Πώς θα βοηθήσουμε τα μικρά μας να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν κάθε μέρα τον κόσμο

Πώς θα βοηθήσουμε τα μικρά μας να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν κάθε μέρα τον κόσμο

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, πώς αντιλαμβάνεται το παιδί σου τον κόσμο γύρω του;

Πόσο πρωτόγνωρα μπορεί να είναι για εκείνο κάποια πράγματα που σε εσένα φαίνονται απλά, καθημερινά και συνηθισμένα; Η αλήθεια είναι πως εάν είχαμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε για λίγο τον κόσμο, μέσα από τα μάτια των μικρών μας, το μόνο σίγουρο είναι πως θα μαγευόμασταν! Γιατί τα παιδικά μάτια, είναι σαν ένα «μαγικό» ζευγάρι γυαλιά, το οποίο αλλάζει τις διαστάσεις, κάνει τα πάντα να δείχνουν πιο αισιόδοξα, συναρπαστικά και μερικές φορές πολύπλοκα. Αυτό οφείλεται βέβαια στην αστείρευτη φαντασία τους, η οποία όταν συναντά την πραγματικότητα μέσω της όρασης, τα βοηθάει να δημιουργούν έναν δικό τους ξεχωριστό κόσμο στο μυαλό τους.

Σε αυτό το σημείο ακριβώς, είναι που χρειάζονται τη δική μας παρουσία, για να μπορέσουν να περιηγηθούν στον κόσμο που έχουν δημιουργήσει, ανακαλύπτοντας συγχρόνως τον κόσμο που μοιράζονται με όλους εμάς. Γιατί το ζητούμενο είναι, να μην τους στερήσουμε τη χαρά της δημιουργίας και τη φαντασία τους, αλλά μέσω αυτών να τα βοηθήσουμε να μάθουν περισσότερα πράγματα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό, είναι να τους προσφέρουμε τα κατάλληλα παιχνίδια! Τα παιχνίδια που θα εμπνέουν τη φαντασία τους, αλλά μέσω της διαδικασίας του παιχνιδιού θα τους «ανοίγουν» την όρεξη για περισσότερη μάθηση.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που υπόσχονται πως θα σε βοηθήσουν να γίνεις η καλύτερη «συνοδοιπόρος» για το μικρό σου, στο μαγικό ταξίδι της ανακάλυψης!

lego d1

Δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr