Πρακτικές οδηγίες χρήσεως πεθερικών

Πρακτικές οδηγίες χρήσεως πεθερικών

Από τη στιγμή που δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, πρέπει τουλάχιστον να ξέρετε πώς να τα χειριστείτε.

Όταν παντρεύεστε τον άνθρωπο με τον οποίο θέλετε να περάσετε μαζί του την υπόλοιπη ζωή σας, αναπόφευκτα θα πάρετε πακέτο και την οικογένειά του και, πιο συγκεκριμένα τους γονείς του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι άνθρωποι θα είναι περίεργοι και θα σας κάνουν τη ζωή πατίνι, αλλά επειδή η ιστορία έχει αποδείξει πως κατά βάσει αυτό συμβαίνει, καλό είναι να έχετε μερικές στοιχειώδεις οδηγίες χρήσεως ώστε να βγείτε νικήτρια στον πόλεμο των τύπων, των συμπεριφορών και των ιδιοτροπιών με τα πεθερικά σας.

Ενοχλητικές συνήθειες
Όλοι έχουμε, το ίδιο και τα πεθερικά. Από το πόσο γάλα βάζουν στον καφέ τους μέχρι τις βαρετές ιστορίες που ακούμε ξανά και ξανά. Η λύση είναι να κάνει το ζευγάρι μια κοινή λίστα με ότι τους ενοχλεί και να προσπαθήσουν ενεργητικά να τα αγνοήσουν.

Κριτική
Ενίοτε από τα πεθερικά λείπει η διακριτικότητα και η κριτική επί παντός επιστητού δίνει και παίρνει. Με το δικαιολογητικό των καλών προθέσεων έχουν γνώμη για όλα και τα σχολιάζουν χωρίς φραγμούς. Αν σε αυτή την περίπτωση τους αγνοήσετε, η στάση σας τους αποθαρρύνει.

Τριβή
Άλλες οικογένειες συνηθίζουν να συναντιόνται πολύ συχνά, άλλες λιγότερο. Αυτό δεν είναι κακό, φτάνει να μη γίνεται σε βάρος της ομαλής ζωής του ζευγαριού και των παιδιών του. Σε αντίθετη περίπτωση, χρειάζεται επείγουσα συνεννόηση μεταξύ των συντρόφων και, φυσικά, γρήγορη και αποτελεσματική κοινή αντίδραση.

Παραβίαση ιδιωτικότητας
Αποφασίστε να περιχαρακώσετε τα προσωπικά και τις άλλες «εσωτερικές» υποθέσεις σας. Έστω και από πραγματικό ενδιαφέρον, είναι έτοιμοι να ανακατευτούν σε βαθμό που να ενοχληθείτε και να νιώσετε ότι επεμβαίνουν στα προσωπικά σας.

Καταπίεση για συναντήσεις
Να είστε συνεπείς μόνο μέχρι εκεί που δεν καταπιέζεστε πολύ. Χαράξτε μια κοινή πολιτική. Δεν πειράζει αν δυσαρεστήσετε τους μεγάλους καμιά φορά με το να μην ανταποκριθείτε στο κάλεσμά τους.