Το γιγάντιο κουνέλι που παρηγορεί τους αγχωμένους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του San Francisco

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το γιγάντιο κουνέλι που παρηγορεί τους αγχωμένους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του San Francisco

Αυτό το αξιολάτρευτο κουνέλι 13 κιλών, που ονομάζεται Alex the Great, είναι το νεότερο ζώο θεραπείας που εντάχθηκε στην «Wag Brigade» του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο.

Το να ταξιδεύεις μόνη μ' ένα αεροπλάνο μπορεί να είναι μια εμπειρία που προκαλεί άγχος, είτε φοβάσαι να πετάξεις, είτε είσαι αγχωμένη με το δρομολόγιο του ταξιδιού σου είτε απλώς αποχωρίζεσαι τους δικούς σου ανθρώπους αλλά και το κατοικίδιό σου που αφήνεις στο σπίτι.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις. Μερικοί λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν την ηρεμιστική παρουσία ενός ζώου για να ανακουφίσει το άγχος σου. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από την Wag Brigade του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο. Το πρόγραμμα φέρνει ζώα με πιστοποίηση θεραπείας στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου για να παρέχει ηρεμία σε επιβάτες που δεν νιώθουν ψυχολογικά καλά. Ενώ πολλά από τα κατοικίδια που βρίσκονται στο αεροδρόμιο είναι πιο παραδοσιακά ζώα θεραπείας όπως τα σκυλιά, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια εκπληκτική νέα προσθήκη: ένα φλαμανδικό γίγαντας κουνελιού 13 κιλών που ονομάζεται Alex the Great.

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις κουνελάκι για κατοικίδιο

Το Brigade, που ιδρύθηκε το 2013, αποτελείται πλέον από 16 μοναδικά ζώα—14 σκύλους, τον Alex το κουνέλι και ένα γουρούνι που ονομάζεται Lilou. Η αποστολή του προγράμματος είναι απλή και επιδραστική: να κάνει τις μετακινήσεις των επιβατών πιο ευχάριστες. Φυσικά, οι πιο σημαντικές πτυχές αυτού του στόχου είναι τα πρόσωπα του προγράμματος: τα ίδια τα κατοικίδια. Κάθε ένα είναι πιστοποιημένο μέσω του Προγράμματος Animal Assisted Therapy (AAT) του San Francisco SPCA και επιλέγεται ειδικά για την ιδιοσυγκρασία του και την καταλληλόλητα του αεροδρομίου.

https://www.instagram.com/p/CbeIDQhL6eS

Οι Φλαμανδοί γίγαντες, η μεγαλύτερη φυλή κατοικίδιων κουνελιών, είναι γνωστοί για τη φιλική, χαλαρή φύση τους και την υπομονή τους όταν τα αγκαλιάζεις. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον Alex τέλειο για τη συγκεκριμένη θεραπεία. Ο Alex με το "Pet Me!" γιλέκο του, περιφέρεται στο αεροδρόμιο με το καρότσι του, προσφέροντας μια χαλαρωτική παρουσία και ποιοτικό χρόνο στους αγχωμένους ταξιδιώτες.

Αν και τώρα ζει με μια στοργική οικογένεια και μοιράζεται αυτήν την αγάπη αλληλεπιδρώντας με ανθρώπους, δεν ήταν πάντα έτσι. Ο Alex διασώθηκε από μια φάρμα κουνελιών στην κεντρική Καλιφόρνια, όπου ζούσε κάτω από σκληρές συνθήκες. «Ήταν καλυμμένος με ψύλλους και η γούνα του ήταν μπερδεμένη», περιγράφει ο συνιδιοκτήτης του, Τζος Ρόου. Ευτυχώς, ο Row κατάφερε να πείσει τον αγρότη να τον αφήσει να αγοράσει τον Alex για «ένα σημαντικό χρηματικό ποσό». Έπειτα πήρε το κουνέλι στο σπίτι και το φρόντισε.

Αφού ο Alex κέρδισε την άδεια AAT του, είχε δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για θέση στην Wag Brigade. Φαινόταν απίθανο ένα κουνέλι να πληροί τις προϋποθέσεις, αφού οι απαιτήσεις είχαν σχεδιαστεί αρχικά για σκύλους, αλλά ο Alex πέρασε με μεγάλη επιτυχία. Τώρα, ως επίσημο μέλος του Brigade, επισκέπτεται το αεροδρόμιο δύο με τρεις φορές το μήνα.