Γάτα ο δήμαρχος, κυριολεκτικά

Γάτα ο δήμαρχος, κυριολεκτικά

Nα σας συστήσουμε το Stubbs, το δήμαρχο της πόλης Talkeetna.

Ο Stubbs είναι ένας μπεζ γάτος ευρωπαΐκής καταγωγής που θα μπορούσε να μένει σπίτι σας. Του αρέσουν οι τραγανές κροκέτες, τα σκαρφαλώματα στα δέντρα και οι ατελείωτοι ύπνοι τυλιγμένος στη φωλίτσα του. Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει;

Μα φυσικά ο θεσμικός του ρόλος στην πόλη Talkeetna της Αλάσκα. Εκεί πριν από 15 χρόνια οι 900 κάτοικοι μαζεύτηκαν και αποφάσισαν να ψηφίσουν για επίτιμο δήμαρχο τον Stubbs. Σε αντίθεση με τους Αθηναΐκούς δήμους όπου ψηφίζουμε ανθρώπους στους οποίους δεν πιστεύουμε και αλλάζουμε γνώμη συνεχώς μετανιώνοντας για την ψήφο μας, οι εν λόγω κάτοικοι εκλέγουν το Stubbs εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια.

«Δεν κάνει διακρίσεις με κανέναν. Τους αγαπάει όλους και τον αγαπάμε και εμείς. Μας στέλνουν ευχητήριες κάρτες και γράμματα δείχνοντας τον ενθουσιασμό τους από όλο τον κόσμο», λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι και μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μήπως να το σκεφτούμε κι εμείς για τις επόμενες εκλογές; Εμείς πάντως από προσωπική εμπειρία με τα συμπαθέστατα γούνινα ζωάκια έχουμε να σας πούμε πως μια χαρά θα τα κατάφερναν αρκεί να είχαν τις κροκέτες και το νεράκι τους!