Ασφάλεια στο αυτοκίνητο: Προτεραιότητες που θέτουμε όταν επιλέγουμε ένα «όχημα» για το παιδί μας

Ασφάλεια στο αυτοκίνητο: Προτεραιότητες που θέτουμε όταν επιλέγουμε ένα «όχημα» για το παιδί μας

Ένας από τους πιο δύσκολους γρίφους που χρειάστηκε να λύσω ως μέλλουσα μαμά ήταν το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου που θα επέλεγα για το μωρό μου.

Με τον μέλλοντα μπαμπά, χρειαστήκαμε ώρες αναζήτησης, βαθιάς μελέτης και δοκιμών, για να καταλήξουμε στην οριστική μας απόφαση – για την οποία δεν μετανιώσαμε στιγμή. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι το καθισματάκι αυτό θα αποτελούσε ουσιαστικά την πρώτη επαφή του μωρού μας με τον «έξω κόσμο», καθώς με αυτόν τον τρόπο θα πήγαινε στο σπίτι μας μετά το μαιευτήριο και ο συμβολισμός αυτός έκανε ακόμα πιο σημαντική την απόφασή μας. Ήταν για εμάς ανάγκη να δείξουμε πως για το μωρό μας επιλέγουμε το καλύτερο, ευθύς εξαρχής.

Γνωρίζαμε πως λίγο μετά τον πρώτο χρόνο του παιδιού μας θα χρειαζόταν να επιλέξουμε ένα νέο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, ωστόσο, τα κριτήρια επιλογής είναι εν πολλοίς ίδια ή παρόμοια: Πρωτεύον ζήτημα είναι η ασφάλεια, ακολουθεί η άνεση για το παιδί, η ευκολία χρήσης για τους γονείς και τέλος, το design – θέλουμε γύρω μας να επιλέγουμε προϊόντα που αντικατοπτρίζουν το γούστο μας και την αισθητική μας και αυτό ήταν επίσης μία παράμετρος που έπαιξε ρόλο στην επιλογή μας.

Πρώτος λόγος στην ασφάλεια

Δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι η επιλογή μας δεν θα ήταν η πιο ασφαλής για το μωρό μας, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως ο τομέας αυτός είναι καλυμμένος 100%. Επομένως, πριν από οτιδήποτε άλλο, εξετάσαμε πόσο ασφαλές είναι κάθε καθισματάκι για το παιδί. Πώς το διαπιστώνουμε αυτό; Μελετώντας προσεκτικά τα αποτελέσματα δοκιμών που διεξάγουν διεθνώς αναγνωρισμένα ινστιτούτα, όπως είναι o Γερμανικός ADAC, η Stiftung Warentest ή η RACE. Ακολούθως επιμείναμε στην προστασία που παρέχει το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου από πλευρικές συγκρούσεις, δηλαδή στο κατά πόσο προστατεύει το μωρό μας μειώνοντας την ισχύ σε περίπτωση τέτοιας σύγκρουσης.

Όταν μιλάμε για παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και ασφάλεια, το μυαλό μας πηγαίνει στη CYBEX, την ηγέτιδα δύναμη στην ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο αυτοκίνητο. Δεν είναι τυχαίο πως τα καθίσματα αυτοκινήτου είναι το προϊόν με το οποίο ξεκίνησε αυτός ο κολοσσός, ενώ μέσα στο campus της εταιρείας λειτουργούν crash test facilities, δηλαδή ειδικός προσομοιωτής ώστε να γίνονται εκεί καθημερινές δοκιμές για την ασφάλεια, την εξέλιξη των καθισμάτων και τη δημιουργία νέων τεχνολογιών. Η CYBEX άλλωστε βρίσκεται συνεχώς στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας ανεξάρτητων ινστιτούτων όπως το Stiftung Warentest ή ο ADAC που προαναφέραμε, όπου για παράδειγμα, το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου Cloud Z i-Size, έχει αποσπάσει βαθμολογία 1.7!

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr