Γιατί η γάτα σου σε δαγκώνει όσο τη χαϊδεύεις

Γιατί η γάτα σου σε δαγκώνει όσο τη χαϊδεύεις

Το αγαπημένο σου κατοικίδιο ίσως προσπαθεί κάτι να σου πει.

Οι γάτες έχουν αστραπιαία αντανακλαστικά, τα οποία πιθανότατα έχεις αντιληφθεί όσο παίζεις με το κατοικίδιό σου. Αρκετές φορές οι γάτες τείνουν να αρπάζουν ξαφνικά τους ιδιοκτήτες τους και να τους δαγκώνουν ενώ τις χαϊδεύεις. Αυτή η συμπεριφορά πιθανώς να σου φαίνεται ανεξήγητη αφού δεν καταλαβαίνεις τι προκαλεί την έκρηξη της γάτας σου.

Γιατί η γάτα σου σε δαγκώνει όσο της κάνεις χάδια

Μια γάτα που δαγκώνει το χέρι σου δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει. Επίσης δεν σημαίνει ότι κάνει αυτή τη συμπεριφορά χωρίς λόγο. Αντίθετα, υπάρχουν σημαντικά μηνύματα πίσω από τη συμπεριφορά της γάτας σου. Αν αναρωτιέσαι, «Γιατί η γάτα μου με δαγκώνει όταν τη χαϊδεύω», υπάρχουν μερικές πιθανές αιτίες που πρέπει να γνωρίζεις.

Εάν η γάτα σου σε δαγκώσει όταν τη χαϊδεύεις ήρθε η ώρα να μάθεις την «επιθετικότητα» των γατών που προκαλείται από τα χάδια. Αυτά τα δαγκώματα είναι συχνά ήπια και δεν θα σε πονέσουν πολύ. Αυτό ωστόσο διαφέρει από γάτα σε γάτα. Εάν διακρίνεις σημάδια επιθετικότητας, η γάτα σου ίσως σου λέει να υποχωρήσεις και να της δώσεις λίγο χώρο.

Υπάρχει ένα μυστικό που όταν πας ταξίδι με την γάτα σου πρέπει να γνωρίζεις

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να κατανοήσουν την ακριβή αιτία. Αυτό το δάγκωμα είναι γενικά ο τρόπος της γάτας να πει ότι δεν θέλει άλλα χάδια και ότι πρέπει να απομακρυνθείς.

Πώς να αντιδράσεις

Εάν η γάτα σου σε δαγκώσει, δεν πρέπει ποτέ να αντιδράσεις αρνητικά. Μην την τρομάξεις και μην τη σκουπίσεις. Θυμήσου το δάγκωμα είναι ο τρόπος της γάτας να επικοινωνεί μαζί σου. Σεβάσου τις επιθυμίες της και απομακρύνσου για λίγο από τον χώρο.

Πώς μπορώ να κάνω τη γάτα μου να σταματήσει να δαγκώνει όταν χαϊδεύει;

Σύμφωνα με την Humane Society of Hudson Valley, το να κάνεις τη γάτα σου να σταματήσει να σε δαγκώνει είναι θέμα τροποποίησης του τρόπου με τον οποίο τη χαϊδεύεις και μαθαίνεις να προσέχεις για σημάδια ότι γίνεται υπερδιέγερση. Μάθε να αναγνωρίζεις τα προειδοποιητικά σημάδια της γάτας σας ότι νιώθει άβολα. Μπορεί να τραβήξουν τα αυτιά τους προς τα πίσω ή να αρχίσουν να συσπούν το δέρμα ή την ουρά τους.

Πηγή κεντρικής: pexels.com