Wedding skin: Οι θεραπείες ομορφιάς που αξίζει να κάνεις λίγο καιρό πριν ντυθείς νύφη

Μαρία Ροδίτη
Wedding skin: Οι θεραπείες ομορφιάς που αξίζει να κάνεις λίγο καιρό πριν ντυθείς νύφη

Ή αλλιώς πώς ο γαμπρός (και όλοι οι καλεσμένοι του γάμου) δεν θα μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω σου – όχι μόνο για το νυφικό αλλά και για τη βελούδινη και λαμπερή επιδερμίδα σου.

Όλοι βιώνουμε το άγχος. Άγχος για τη δουλειά, για το αν είναι καλά οι δικοί μας άνθρωποι, για το πώς θα τα καταφέρουμε στην καθημερινότητά μας. Άγχος, βέβαια, και λίγο πριν τον γάμο.

Αν ετοιμάζεσαι σύντομα να ντυθείς νύφη, σίγουρα σε έχει κατακλύσει το στρες. Στρες για το αν όλα θα είναι στην εντέλεια, για να μη συμβεί καμία αναποδιά τη μέρα του γάμου, για να ευχαριστηθούν οι καλεσμένοι, για να είσαι εσύ η ίδια υπέροχη. Αυτό το στρες, λοιπόν, αποτυπώνεται συνήθως στο πρόσωπο με την κούραση και την αφυδάτωση να είναι ορατές. Τι θα κάνεις; Λίγο καιρό πριν τον γάμο μπορείς να δοκιμάσεις μερικές από τις παρακάτω θεραπείες ομορφιάς και να εμφανιστείς στην εκκλησία πιο λαμπερή και φρέσκια από ποτέ.

The Beauty Sandwich: Η θεραπεία ομορφιάς που κάνουν όλες οι stars πριν το Met Gala

Οι θεραπείες ομορφιάς που θα σε κάνουν την πιο λαμπερή νύφη ever

Χρησιμοποίησε ενεργά συστατικά

Το άγχος και η κούραση των τελευταίων ημερών λίγο πριν τον γάμο είναι λογικό να αποτυπωθούν στο πρόσωπό σου. Για να δείχνεις, λοιπόν, πιο λαμπερή και φρέσκια ένταξε στη ρουτίνα ομορφιάς σου τη βιταμίνη C, το υαλουρονικό οξύ, τα κεραμίδια, τη ρετινόλη, αλλά και AHAs, όπως το γαλακτικό οξύ.

ENERGA_SYSTATIKA.jpg

Συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου για το ποιο είναι το καλύτερο για τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας και λάμψε σε χρόνο dt. Προσοχή, όμως! Τη ρετινόλη και τα AHAs μην τα χρησιμοποιήσεις μια-δυο μέρες πριν τον γάμο κι έχουμε άλλα. Δεν θέλεις σίγουρα να πας με ερεθισμένη επιδερμίδα στα σκαλιά της εκκλησίας.

Η συνέπεια είναι το παν

Συνέπεια, συνέπεια, συνέπεια. Ειδικά πριν τον γάμο σου θα πρέπει να είσαι συνεπής με τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Να μην ξεχνάς ποτέ να καθαρίζεις το δέρμα σου πριν πέσεις για ύπνο, να φοράς καθημερινά ενυδατική κρέμα, κρέμα ματιών και serum, να κάνεις τις μάσκες και τα scrub σου. Θα αποζημιωθείς, να το θυμάσαι!

Φωτοθεραπεία

Η θεραπεία με φως LED κάνει θαύματα στο στρεσαρισμένο δέρμα, ενώ είναι ανώδυνη και μη επεμβατική. Χρησιμοποιώντας ενέργεια φωτονίων που φιλτράρεται κυρίως από κόκκινο, μπλε και κοντινό υπέρυθρο φως, το LED βοηθά στην τόνωση και ανανέωση των κυττάρων, μειώνει τη φλεγμονή και την ακμή, καθώς επίσης επουλώνει πληγές και βελτιώνει τις ουλές σκορπίζοντας τα μελανοκύτταρα κάτω από το δέρμα. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των φλεγμονωδών καταστάσεων.

https://www.instagram.com/p/Ci-mWplJ9Lp

Θεραπείες με laser

Υπάρχουν διαφόρων ειδών θεραπείες με laser που μπορείς να κάνεις και να αντιμετωπίσεις μια ποικιλία από δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή ή οι ουλές. Καλό είναι, ωστόσο, θεραπείες με laser να κάνεις τουλάχιστον 6 μήνες πριν τον γάμο, ώστε κάθε πιθανός ερεθισμός στο δέρμα να έχει εξαφανιστεί μέχρι τη μεγάλη μέρα.

Microneedling

Η θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου, γνωστή ως microneedling, dermarolling ή skin needling, είναι μια αισθητική διαδικασία που περιλαμβάνει επανειλημμένη παρακέντηση του δέρματος με μικροσκοπικές, αποστειρωμένες βελόνες. Πρόκειται για μια εξαιρετική θεραπεία για τη σύσφιξη του δέρματος, την καταπολέμηση της ακμής και τη λεία υφή της επιδερμίδας.

Οι ειδικοί συνιστούν οι νύφες να ξεκινήσουν αυτή τη θεραπεία 6 μήνες πριν από τη μεγάλη μέρα, κάθε θεραπεία να έχει διαφορά 4 εβδομάδων και η τελευταία θεραπεία να πραγματοποιηθεί το αργότερο 2 εβδομάδες πριν από τον γάμο.

Hydrafacial

Οι υδατικές θεραπείες χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων του στρες στο δέρμα. Και ας το παραδεχθούμε! Κάθε νύφη έχει άγχος λίγο πριν τον γάμο, οπότε… ένα hydrafacial μοιάζει ιδανικό για να καταπραΰνει την επιδερμίδα σου. Η διαδικασία περιλαμβάνει ήπια απολέπιση, αναρρόφηση υπολειμμάτων από τους πόρους και θρέψη του δέρματος με εντατικές ενυδατικές κρέμες. Αυτή η θεραπεία αντιμετωπίζει τις λεπτές γραμμές, την ανομοιόμορφη υφή και τον τόνο του δέρματος.

Μάσκες οξυγόνου και κρυοθεραπεία

Η μάσκα οξυγόνου επιτρέπει στα ενυδατικά συστατικά να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος για μέγιστη υγρασία της επιδερμίδας.

SKINCARE_GAMOS.jpg

Η κρυοθεραπεία χρησιμοποιεί ατμοποιημένο υγρό άζωτο για να δροσίσει το δέρμα, να αντισταθμίσει την οποιαδήποτε φλεγμονή, να υποστηρίξει την υγιή παραγωγή κολλαγόνου, να συσφίξει το δέρμα και να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση γραμμών και πρηξίματος.

Χημικό peeling

Ένα ελαφρύ χημικό peeling με γαλακτικό οξύ λίγες μέρες πριν τον γάμο σου θα απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και θα αφήσει το δέρμα λαμπερό και υγιές. Μην ανησυχείς για τυχόν κοκκινίλες. Το γαλακτικό οξύ είναι απαλό και πολύ φιλικό προς την επιδερμίδα.