Το μυστικό για να πάψει να μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου

Το μυστικό για να πάψει να μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου

Μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου; Υπάρχει τρόπος να πάψει να συμβαίνει αυτό και δεν είναι μόνο το πλύσιμο των δοντιών της.

Δεν υπάρχει ωραιότερη στιγμή της ημέρας από εκείνη που εσύ γυρνάς στο σπίτι από τη δουλειά, αράζεις στο κρεβάτι να ξεκουραστείς και μαζί σου έρχεται και η γάτα σου για να κάνετε παρέα. Και πάνω εκεί που ξεκινούν τα χάδια και τα παιχνίδια μαζί της συνειδητοποιείς πως η αναπνοή της μυρίζει άσχημα.

«Ωχ, δεν πρόλαβα σήμερα να της πλύνω τα δόντια», σκέφτεσαι. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έκανες και κάτι τόσο κακό. Ναι μεν είναι καλό το καθημερινό πλύσιμο των δοντιών της γάτας σου, αλλά και μέρα παρά μέρα να το κάνεις, πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αφού, λοιπόν, της πλύνεις τα δόντια, πάλι συνειδητοποιείς ότι η αναπνοή της μυρίζει. Μη σκας! Υπάρχει άλλη λύση.

Πώς θα είναι πάντα καθαρό το σπίτι ακόμη κι αν έχεις κατοικίδιο

Το μυστικό για να μη μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου

Όπως επισημαίνουν οι κτηνίατροι, η φροντίδα των δοντιών των κατοικίδιων είναι το νούμερο ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις για να συμβάλεις σε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, αλλά και σε καλύτερη ποιότητα ζωής. Αν, λοιπόν, η δυσοσμία στην αναπνοή της γάτας σου επιμένει, η λύση είναι μία: ο τόνος.

gata.jpg

Ειδικότερα, μπορείς να πάρεις λίγο ζωμό από μαγειρεμένο τόνο και με αυτόν να τρίψεις ελαφρώς τα δοντάκια της γάτας σου, αφού της σηκώσεις προσεκτικά και απαλά τα χείλη. Μετά θα δεις πως η δυσοσμία της αναπνοής της θα έχει φύγει.

Η στοματική υγιεινή της γάτας σου

Ανεξάρτητα αν το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών της γάτας σου είναι μια συνήθεια για εσένα και για εκείνη, ώστε να παραμένει καθαρή η στοματική κοιλότητά της, είναι απαραίτητες και οι επισκέψεις στον κτηνίατρο.

Κι αυτό, γιατί ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να γίνεται οδοντιατρικός έλεγχος, ο κτηνίατρος να αξιολογεί τη στοματική υγεία του κατοικίδιού σου, αλλά και να του κάνει έναν βαθύ καθαρισμό. Έτσι, η γατούλα σου θα έχει υγιή δόντια πάντα και για πάντα!