχι τόσες όσες νομίζεις!)

Αυτό που μάλλον δε γνώριζες μέχρι στιγμης είναι πως η εκάστοτε στάση που κοιμάται η γάτα σου, κρύβει ένα ιδιαίτερο νόημα από πίσω της, καθώς φανερώνει πολλά για τη διάθεση και τα συναισθήματα που έχει τη δεδομένη στιγμή.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις 5 πιο συχνές γατίσιες στάσεις ύπνου, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να μάθεις πολλά για το αγαπημένο σου αιλουροειδές.


https://www.instagram.com/p/CXnbMhIsELg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στάση «ημισέληνος»

Αυτή είναι μια από τις πιο κοινές στάσεις που κοιμούνται οι γάτες. Το κουλούριασμα μεγιστοποιεί τη ζεστασιά για τη γάτα και προστατεύει όλα τα ζωτικά της όργανα. Οι γάτες μπορούν, επίσης, να πάρουν αυτή τη θέση όταν αισθάνονται ανασφάλεια.

Μέσα σε ένα κουτί

Οι γάτες τρελαίνονται για κουτιά και νιώθουν προστασία όταν κοιμούνται μέσα σε αυτά. Το να κοιμάται η γατούλα σου μέσα σε κουτιά μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι ή κάποιος μέσα στο σπίτι από τον οποίο θέλει να κρυφτεί. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα νέο κατοικίδιο που πήρες ή ένας άνθρωπος από τον οποίο ενοχλείται και δε θέλει να ασχολείται μαζί της.

Στάση «belly up»

Το να κοιμάται η γάτα σου ανάσκελα είναι ένα σημάδι ότι νιώθει πολύ οικεία μαζί σου και έχετε εξαιρετική σχέση μεταξύ σας. Πρόκειται για μία αρκετά ευάλωτη θέση για τις γάτες, επομένως την παίρνουν μόνο όταν εμπιστεύονται πλήρως το περιβάλλον και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους.



Με μισόκλειστα μάτια

Εάν η γάτα σου κοιμάται με μισόκλειστα μάτια, σημαίνει ότι είναι... ετοιμοπόλεμη για κάθε πιθανή απειλή και το κάνει συνήθως όταν υπάρχουν επισκέπτες μέσα στο σπίτι.

Στα πλάγια

Η πλάγια θέση ύπνου της γάτας έχει πολλά κοινά με τη στάση «belly up». Όταν μια γάτα κοιμάται στο πλάι, σημαίνει ότι νιώθει απόλυτη ασφάλεια μαζί σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 tips για να κρατήσεις το κατοικίδιό σου ασφαλές και ζεστό τον χειμώνα

3 ερωτήσεις για να κάνεις στον εαυτό σου πριν γίνεις ανάδοχος σε ένα κατοικίδιο