Τι ζητάει η μαμά από τα δημιουργικά παιχνίδια: Τα 5+1 «must have» χαρακτηριστικά

Τι ζητάει η μαμά από τα δημιουργικά παιχνίδια: Τα 5+1 «must have» χαρακτηριστικά

Τα παιχνίδια των παιδιών μας είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για όλες εμάς τις μαμάδες. Θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο και μέσω του παιχνιδιού τους τα μικρά μας όχι μόνο να διασκεδάζουν και να περνούν καλά, αλλά και να αναπτύσσονται τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Η ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μας άλλωστε, τόσο η πνευματική όσο και η συναισθηματική, επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο μέσω του παιχνιδιού, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Επομένως, θέλουμε να προσφέρουμε δημιουργικά παιχνίδια που απασχολούν τα παιδιά, χωρίς να αποτελούν… μπελά για εμάς! Αυτό που κάθε μαμά γνωρίζει εξάλλου είναι πως τα παιδιά, τις περισσότερες φορές, ενθουσιάζονται ιδιαιτέρως με τα απλά πράγματα, με τα οποία μπορούν να ασχολούνται επί ώρες. Επομένως, η προσεκτική επιλογή των δημιουργικών παιχνιδιών των παιδιών μας χρειάζεται πάντα να γίνεται με βάση μερικά συγκεκριμένα «must have» χαρακτηριστικά.

crayola-2.jpg

Η μαμά και τα παιχνίδια

Το παιδάκι που ασχολείται ευτυχισμένο με τη δραστηριότητά του είναι ένα παιδάκι χαρούμενο, που εκτονώνει την ενέργειά του και αξιοποιεί τη φαντασία του, δημιουργώντας έναν καινούριο, δικό του, παιχνιδιάρικο κόσμο.

Τι ζητάει όμως η μαμά από τον κόσμο των δημιουργικών παιχνιδιών;

1) Το παιχνίδι να απασχολεί το παιδί για αρκετή ώρα: Φυσικά το κάθε παιδάκι έχει τον δικό του χαρακτήρα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πώς και πόσο θα ασχοληθεί με τα παιχνίδια του. Όμως, δεν υπάρχει παιδάκι που να μην λατρεύει να ζωγραφίζει με τις μπογιές και τους μαρκαδόρους του, ανά πάσα ώρα και στιγμή, ήδη από μωράκι – που μόλις αρχίζει να πιάνει το χρώμα.

2) Να βοηθά στην ανάπτυξη του παιδιού: Η ζωγραφική είναι μια απλή και εύκολη δραστηριότητα με την οποία το παιδί αναπτύσσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, δημιουργώντας σχήματα, αναμειγνύοντας χρώματα, συνθέτοντας κόσμους, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τη λεπτή του κινητικότητα, καθώς μαθαίνει να χειρίζεται ολοένα και καλύτερα τις μπογιές και τους μαρκαδόρους του.

3) Να είναι επαναχρησιμοποιήσιμο: Η ζωγραφική συνήθως απαιτεί χαρτί – ατέλειωτες ποσότητες χαρτιού, που είναι πολύ δύσκολο εμείς οι μαμάδες να φροντίζουμε να έχουμε πάντα διαθέσιμο αλλά και για αυτό το πρόβλημα υπάρχουν λύσεις!

4) Να απασχολεί περισσότερα από ένα παιδάκια ταυτόχρονα: Ειδικά τα μικρότερα παιδάκια είναι δύσκολο να μπορέσουν να συνεργαστούν και να απασχοληθούν με κάτι ταυτόχρονα με τους φίλους τους.

crayola-3.jpg

5) Να μην λερώνει και να καθαρίζεται εύκολα: Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, προέχει η δημιουργική απασχόληση του παιδιού, όμως όταν αυτή γίνεται με τρόπο που να μην προκαλεί χάος μετά, τότε εμείς οι μαμάδες είμαστε σαφώς υπέρ, με όλη μας την καρδιά!

6) Να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται εύκολα: Ακόμα ένα bonus που αφορά στη μαμά και όχι τόσο στο παιδί, είναι το παιχνίδι να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα, τόσο από δωμάτιο σε δωμάτιο του σπιτιού, όσο και στο εξοχικό ή στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού, αν χρειαστεί. Αντίστοιχα, εμείς οι μαμάδες, που θέλουμε το σπίτι μας μαζεμένο, θέλουμε τα παιχνίδια να μπορούν να αποθηκεύονται εύκολα και να μην πιάνουν πολύ χώρο στο σπίτι.

Μμμ ωραία όλα αυτά θα μας πείτε αλλά που θα βρούμε ένα τέτοιο, δημιουργικό παιχνίδι;

Εμείς το ψάξαμε και σας προτείνουμε ένα παιχνίδι που πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και αυτό είναι το Crayola Mini Kids Χαλάκι Ζωγραφικής!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που απασχολεί δημιουργικά το παιδάκι μας - και τους φίλους του αν χρειαστεί - που δεν λερώνει, βοηθά το παιδί να εκφραστεί ενώ καθαρίζεται πανεύκολα και μεταφέρεται παντού!

Διαθέτει μια ικανή επιφάνεια (60Χ90 εκ) για να απασχολήσει περισσότερα από ένα παιδάκια οπότε υπάρχει χώρος για όλους! Περιλαμβάνει τέσσερις μαρκαδόρους υδατογραφίας που καθαρίζονται μόνο με νεράκι αλλά και ένα ειδικό πανί για τον καθαρισμό του χαλιού μετά από κάθε έκφραση δημιουργικότητας των μικρών μας, οπότε είναι και επαναχρησιμοποιήσιμο, αφού τα παιδιά σβήνουν και ζωγραφίζουν ξανά και ξανά! Τέρμα η αναζήτηση (και η σπατάλη) χαρτιού!

crayola-4.jpg

Είναι κατάλληλο για παιδάκια από τριών ετών, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, που σημαίνει ότι μπορούμε να το βάλλουμε είτε στο πάτωμα του παιδικού δωματίου, είτε πάνω σε ένα τραπέζι, είτε ακόμα και στο μπαλκόνι ή την αυλή. Διπλώνει ώστε να το αποθηκεύσουμε κρατώντας το σπίτι τακτοποιημένο αλλά και εύκολα το μεταφέρουμε μαζί μας στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού ή και στο εξοχικό ή στο σπίτι φίλων.

Έτσι λοιπόν η ζωγραφική των μικρών μας γίνεται πιο διασκεδαστική για τα ίδια και πιο ξέγνοιαστη από ποτέ για εμάς τις μαμάδες, με το Χαλάκι Ζωγραφικής Mini Kids Crayola Color Pop. Αρκεί να ξεδιπλώσουμε την τεράστια επιφάνεια ζωγραφικής και να δώσουμε στο μικρό μας τα χρώματα για να ξεκινήσουν ώρες δημιουργικότητας, χωρίς ανησυχίες για λερώματα και ζημιές!