Η φαντασιόπληκτη πεθερά

Η φαντασιόπληκτη πεθερά

Αυτή που φαντάζεται πράγματα και καταστάσεις πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική.

Και εκεί που κάθεστε αμέριμνη και μιλάτε με τη θεία Αναστασία, ενημερώνεστε ξαφνικά ότι η πεθερά σας δεν έρχεται να σας επισκεφθεί ποτέ γιατί εσείς δεν την καλείτε στο σπίτι και ότι αυτό που κάνετε είναι τρομερή αγένεια και απίστευτα άδικο εις βάρος της. Αρχικά σοκάρεστε με αυτό που ακούτε από το σπίτι της θείας και στη συνέχεια φέρνετε στο νου σας το δωμάτιο που έχετε διαμορφώσει ειδικά για αυτήν, τις άπειρες φορές που σας έχει στήσει αδικαιολόγητα και τις αμέτρητες προσκλήσεις που της έχετε κάνει και αυτή έχει αρνηθεί.

Αυτή είναι η φαντασιόπληκτη πεθερά, η οποία δε διστάζει όχι μόνο να δημιουργήσει παρανοϊκά σενάρια για εσάς, αλλά και να τα διαδώσει κιόλας. Μην απελπίζεστε. Από αυτό, το πιθανότερο είναι να μη γλιτώσετε ποτέ.

Μιλήστε στην πεθερά σας ήρεμα και δώστε της να καταλάβει πως τα πράγματα πολύ συχνά είναι τελείως διαφορετικά από ότι τα έχει καταλάβει. Γι' αυτό, καλό είναι να μιλά μαζί σας και όχι με τους άλλους γι' αυτά τα θέματα, αφού δεν είναι όμορφο να πληροφορείστε τι λέει για εσάς πίσω από την πλάτη σας. Εξηγήστε της επίσης πως αυτά τα λόγια, όταν δεν ευσταθούν, αλλοτριώνουν τη σχέση σας και δημιουργούν προβλήματα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ σας.