Τα πεθερικά στήριγμα

Τα πεθερικά στήριγμα

Αντί να βλέπετε τα πεθερικά σας ως την επιτομή του κακού, δείτε τα σαν μια πολύ καλή προέκταση του δικτύου υποστήριξής σας.

Κάθε άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια από τους γύρω του. Όσο ανεξάρτητη, οργανωμένη και δυναμική κι αν είστε, δεν υπάρχει περίπτωση να τα προλαβαίνετε όλα άλλα ούτε και να τα γνωρίζετε όλα. Γι' αυτό ζητάτε και προσφέρετε αντίστοιχα βοήθεια από και σε όποιον θέλει και μπορεί να είναι κοντά σας.

Τα πεθερικά σας μπορεί να μην είναι κοντά σας γεωγραφικά ή συναισθηματικά, μπορείτε όμως να τα προσθέσετε και αυτά στο δίκτυο υποστήριξής σας. Μ' αυτόν τον τρόπο θα έχετε δύο επιπλέον ανθρώπους για να στραφείτε όταν έχετε προβλήματα, ωστόσο φροντίστε να τους κρατάτε έξω από τα προσωπικά σας θέματα.

Πρώτον γιατί ούτε καν οι ίδιοι δεν θα το θεωρήσουν φυσιολογικό, αφού θα διαισθανθούν διάσπαση στην οικογένεια, πράγμα που τα πεθερικά δεν επιθυμούν ποτέ. Δεύτερον γιατί θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς εσάς και την ικανότητά σας να κάνετε το παιδί τους ευτυχισμένο.

Προτιμήστε να μιλάτε μαζί τους για πιο απλά καθημερινά προβλήματα όπως ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς, ότι δεν προλαβαίνετε να πάτε στην τάδε γιορτή κλπ κλπ.