Γιατί η γάτα σου λατρεύει να κοιμάται στα πόδια σου και στην άκρη του κρεβατιού;

Γιατί η γάτα σου λατρεύει να κοιμάται στα πόδια σου και στην άκρη του κρεβατιού;

Δεν το κάνει μόνο και μόνο για να βρίσκεται κοντά σου.

Οι γάτες είναι ανεξάρτητα ζωάκια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουν την προσοχή σου. Την αποζητούν, όπως έχουν ανάγκη και την παρέα σου και σε περιμένουν πάντα να γυρίσεις στο σπίτι. Ειδικά, όμως, όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι και πέφτεις για ύπνο θα έχεις παρατηρήσει πως η γατούλα σου αράζει στα πόδια σου, στην άκρη του κρεβατιού. Έτσι δεν είναι;

Αν σκέφτεσαι πως αυτό το σημείο της αρέσει και νιώθει με αυτόν τον τρόπο ότι βρίσκεται κοντά σου, έχεις δίκιο. Η γάτα σου ξέρει ότι εσύ της αφήνεις φαγητό όσο λείπεις, ότι πάντα τη φροντίζεις και την αγαπάς και ότι θέλεις να είσαι κοντά της όσο περισσότερο μπορείς. Οπότε, έρχεται δίπλα σου για να σου το ανταποδώσει. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτός ο λόγος που το κάνει. Κρύβεται και κάτι άλλο πίσω από αυτήν τη θέση και τη σκέψη της και έχει να κάνει με… την ασφάλεια.

Η aloe vera κι άλλα 4 φυτά εσωτερικού χώρου που είναι εξαιρετικά τοξικά για τις γάτες

Γιατί στ’ αλήθεια οι γάτες κοιμούνται στην άκρη του κρεβατιού;

Για να καταλάβεις, όταν μια γάτα πηγαίνει για ύπνο, πέφτουν οι αντιστάσεις της και τα αντανακλαστικά της. Και η ίδια το ξέρει. Γνωρίζει ότι είναι πιο ευάλωτη. Οπότε, επιλέγει να κοιμηθεί στα πόδια σου και στην άκρη του κρεβατιού, γιατί έτσι αισθάνεται ασφάλεια. Νιώθει ότι θα μπορεί να ειδοποιήσει αν αισθανθεί απειλή, αλλά και ότι θα είναι σε θέση να σε προστατεύσει.

gata_krevati.jpg

Όχι μόνο, όμως! Μένοντας στα πόδια σου η γάτα μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο του χώρου και να ξέρει πώς θα μπορούσε να φύγει αμέσως από το δωμάτιο σε περίπτωση κινδύνου και απειλής. Είναι στην άκρη του κρεβατιού, άλλωστε. Αντιθέτως, αν χωνόταν μέσα στα σκεπάσματα ή στην κορυφή του κρεβατιού θα της ήταν πιο δύσκολο να μπορέσει να βρει τρόπο διαφυγής.