4 έξυπνοι τρόποι για να ενθαρρύνεις τη γάτα σου να πίνει περισσότερο νερό

4 έξυπνοι τρόποι για να ενθαρρύνεις τη γάτα σου να πίνει περισσότερο νερό

Αυτές οι έξυπνες συμβουλές θα ενυδατώσουν τη γούνινη φίλη σου σε χρόνο dt.

Όπως το σώμα μας χρειάζεται πολύ νερό για να λειτουργήσει σωστά, το ίδιο χρειάζονται και οι τετράποδοι φίλοι μας. Ωστόσο, οι οικόσιτες γάτες τείνουν να μην πίνουν πολύ νερό, καθώς έχουν από τη φύση τους χαμηλές απαιτήσεις δίψας.

Οι γάτες είναι πολύ επιρρεπείς σε νεφρική νόσο, δυσκοιλιότητα και ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος, επομένως η διατήρηση της ενυδάτωσής τους είναι πολύ σημαντική καθώς αποτρέπει την εμφάνιση αυτών των ασθενειών.

Το μυστικό για να πάψει να μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου

Δεδομένου ότι οι γάτες συνήθως δεν πίνουν αρκετό νερό μόνες τους, η κτηνίατρος Carly Fox υπογραμμίζει μερικούς έξυπνους τρόπους για να κάνεις το αιλουροειδές σου να παραμένει ενυδατωμένο.

gata.jpg

Ποτίστρα

Εάν η γάτα σου δεν πίνει νερό από το μπολάλι, δοκίμασε να διαφοροποιήσεις τον τρόπο με τον οποίο της παρέχεις νερό, όπως μι ποτίστρα. Στην αρχή μπορεί να της φαίνεται περίεργο και να μην δείχνει ενδιαφέρον, όμως αν το αφήσεις για λίγες μέρες να υπάρχει γύρω της, γρήγορα θα εγκλιματιστεί.

Άλλαξε μέρος στο μπολ

Είναι πιθανό το αιλουροειδές σου να μην πίνει το νερό του επειδή δεν του αρέσει το σημείο που έχεις τοποθετήσει το μπολάκι. Ορισμένες γάτες δεν πίνουν νερό όταν το μπολ είναι δίπλα σε εκείνο του φαγητού, καθώς το ένστικτό τους λέει ότι μπορεί να είναι μολυσμένο. Γι' αυτό δοκίμασε να αλλάξεις το σημείο μέσα στο σπίτι όπου τοποθετείς το νερό της, ώστε να της δώσεις μια πιο «καθαρή» επιλογή.

Υγρή τροφή

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ εάν πρέπει να ταΐζεις τη γάτα σου με ένα μείγμα ξηρής και υγρής τροφής; Ένας λόγος που οι ιδιοκτήτες αιλουροειδών το κάνουν αυτό είναι να αυξήσουν την πρόσληψη νερού της γάτας τους. Η υγρή τροφή αποτελείται από περίπου 70% νερό, σε αντίθεση με την ξηρή τροφή, που έχει μόλις 10% νερό. Αυτό και μόνο επιτρέπει στο κατοικίδιό σου να λαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών του αναγκών σε νερό μέσω της τροφής του.

Διατήρησε το μπολ με το νερό της καθαρό

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες είναι πολύ απαιτητικά πλάσματα. Οι τρίχες ή το φαγητό στο μπολάκι του νερού τους μπορεί να αποτρέψει από το να πιουν νερό, γι' αυτό διατήρησέ το καθαρό.