Για να μη δυσαρεστείς τη γάτα σου προσπάθησε να αποφεύγεις αυτές τις 8 μυρωδιές στο σπίτι

Για να μη δυσαρεστείς τη γάτα σου προσπάθησε να αποφεύγεις αυτές τις 8 μυρωδιές στο σπίτι

Υπάρχουν κάποια συστατικά που μυρίζουν οι γάτες και… παθαίνουν κρίση. Μάθε ποια είναι για να μην τα έχεις διάσπαρτα στο σπίτι σου.

Ήξερες ότι οι γάτες έχουν εκπληκτικά έντονη όσφρηση; Στην πραγματικότητα, η όσφρησή τους είναι 9 ως 16 φορές πιο ισχυρή από αυτή των ανθρώπων μιας και οι γάτες έχουν 45 ως 200 εκατομμύρια πιο ευαίσθητα στην οσμή κύτταρα, ενώ εμείς οι άνθρωποι έχουμε μόλις 5 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι γάτες μπορούν περισσότερο να αισθανθούν με την όσφρησή τους κάτι πολύ πριν να το δουν μάλιστα. Δεν πρέπει, λοιπόν, κι εσύ να ξέρεις τι είναι αυτό που δεν αρέσει στις γάτες να μυρίζουν και τις κάνει να θέλουν να… τρέξουν χιλιόμετρα μακριά;

4 έξυπνοι τρόποι για να ενθαρρύνεις τη γάτα σου να πίνει περισσότερο νερό

Κρίμα είναι να κάνεις τη ζωή της γατούλας σου δύσκολη, επειδή απλώς ξέχασες στην κουζίνα εκτεθειμένα κάποια συστατικά, που εκείνη τα μισεί.

Οι 8 μυρωδιές που οι γάτες σιχαίνονται

Ορισμένα βότανα

Οι γάτες δεν νιώθουν και πολύ ευχάριστα όταν μυρίζουν λεβάντα, μέντα, ευκάλυπτο, γεράνι και λεμονανθό. Οπότε… κρύψε τα καλά στα ντουλάπια της κουζίνας όσο δεν τα χρησιμοποιείς.

gata_kouzina.jpg

Έντονες μυρωδιές εσπεριδοειδών

Οι γάτες μισούν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα λάιμ και τα γκρέιπφρουτ. Και, βέβαια, τις φλούδες αυτών. Αν, λοιπόν, τα χρησιμοποιείς φρόντισε να… εξαφανίσεις σύντομα τα υπολείμματά τους από το σπίτι.

Μπανάνα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γάτες μπορούν να μυρίσουν το κάλιο στις μπανάνες, το οποίο και σιχαίνονται.

Πιπέρι, κάρι, μουστάρδα και κανέλα

Γενικά, στις γάτες δεν αρέσουν οι πικάντικες μυρωδιές. Έτσι, αν παραγγείλεις… ινδικό και δεις τη γάτα σου να εξαφανίζεται από την κουζίνα, μην απορήσεις.

Οικιακά καθαριστικά

Τα απορρυπαντικά του σπιτιού μυρίζουν πολύ ενοχλητικά στις γάτες. Γι’ αυτό-όταν καθαρίζεις τον προσωπικό της χώρο- φρόντισε να είσαι πολύ προσεκτική στα καθαριστικά που θα χρησιμοποιήσεις.

Σαπούνια κι αποσμητικά

Όπως και με τα απορρυπαντικά, έτσι και με τα σαπούνια και αποσμητικά. Οι γάτες τα σιχαίνονται! Δεν τους αρέσει τίποτα που έχει χημική μυρωδιά, γι' αυτό μην εκπλαγείς ή απορήσεις αν η γάτα σου φεύγει από το δωμάτιο όταν φοράς το αποσμητικό σου.

Αιθέρια έλαια

Λόγω της συμπυκνωμένης τους μορφής, οι γάτες βρίσκουν τη μυρωδιά των αιθέριων ελαίων πολύ έντονη για τις ευαίσθητες μύτες τους.

dysarestes_osmes_gata.jpg

Ντομάτες και κρεμμύδια

Αν θέλεις να κόψεις… σαλάτα, καλύτερα άσε τη γάτα σου σε άλλο δωμάτιο μέχρι να την ετοιμάσεις.