Γερμανοί: πρακτικοί ακόμα και στο γάμο

Γερμανοί: πρακτικοί ακόμα και στο γάμο

Οι Γερμανοί δεν έχουν βγάλει τυχαία το όνομά τους.

Χαρακτηρίζονται ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, πρακτικούς και οργανωμένους λαούς του κόσμου και το αποδεικνύουν συνεχώς σε κάθε τομέα της ζωής τους. Γι' αυτό και οι Γερμανοί δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά ακόμα και στην διοργάνωση των γάμων τους.

Σύμφωνα με τις γερμανικές παραδόσεις, όταν γεννιέται ένα κορίτσι, η οικογένειά του φυτεύει δεκάδες δέντρα προς τιμήν της. Όταν το κορίτσι μεγαλώσει και έρθει η ώρα να παντρευτεί, τα δέντρα αυτά πωλούνται και τα χρήματα πηγαίνουν κατευθείαν στην προίκα της νύφης.

Άλλη μια παράδοση, θέλει τους συγγενείς και τους φίλους του ζευγαριού να δημιουργούν μια γαμήλια «εφημερίδα» ή ένα φυλλάδιο μερικών σελίδων σχετικό με τον συγκεκριμένο γάμο, γεμάτο με φωτογραφίες, κείμενα και ιστορίες των μελλονύμφων. Η εφημερίδα αυτή πωλείται κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του γάμου, ώστε να βοηθήσει οικονομικά το ζευγάρι για να πληρώσει το ταξίδι του μέλιτος.

Δεν είναι να απορεί κανείς, λοιπόν, αν οι Γερμανοί δεν αντιμετωπίσουν ποτέ το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι βλέπουν μπροστά, ακόμα και στις πιο προσωπικές καταστάσεις.