Οι κατάλληλες «ταμπέλες» για τα πεθερικά σας

Οι κατάλληλες «ταμπέλες» για τα πεθερικά σας

Συγχαρητήρια, αποκτήσατε πεθερικά. Ξέρετε, όμως, πώς πρέπει να τους απευθύνεστε;

Ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεστε από την πρώτη στιγμή στα πεθερικά σας μπορεί να δημιουργήσει μια μόνιμη επίδραση πάνω τους και να διαμορφώσει αναλόγως τις μελλοντικές σχέσεις σας. Επειδή όμως κάθε οικογένεια είναι μοναδική, οι ακόλουθες βασικές οδηγίες θα σας κρατήσουν σε ασφαλές έδαφος μέχρι να καταλάβετε τι είναι αυτό που λειτουργεί καλύτερα πάνω στην δική σας, ευρύτερη οικογένεια.

  1. Αν καταφέρετε να αποκαλείτε τα πεθερικά σας «μαμά» και «μπαμπά», κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν ευχαριστημένοι. Σε πολλές οικογένειες, οι γονείς θεωρούν τους γαμπρούς και τις νύφες τους σαν δικά τους παιδιά και το εκτιμούν δεόντως όταν αυτή η σχέση στοργής είναι αμοιβαία.
  2. Η ασφαλέστερη τακτική είναι να ομολογήσετε τον προβληματισμό σας και να ρωτήσετε ευθέως τα πεθερικά σας πως επιθυμούν οι ίδιοι να τους αποκαλείτε. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είστε έτοιμοι να δεχτείτε τα πάντα. Αν σας ζητήσουν να τους αποκαλείτε με τα μικρά του ονόματα, κάντε το. Αν η πεθερά σας σας ζητήσει να την φωνάζετε «Μητέρα Παπαδοπούλου», ή το εκάστοτε επίθετό της, κάντε το. Αν θέλει σκέτο «μαμά», φωνάζετέ την μαμά. Όταν είναι παρόντες και οι δικοί σας γονείς, μπορείτε απλά να τους φωνάζετε με τα μικρά τους για να μην μπλέξετε τις μητέρες και τους πατεράδες.
  3. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκαλείτε τα πεθερικά σας με αντωνυμίες αντί για τα πραγματικά τους ονόματα. Όταν, για παράδειγμα, η πεθερά σας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, και σας ακούσει να την αποκαλείτε «αυτή» ή να λέτε κάτι όπως «είναι δικό της», τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, τόσο πιο αγενείς θα φαίνεστε.