Οι δικές σας ιστορίες: τι το περάσατε εδώ; American bar;

Οι δικές σας ιστορίες: τι το περάσατε εδώ; American bar;

Ένας άντρας διηγείται την δική του δυσάρεστη εμπειρία με τα πεθερικά του την ημέρα που έπρεπε να είναι μια από τις ωραιότερες της ζωής του.

Σας στέλνω αυτό το mail για να σας πω πως δεν είναι μόνο οι νύφες που υποφέρουν εξαιτίας των πεθερικών τους αλλά και οι γαμπροί. Θα μου πείτε, είναι δεδομένο πως οι άντρες δεν πολυαντέχουν και ζορίζονται με τους γονείς της γυναίκας τους και ιδιαίτερα τις μανάδες τους αλλά θα σας πω και εγώ, από την πλευρά μου, πως με τους γονείς της συζύγου μου είχαμε άριστες σχέσεις. Τουλάχιστον μέχρι τον γάμο μας.

Τον οποίο γάμο μας, όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, τον σχεδιάσαμε και τον οργανώσαμε παρέα και τον είχαμε φανταστεί σαν ένα μεγάλο πάρτι με τους φίλους μας και, φυσικά, με τους συγγενείς και τους γονείς μας. Δεν είμαστε, κανείς από τους δυο μας, πολύ της φαμφάρας και γι αυτό διαλέξαμε μια ήσυχη, μικρή εκκλησία και ένα πολύ απλό και όμορφο εστιατόριο για να κάνουμε τη γιορτή μετά την τελετή. Δεν προσλάβαμε DJs, φωτογράφους, μακιγιέρ και όλους αυτούς τους άσχετους που μαζεύονται σε κάθε γάμο αλλά φροντίσαμε να τα κάνουμε όλα εμείς, από τη μουσική και τη διακόσμηση μέχρι τα ρούχα και το βάψιμο της γυναίκας μου. Εμείς και οι φίλοι μας, δηλαδή. Μόνο το φαγητό που δεν μαγειρέψαμε και δεν αποστάξαμε το ουίσκι.

Όλα πήγαν φανταστικά στην τελετή και το γλέντι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές. Χορέψαμε και τα νησιώτικά μας και τα τσάμικά μας και όλα αυτά που θα ευχαριστούσαν τους γονείς και τους συγγενείς μας και έφτασε η ώρα να βάλουμε τις δικές μας μουσικές. Στον πρώτο αγγλικό στίχο που ακούστηκε από τα ηχεία ο πατέρας και η μάνα της γυναίκας μου εμφανίστηκαν σε έξαλλη κατάσταση. «Τι το περάσατε εδώ μέσα;» άρχισαν να φωνάζουν «American bar;». έπιασαν το παιδί του μαγαζιού που ασχολιόταν ως εκείνη την ώρα με τη μουσική, του έδωσαν και ένα κατοστάρικο και του ζήτησαν να συνεχίσει με ελληνικά. Εμείς μείναμε αποσβολωμένοι και δεν θέλαμε να τσακωθούμε μαζί τους. Αποτέλεσμα; Περάσαμε την υπόλοιπη νύχτα με τα μούτρα κατεβασμένα. Και εγώ αρνήθηκα, για πολύ καιρό μετά να ανταλλάξω οποιαδήποτε κουβέντα μαζί τους εκτός από τα τυπικά.

Γιώργος, 34