Πώς θα είναι πάντα καθαρό το σπίτι ακόμη κι αν έχεις κατοικίδιο

Πώς θα είναι πάντα καθαρό το σπίτι ακόμη κι αν έχεις κατοικίδιο

Mικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις την ακαταστασία που προκαλεί το ζωάκι σου.

Μπορεί η άνοιξη να τελείωσε και το κατοικίδιό σου να μην έχει πια τριχόπτωση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσες οριστικά με την καθαριότητα του σπιτιού. Τα κατοικίδια είναι η καλύτερη συντροφιά που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε άνθρωπος, απαιτούν όμως αρκετή φροντίδα και φυσικά συνεχές καθάρισμα.

Τρίχες, πατημασιές, λάσπες και περιττώματα είναι μόνο μερικά από όσα αφήνει στο πέρασμά του το ζωάκι σου κι εσύ οφείλεις αργότερα να καθαρίσεις. Η Dr. Ruth MacPete μίλησε στο PRnews.com και μοιράστηκε μερικούς τρόπους για να δείχνει πάντα το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο. Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

7 ιδέες που θα κάνουν τη γάτα να μη φεύγει από δίπλα σου

Πώς θα είναι πάντα καθαρό το σπίτι σου ακόμη κι αν έχεις κατοικίδιο

1) Για τις τρίχες: Κακά τα ψέματα οι γάτες και οι σκύλοι τείνουν να αφήνουν τρίχες στο πέρασμά τους. Επένδυσε σε μια καλή σκούπα (ή σκουπάκι) το οποίο θα ρουφά αποτελεσματικά όλες τις τρίχες από το πάτωμα και τους καναπέδες. Διαφορετικά επένδυσε στο ειδικό ρολό καθαρισμού με αυτοκόλλητη ταινία, για να αφαιρέσεις τρίχες από τα ρούχα, τους καναπέδες και τις κουρτίνες σου.

2) Για τα σκουπίδια: Επένδυσε σε αρωματικές σακούλες σκουπιδίων που θα αφήνουν ένα ευχάριστο άρωμα φρεσκάδας στον χώρο.

3) Για τα βρώμικα πατουσάκια: Αν έχεις βαρεθεί να καθαρίζεις λάσπες και πατημασιές που αφήνει το ζωάκι σου στον χώρο, υπάρχει λύση. Φόρεσέ του ειδικά παπουτσάκια, διαφορετικά αγόρασε υγρομάντηλα καθαρισμού ζώων. Μόλις επιστρέφεις σπίτι, καθάριζε προσεκτικά τα πατουσάκια του κατοικιδίου σου για να αποφύγεις λεκέδες στον χώρο.

4) Για άλλες περιπτώσεις: Όποιος έχει κατοικίδιο γνωρίζει καλά πως μπορούν να συμβούν αρκετά μικροατυχήματα. Επένδυσε σε ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν, το οποίο εξουδετερώνει τις οσμές και είναι φιλικό προς τα κατοικίδια.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com