Ο άνθρωπος δεν αλλάζει

Ο άνθρωπος δεν αλλάζει

Εύχεστε να είχατε ένα μαγικό ραβδάκι και να αλλάζατε τα πεθερικά σας. Είναι πρακτικότερο, όμως, οι ευχές σας να είναι ρεαλιστικές.

Το ακούτε από μικρή, το επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας όσο πιο συχνά μπορείτε για να μην απογοητεύεστε, σιγομουρμουρίζετε λόγια αποδοχής κάθε φορά που τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλετε, αλλά στην πράξη κάνετε τα πάντα για να αλλάξετε τους ανθρώπους που έχετε γύρω σας και να τους φέρετε στα μέτρα σας.

Έτσι και με τα πεθερικά, τα οποία δυστυχώς δεν τα διαλέγετε εσείς, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους γονείς. Μπορεί λοιπόν αυτό που θέλετε να είναι μια πεθερά που σας λατρεύει με όλο της το είναι, οι πιθανότητες όμως είναι να μην συμβαίνει ακριβώς αυτό. Το κλειδί είναι να μην αναλώνεστε σε καταστάσεις, συζητήσεις και διαδικασίες που στόχο έχουν να κάνουν την πεθερά σας ιδρυτή του πρώτου fun club σας.

Απώτερος στόχος σας θα πρέπει να είναι οι όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις με τα πεθερικά σας δεομένων των συνθηκών. Κοινώς, στοχεύστε στο σωστό χτίσιμο της σχέσης σας μαζί τους και όχι στο γκρέμισμά τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μεγάλοι και έχουν ήδη διαμορφώσει την προσωπικότητά τους. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, είναι ιδιαίτερα μεγαλόπνοο σχέδιο να ελπίζετε πως εσείς θα κατορθώσετε να τους αλλάξετε.