Δεν είναι μόνο οι «υποχρεώσεις» το λάθος που γίνεται με τη λίστα καλεσμένων του γάμου

Μαρία Ροδίτη
Δεν είναι μόνο οι «υποχρεώσεις» το λάθος που γίνεται με τη λίστα καλεσμένων του γάμου

3 λάθη που κάθε νύφη κάνει όταν σκέφτεται ποιους θα καλέσει στον γάμο της. Εσύ δεν θα τα κάνεις.

Η λίστα με τους καλεσμένους του γάμου μπορεί να είναι μια από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, γιατί σκέφτεσαι σε πρώτη φάση ποια μέλη της οικογένειάς σου και ποιοι φίλοι θα βρίσκονται κοντά σου αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα, είναι όμως και μια κάπως… δύσκολη στιγμή στην προετοιμασία. Ας μην κρυβόμαστε!

Όταν σημειώνεις τους καλεσμένους σου θα βρεθούν και εκείνοι οι 5-10 ξέμπαρκοι που τους έχεις δει μια φορά στη ζωή σου ή που σου λένε οι γονείς σου να καλέσεις για να βγάλεις μια υποχρέωση. Και αυτό δεν το θέλεις σίγουρα. Ποιος, άλλωστε, θέλει στον γάμο του να είναι άγνωστος μεταξύ αγνώστων;

Οι drunk photos είναι μία από τις 6 πιο hot τάσεις στους γάμους για το 2023

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουν όλες οι μέλλουσες νύφες όταν ετοιμάζουν τη λίστα καλεσμένων του γάμου. Υπάρχουν ακόμα 2 λάθη στα οποία δεν πρέπει να υποπέσεις, ώστε και ΟΚ να είσαι με τη λίστα καλεσμένων και να περάσεις τέλεια στον γάμο σου.

https://www.instagram.com/p/CoxTADAM09z

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις με τη λίστα καλεσμένων του γάμου σου

Μην κάνεις την αρχική λίστα πολύ μικρή

Ακόμα κι αν ο γάμος σου θέλεις να γίνει σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, μην ξεκινήσεις με μία πολύ μικρή λίστα καλεσμένων. Κι αυτό, γιατί είναι πιο εύκολο να αφαιρείς καλεσμένους όταν δεις ότι παραείναι πολλοί, παρά να προσθέτεις αν δεις ότι είναι πολύ λίγοι.

Κάνε, λοιπόν, μια λίστα με όλους όσους θέλεις να καλέσεις και βάλε τους αριθμούς 1,2,3 δίπλα στα ονόματά τους με κριτήριο το ποιους θέλεις περισσότερο να βρίσκονται δίπλα σου αυτήν την τόσο σημαντική μέρα (1 για αυτούς που θέλεις οπωσδήποτε, 2 για αυτούς που απλά θέλεις να παρευρεθούν και 3 για τις υποχρεώσεις). Μετά μπορείς να κάνεις πιο άνετα το ξεσκαρτάρισμά σου μέχρι να καταλήξεις στην τελική λίστα καλεσμένων.

Μην περιμένεις πολύ για να στείλεις τα προσκλητήρια

Καλό είναι να έχεις ενημερώσει έστω και τηλεφωνικά τους καλεσμένους σου για την ημερομηνία του γάμου σου αρκετούς μήνες νωρίτερα, αλλά τα προσκλητήρια σίγουρα θα πρέπει να τα έχεις στείλει περίπου 2 μήνες πριν τον γάμο. Έτσι, θα μπορούν κι εκείνοι να κάνουν τον προγραμματισμό σου, αλλά και εσύ να ενημερώσεις έγκαιρα τον χώρο δεξιώσεων για τα άτομα που θα δώσουν το παρών.

Απόφυγε να προσκαλέσεις ανθρώπους με τους οποίους δεν έχεις σχεδόν καμία επαφή

Σε όλους τους γάμους οι γονείς του ζευγαριού θα δώσουν τις «οδηγίες» τους για τους καλεσμένους. Θα σου πουν να καλέσεις τον τάδε θείο που ποτέ δεν έχεις δει ή έχεις να τον συναντήσεις από 8 ετών ή τον κουμπάρο για τον οποίο ποτέ δεν έχεις ακούσει. Μην το κάνεις! Ή για την ακρίβεια, όρισε έναν συγκεκριμένο αριθμό «παράπλευρων» καλεσμένων που θα καλέσεις και μην τον ξεπεράσεις.