Πώς θα κρατήσεις τη γάτα σου μακριά από τον πάγκο της κουζίνας μια για πάντα

Πώς θα κρατήσεις τη γάτα σου μακριά από τον πάγκο της κουζίνας μια για πάντα

Γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι τρίχες από τη γάτα στο φαγητό και στον καφέ σου.

 

Ως γνωστόν, οι περισσότερες γάτες είναι παιχνιδιάρες. Θέλουν να τριγυρίζουν μέσα στο σπίτι, να αράζουν στα κλινοσκεπάσματα όταν κι εσύ βρίσκεσαι κουκουλωμένη, να ψαχουλεύουν ό,τι τους εξάπτει την περιέργεια και, βέβαια, να… ανακατεύουν τον πάγκο της κουζίνας.

Παραδέξου το! Πόσες και πόσες φορές δεν μπήκες στην κουζίνα σου και βρήκες ξαφνικά τη γάτα σου να πηγαινοέρχεται στον πάγκο μέσα στην τρελή χαρά; Και αμέσως σε έπιασε κρίση για τις τρίχες που θα έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και πιθανότατα στο φαγητό (αν είχες κατσαρόλα πάνω στην κουζίνα), αλλά και για το ότι ξανά πρέπει να το ρίξεις στο καθάρισμα. Ψυχραιμία. Παρακάτω θα δεις όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις τη γατούλα σου να ξεχάσει τον πάγκο της κουζίνας και να μη σου κάνει τον συγκεκριμένο χώρο άνω-κάτω.

Για να μη δυσαρεστείς τη γάτα σου προσπάθησε να αποφεύγεις αυτές τις 8 μυρωδιές στο σπίτι

Τα tips για να κρατήσεις τη γάτα σου μακριά από τον πάγκο της κουζίνας

Δώσε της μια άλλη εναλλακτική για να ανεβαίνει και να κατεβαίνει

kouzina_gata.jpg

Άσε τη για αρχή να ανεβοκατεβαίνει μόνο στους καναπέδες ή φτιάξε της έναν ειδικό χώρο με μικροέπιπλα στα οποία θα μπορεί να περιφέρεται και να πηδάει.

Διατήρησε τον πάγκο καθαρό

Αν έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό χαρακτηριστικό οι γάτες είναι ότι θέλουν να τρώνε. Όπου βλέπουν, λοιπόν, φαγητό ορμάνε. Γι’ αυτό φρόντισε πάντα ο πάγκος της κουζίνας σου να μην έχει τροφές ή υπολείμματα, ώστε να μην τον επιλέγει και η γάτα.

Πάρε της ένα μικρό σιντριβάνι

Μερικές γάτες πηδούν πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να πιούν από τη βρύση, καθώς τους αρέσει η γεύση του τρεχούμενου νερού. Εάν έχεις παρατηρήσει ότι αυτό είναι το κίνητρο της γάτας σου, πάρε της ένα μικρό σιντριβάνι και μάθε τη να πίνει νερό από εκεί, αν θέλει να παίξει.

Βάλε στις άκρες του πάγκου αλουμινόχαρτο ή ταινία

Όταν η γάτα σου πηδήξει στον πάγκο, θα προσγειωθεί… στο αλουμινόχαρτο και ο θόρυβος και η υφή του μεταλλικού φύλλου είναι βέβαιο ότι θα την τρομάξουν. Το αποτέλεσμα; Αμέσως θα πηδήξει στο έδαφος και δεν θα αναζητήσει ποτέ ξανά τον πάγκο.