Υπάρχει ένα μυστικό που όταν πας ταξίδι με την γάτα σου πρέπει να γνωρίζεις

Υπάρχει ένα μυστικό που όταν πας ταξίδι με την γάτα σου πρέπει να γνωρίζεις

Όλοι οι τρόποι για να κάνεις ακόμη πιο ευχάριστη τη μεταφορά του κατοικιδίου σου.

Ο καιρός είναι ολοένα και πιο θερμός και η άνοιξη αποτελεί ιδανική εποχή για μικρές αποδράσεις. Αν είσαι ιδιοκτήτης γάτας, θα πρέπει να φροντίσεις να γίνει απολαυστικό το ταξίδι τόσο για εσένα αλλά και για το κατοικίδιό σου.

Ανεξάρτητα από το μέσο με το οποίο θα ταξιδέψετε (αεροπλάνο, αυτοκίνητο, τρένο κ.ά) οφείλεις να φροντίσεις πως η γάτα σου θα είναι ήρεμη και άνετη. «Οι γάτες είναι πολύ εδαφικά πλάσματα και αφιερώνουν πολύ χρόνο στη δημιουργία της επικράτειάς τους», αναφέρει ο Dr. Matthew McCarthy από το Juniper Valley Animal Hospital.

Οι γάτες τείνουν να αποσυντονίζονται όταν αλλάζουν περιβάλλον και γίνονται ανήσυχες. «Μια αγχωμένη γάτα είναι πιο επιρρεπής σε προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας και ακόμη και όταν επιστρέψετε με ασφάλεια στο σπίτι», αναφέρει στο Forbes ο Dr. Jess Kirk του Vet Explains Pets.

Το μυστικό για να είναι χαρούμενη η γάτα σου όταν ταξιδεύετε

gata9.jpg

Πάρε μαζί σου μερικά αντικείμενα από το σπίτι με τα οποία η γάτα σου έχει δεθεί και έχει αφιερώσει χρόνο. Οι γάτες απελευθερώνουν φερομόνες, χημικές ουσίες που μπορούν να αλλάξουν τη συμπεριφορά και τη συναισθηματική τους κατάσταση, όταν τρίβουν το πρόσωπό τους σε συγκεκριμένα αντικείμενα που τους αρέσουν. Το κρεβάτι της γάτας, μερικά παιχνίδια και η αγαπημένη της κουβέρτα είναι οι καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Το γιγάντιο κουνέλι που παρηγορεί τους αγχωμένους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του San Francisco

Πηγή κεντρικής: pexels.com