Όταν η πεθερά οδηγεί στο διαζύγιο

Όταν η πεθερά οδηγεί στο διαζύγιο

Μπορεί μια πεθερά να γίνει τόσο ενοχλητική που να οδηγήσει το ζευγάρι στο διαζύγιο;

Τα περισσότερα ψυχολογικά βιβλία που έχω διαβάσει καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: οι γυναίκες έχουν έναν διακόπτη και όταν αυτός πατηθεί τότε δεν υπάρχει γυρισμός, ακόμη και αν ο σύζυγός τους είναι έτοιμος τότε να αναλάβει δράση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μιας πεθεράς που ενοχλεί έντονα τη νύφη της (έχουμε όλοι διαβάσει και ζήσει ιστορίες με πραγματικά ενοχλητικές πεθερές), ο γιος αποφεύγει να την αντιμετωπίσει και προτείνει στη γυναίκα του να κάνει το ίδιο και να μην της δίνει σημασία. Βλέπετε έτσι έχει μάθει και αυτός να κάνει από την εφηβεία του όταν την αντιμετώπιζε σαν θορυβώδη σταθμό στο ραδιόφωνο και έκανε πως δεν άκουγε. Μόνο που σε όλες τις γυναίκες αυτό δεν είναι εφικτό και το να αγνοήσουν έναν ενοχλητικό άνθρωπο για εκείνες είναι πολύ δύσκολο.

Το θέμα είναι πως όταν οι γιοι αποφασίζουν τελικά να αντιμετωπίσουν τις μητέρες τους είναι πια πολύ αργά και οι σύζυγοί τους έχουν φτάσει στο τέλος του σχοινιού χωρίς να μπορούν να επιστρέψουν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να μην καταλήξετε στο δικηγόρο σας αν αντιμετωπίζετε παρόμοιες συμπεριφορές είναι να μιλήσετε με τον καλό σας και να του δώσετε να καταλάβει πως δεν υπάρχουν περιθώρια. Τα υπόλοιπα επαφίενται επάνω του.