Το «ταξίδι» της εξωσωματικής: Μία γυναίκα μιλά για το δικό της «θαύμα»

Το «ταξίδι» της εξωσωματικής: Μία γυναίκα μιλά για το δικό της «θαύμα»

Πώς το βίωσε και ποια είναι τα συναισθήματά της τώρα; 

Ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες, σκέφτονται τη λύση της εξωσωματικής γονιμοποίησης σήμερα. Εμείς μιλήσαμε με την κυρία Τριανταφύλλου, η οποία μετά από αρκετές προσπάθειες, αποφάσισε να προχωρήσει στη λύση της εξωσωματικής και σήμερα μας μιλάει για την εμπειρία της, αγκαλιά με το μικρό της θαυματάκι!

Κυρία Τριανταφύλλου, πώς πήρατε την απόφαση να κάνετε εξωσωματική;

Προσπαθούσαμε αρκετό καιρό με τον σύζυγο μου να κάνουμε ένα παιδάκι. Δυστυχώς δεν μπορούσα να καταφέρω να μείνω έγκυος με φυσικό τρόπο, οπότε επειδή είχε αρχίσει ο χρόνος και με άγχωνε πάρα πολύ, αποφασίσαμε να στραφούμε στον δρόμο της εξωσωματικής.

Με ποια κριτήρια καταλήξατε στο κέντρο Εξωσωματικής στο οποίο θα πηγαίνατε;

Πριν επιλέξουμε το κέντρο με το οποίο θα προχωρούσαμε, ρωτήσαμε άλλα ζευγάρια που είχαν περάσει από το ίδιο μονοπάτι, ψάξαμε, διαβάσαμε κάναμε την έρευνά μας και τελικά καταλήξαμε.

Ήμασταν πολύ συγκεκριμένοι σε αυτά που ψάχναμε

  1. Θέλαμε να έχει ένα πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο εργαστήριο.
  2. Θέλαμε ένα γιατρό, ο οποίος πέρα από καλός επιστήμονας να ήταν και «άνθρωπος».
  3. Θέλαμε να έχει το κέντρο αυτό, επιτυχίες στο ενεργητικό του.
  4. Θέλαμε να υπάρχει μια ομάδα από πίσω, που θα μας στήριζε στον δύσκολο αγώνα που ξεκινούσαμε.

Όπως σας είπα, μετά από έρευνα καταλήξαμε στην Εμβρυογένεσις. Είμαστε τυχεροί γιατί αισθανθήκαμε από την πρώτη στιγμή ότι η απόφασή μας ήταν η σωστή.

Καταρχάς, ο Dr. Μαστρομηνάς, ένας από τους καλύτερους γυναικολόγους γονιμότητας σε διεθνές επίπεδο, μας κατηύθυνε προσωπικά, δημιουργώντας ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο για εμάς, αυτό και το οποίο ακολουθήσαμε με επιτυχία.

Το εργαστήριο του κέντρου είναι από τα πιο σύγχρονα και η ομάδα των Εμβρυολόγων έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Όσον αφορά στις επιτυχίες του κέντρου, εκπλαγήκαμε ευχάριστα. Όπου ρωτούσαμε μας το συνιστούσαν και τελικά, δεν είναι τυχαίο καθώς είναι 30 χρόνια στον χώρο και έχει δημιουργήσει μια μικρή πόλη νέων ανθρώπων: 30.000 μωρά!

Τέλος, πρέπει να σας πω ότι η διαδικασία της εξωσωματικής είναι μια διαδικασία που θέλει, όπως και όλα βέβαια, καλή ψυχολογία. Το ζευγάρι χρειάζεται να νιώθει άνετα και υποστηρικτικά. Στην Εμβρυογένεσεις υπάρχει Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ιατρός-Σύμβουλος διατροφής και μια ολόκληρη υποστηρικτική ομάδα, που βοηθάει πολύ, ώστε η ψυχολογία του ζευγαριού να είναι προσανατολισμένη στην επιτυχία του στόχου!

Ερχόμενοι στην Εμβρυογένεσις, βρήκαμε μια οικογένεια, από τα κορίτσια στη ρεσεψιόν μέχρι τους γιατρούς, όλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί μαζί μας και έκαναν τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη για εμάς. Με βοήθησε και η ανάγκη και η λαχταρά μου να αποκτήσω ένα παιδάκι και ήθελα πραγματικά να χαρίσω στον σύζυγο μου αυτή την χαρά.

DSCF6044

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές για μια μέλλουσα μητέρα, πρέπει να είναι η στιγμή που μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Περιγράψτε μας πώς μάθατε ότι είστε έγκυος; Πώς ενημερωθήκατε για το θετικό αποτέλεσμα της χορειακής;

Ήρθα το πρωί στο κέντρο, έδωσα αίμα ώστε να μετρήσουν τη χοριακή ορμόνη, πήγα στο διπλανό εμπορικό, πήρα έναν καφέ και έκλαιγα «τη μοίρα» μου μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Στην επιστροφή και ενώ περπάταγα στην Κηφισιάς, χτυπάει το τηλέφωνο και είναι μια κοπέλα από την γραμματεία του κέντρου. «Κυρία Τριανταφύλλου», μου λέει και συνεχίζει: «Συγχαρητήρια, τα καταφέραμε!». Εντάξει, δεν υπήρχε. Από τη χαρά μου έπεσα κάτω και έκλαιγα στη μέση της Κηφισίας!

Τι θα συμβουλεύατε τις γυναίκες που προσπαθούν να γίνουν μανούλες;

Λένε ότι «τα θαύματα θυμώνουν, όταν δεν τα πιστεύουμε» , μην σταματάτε ποτέ να ελπίζετε σε αυτά! Τολμήστε με δύναμη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα να διανύσετε αυτό το μονοπάτι! Το αποτέλεσμα είναι μαγικό!