Τα 8 μεγαλύτερα λάθη που που μπορύν να γίνουν σε μία γαμήλια δεξίωση

Γωγώ Φούντα
Τα 8 μεγαλύτερα λάθη που που μπορύν να γίνουν σε μία γαμήλια δεξίωση

Φροντίστε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια

Η μέρα του γάμου είναι από τις πιο σημαντικές μέρες στη ζωή μιας γυναίκας και σίγουρα όλες επιδιώκουν το τέλειο. Τι γίνεται όμως όταν το μυστήριο κυλήσει ομαλά και τα προβλήματα αρχίζουν στη δεξίωση;. Εδώ σας έχουμε τα 8 μεγαλύτερα λάθη που συνήθως κάνουν οι μέλλουσες νύφες σε ότι έχει να κάνει με το γαμήλιο τραπέζι:

1) Μην πληρώσετε πλήρη τιμή για το γεύμα και τα ποτά των προμηθευτών σας. Υπάρχει περίπτωση, μικρή βέβαια αλλά υπάρχει, οι συγκεκριμένοι να μην είναι αυτό που λέμε επαγγελματίες και να δουν το τραπέζι του γάμου σας ως μία ευκαιρία για δωρεάν φαγητό και ποτό!

2) Μην υποθέσετε ότι ο χώρος της δεξίωσης θα σας προμηθεύσει με όλα τα απαραίτητα. Κάποιες φορές γίνεται και κάποιες όχι. Έτσι φροντίστε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα τραπέζια να μην έχουν χαρτοπετσέτες για παράδειγμα.

3) Παραγγείλτε παραπάνω προσκλητήρια. Καλύτερα να σας περισσέψουν κάποια, παρά να αναγκαστείτε να κάνετε δεύτερη εκτύπωση. Στοιχίζει πάντα τα διπλάσια.

4) Μη θεωρείτε δεδομένο ότι οι υπεύθυνοι του catering είναι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές. Είναι εκεί για να ελέγχουν το φαγητό και τα ποτά. Το να σας βοηθούν με το νυφικό σας ή να κουβαλούν τα γαμήλια δώρα μετά το τέλος της βραδιάς δεν είναι στις αρμοδιότητές τους και πιστέψτε μας, αν αναγκαστούν να το κάνουν δε θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι γι αυτό.

5) Ο DJ ή ο φωτογράφος της βραδιάς δεν είναι σίγουρο ότι δουλεύει μόνος του. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φέρει μαζί του και κάποιο βοηθό ή και παραπάνω από ένα άτομο. Βεβαιωθείτε για κάτι τέτοιο για να μην πιαστείτε απροετοίμαστες.

6) Ξεκαθαρίστε στους καλεσμένους σας ότι δεν μπορούν να πάρουν ανθοδοχεία, τασάκια ή οτιδήποτε άλλο ως αναμνηστικά του γάμου σας. Όλα αυτά είναι της εταιρείας που διοργανώνει τη δεξίωση κι εσείς απλά θα αναγκαστείτε στο τέλος να πληρώσετε τα «σπασμένα».

7) Μη θεωρείτε το να πετύχετε μία καλή τιμή για κάλυμμα καρέκλας ας πούμε, ότι θα μείνετε και ευχαριστημένοι. Τα περισσότερα από αυτά είναι σκισμένα, ακόμα και λερωμένα. Προσέξτε πολύ την επιλογή σας.

8) Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αντί να απολαμβάνετε τη δεξίωση που εσείς σχεδιάσατε, να είστε απασχολημένες με το να τακτοποιείτε τους καλεσμένους στις θέσεις τους. Η λύση είναι να προσλάβετε ένα άτομο για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά. Τόσα χρήματα θα ξοδέψετε άλλωστε, δεν πειράζει λίγα παραπάνω...