Μαμά γάτας για πρώτη φορά: Τα tips που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη

Μαμά γάτας για πρώτη φορά: Τα tips που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη

Μικρά μυστικά για καλύτερη συμβίωση με το αγαπημένο σου κατοικίδιο.

Οι γάτες είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο όμορφα, παιχνιδιάρικα και ανεξάρτητα ζώα. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή κατοικιδίου αφού προσφέρουν συντροφιά και χρειάζονται καθημερινά ελάχιστη φροντίδα συγκριτικά με άλλα ζώα.

Ακόμη κι αν μένεις σε κάποιο μικρό διαμέρισμα της πρωτεύουσας μπορείς εύκολα να συμβιώσεις με μια γάτα. Τα μόνα που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένη είναι μπολάκια φαγητού, δοχείο με άμμο, ένα κρεβατάκι και μερικά παιχνίδια.

Αν απέκτησες πρόσφατα γάτα έχεις κάθε λόγο να διαβάσεις αυτό το κείμενο. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου μερικές από τις χρησιμότερες συμβουλές για να βοηθήσεις το κατοικίδιό σου να εγκλιματιστεί στον χώρο και να νιώθει άνετα στο σπίτι.

Το μυστικό για να πάψει να μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου

https://www.instagram.com/p/CiOcNGvvOGd

Όλα τα tips για νέους ιδιοκτήτες γάτας

1) Κάνε την γάτα σου να νιώθει ασφαλής

Η γάτα σου θα είναι λίγο ντροπαλή στην αρχή, οπότε προσπάθησε να κάνεις το χώρο σου όσο το δυνατόν πιο φιλόξενο. Είναι απολύτως φυσιολογικό αν η γάτα νιώθει νευρική και κρύβεται από εσένα τα πρώτα 24ωρα. Στις γάτες γενικά δεν αρέσει η αλλαγή και μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να συνηθίσει όλες τις νέες μυρωδιές και ήχους του σπιτιού.

Τις πρώτες ημέρες προσπάθησε να έχει δικό της δωμάτιο ή χώρο όπου μπορεί να αποσυρθεί και να αισθανθεί ασφαλής. Βάλε ένα άνετο κρεβάτι με μια κουβερτούλα για να μπορεί το κατοικίδιό σου να χουχουλιάσει.

2) Η 1η επίσκεψη στον κτηνίατρο

Η επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη για να κανονιστούν τα πρώτα εμβόλια και να εκδοθεί το βιβλιάριο υγείας του κατοικιδίου σου.

3) Συμβίωση με άλλα κατοικίδια

Αν έχεις κι άλλα κατοικίδια στο σπίτι, προσπάθησε να τα φέρεις σταδιακά σε επαφή. Καλό θα ήταν να κοιμηθούν σε ξεχωριστό χώρο τα πρώτα 24ωρα ώστε να αποφευχθούν τυχόν τσακωμοί.

4) Γίνε δημιουργική με τα μπολ φαγητού και νερού

Οι γάτες τείνουν να πίνουν λιγότερο νερό από αυτό που πραγματικά χρειάζονται. Τοποθέτησε μικρά μπολ νερού σε διαφορετικά σημεία στο σπίτι ή επένδυσε σε μπολ με σιντριβάνι, καθώς μερικές γάτες προτιμούν να πίνουν τρεχούμενο νερό.

5) Αφιέρωσε χρόνο στην γάτα

Πέρασε χρόνο με το κατοικίδιό σου παίζοντας διάφορα παιχνίδια. Αυτό κρατά τον εγκέφαλό της γάτας απασχολημένο και τη βοηθά να αναπτύξει καλές δεξιότητες κοινωνικοποίησης.

Πηγή κεντρικής: pexels.com