Οι δικές σας ιστορίες: Η υποχόνδρια πεθερά

Οι δικές σας ιστορίες: Η υποχόνδρια πεθερά

Πως μια πεθερά μπορεί να στείλει τη νύφη της τιμωρία στη γωνία για λίγη σκόνη.

Η πεθερά μου είναι άρρωστη. Αυτό σημαίνει πως είναι κυριολεκτικά άρρωστη στο μυαλό και έχει σοβαρό πρόβλημα με την καθαριότητα. Κάθε τι που βλέπει γύρω της είναι μια ζωντανή απειλή γεμάτη μικρόβια και πρέπει να αποστειρώνεται γύρω στις 30 φορές την ημέρα.

Από τότε που κάναμε το πρώτο μας παιδί με τον άντρα μου το πρόβλημά της έχει επιδεινωθεί, καθώς όχι μόνο πλέον καθαρίζει μόνη της τα πάντα συνέχεια, αλλά μας βάζει κι εμάς να κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Αλλά δεν σταματά εκεί. Όποτε έρχεται στο σπίτι μας είμαστε σε εγρήγορση για τουλάχιστον δύο ώρες πριν, καθώς πρέπει να καθαρίσουμε τα πάντα στην εντέλεια γιατί μας κάνει κανονική επιθεώρηση! Και αν δεν έχουμε κάνει κάτι καλά, μας μαλώνει σα να είμαστε πέντε χρονών παιδάκια.

Θα μου πείτε, να τη στείλω από εκεί που ήρθε. Ο σύζυγός μου όμως μου λέει διαρκώς πως η γυναίκα έχει πρόβλημα, πως αυτό δεν πρόκειται ν' αλλάξει ποτέ και πως με το να της φερθούμε άσχημα δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Λέει πως δεν φταίει αυτή γι' αυτό που της συμβαίνει και πως ουσιαστικά η γυναίκα έχει ένα πρόβλημα. Το θέμα είναι πως τα καταλαβαίνω όλα αυτά, όμως μαζί της έχουμε πρόβλημα κι εμείς, που πλέον κοντεύουμε να παρανοήσουμε από την υπερβολική καθαριότητα.