Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Donald Trump και Melania Knauss

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Donald Trump και Melania Knauss

Λεφτά, λεφτά, λεφτά και λίγα λεφτά ακόμα για έναν από τους πιο extravagant και πολυτελείς, στα όρια του γραφικού, γάμους στην ιστορία του θεσμού.

Ο γάμος του μεγιστάνα Donald Trump και του, μέχρι τότε, μοντέλου Melania Knauss ήταν το απόλυτο κοσμικό γεγονός του 2005, αλλά και ένας από τους πιο πολυσυζητημένους γάμους στην ιστορία των celebrity γάμων. Επειδή λοιπόν οι λεπτομέρειες είναι πάρα πολλές και τα νούμερα ακόμα περισσότερα, θα σας τον παρουσιάσουμε θεματικά για να μην χάσετε την μπάλα.

Η τελετή
Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2005 στην Bethesday-by-the-Sea Church στο Palm Beach της Καλιφόρνια.Η μεγαλύτερη αδερφή της Melania ήταν maid of honor μέσα σε ένα εντυπωσιακό φόρεμα της Vera Wang, η κόρη του Trump, Ivanka διάβασε ένα εδάφιο από την Βίβλο και οι δύο μικροί γιοι του, Donald Jr. Και Eric ήταν οι κουμπάροι. Κάμερες, κινητά και φωτογραφικές μηχανές είχαν απαγορευτεί δια ροπάλου σε όλους του καλεσμένους, τόσο στην τελετή όσο και στην δεξίωση και ο γάμος δεν βγήκε σε live μετάδοση στην τηλεόραση.

Το νυφικό
Το νυφικό της Melania ήταν το εξώφυλλο της Vogue εκείνου του μήνα, και όχι άδικα. Ήταν σχεδιασμένο από τον John Galliano για τον οίκο Dior από μετάξι, με μια ουρά 3 μέτρων και πέπλο 5 μέτρων, ενώ για την συνολική δημιουργία του χρειάστηκαν περίπου 100μ. υφάσματος και 1500 πολύτιμοι κρύσταλλοι, στρας και μαργαριτάρια. Χρειάστηκε περισσότερες από 1000 ώρες για να ραφτεί, κόστισε κάπου μεταξύ 100.000 και 200.000 δολαρίων και ήταν τόσο βαρύ που η Melania καθόταν σε παγκάκι στην δεξίωση και όχι σε κανονική καρέκλα. Αργότερα, ωστόσο, και αφού χόρεψε τον πρώτο της χορό με τον Trump ως ζεύγος, άλλαξε σε μια σέξι τουαλέτα της Vera Wang με τούλι.

Οι καλεσμένοι
Σε τυχαία σειρά: Oprah Winfrey, Luciano Pavarotti, Clint Eastwood, Alfonse D'Amato, Usher, Elton John, David Letterman, Russell Simmons, Vic Damone, Sean Combs, Arnold Schwarzenegger, Shaquille O'Neal, Derek Jeter, Joe Torre and Muhammad Ali, Rudy Giuliani, Billy Joel, Katie Couric, Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μοναχό κ.α.

Η δεξίωση
Το γαμήλιο πάρτι έγινε στην ιδιωτική έπαυλη Mar-a-Lago του Trump, έκτασης 17 στρεμμάτων και 118 δωματίων. Η κεντρική αίθουσα δεξιώσεων είχε διακοσμηθεί έτσι ώστε να θυμίζει το στυλ των δωματίων χορού στα ανάκτορα επί εποχής Λουδοβίκου του 15ου. Τα χρώματα που είχαν επιλεχθεί ήτα λευκό και χρυσό ενώ τον χώρο των 1.580τ.μ. στόλιζαν 10.000 λουλούδια μεταξύ των οποίων λευκά τριαντάφυλλα, ορτανσίες, γαρδένιες και παιώνιες. Το μενού περιλάμβανε περισσότερα από 6.000 ορεκτικά με κύρια συστατικά το χαβιάρι, τον αστακό και τις τρούφες, filet mignon, γαρίδες στον ατμό, μοσχάρι και φυσικά άπλετη σαμπάνια, μαζί με εκλεκτά κρασιά από το προσωπικό κελάρι του Trump. Όσο για την τούρτα; Κανείς δεν λυπήθηκε τα έξοδα ούτε εκεί. Μια τεράστια τούρτα 1μιση μέτρου, επτά ορόφων και 90 κιλών σερβιρίστηκε στους καλεσμένους, γεμισμένη με βουτυρόκρεμα Grand Marnier και στολισμένη με 3.000 λευκά τριαντάφυλλα από ζάχαρη.