Lloyd Simmonds: Μας μίλησε για το μακιγιάζ στο Haute Couture SS/22 show του Alexis Mabille

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Lloyd Simmonds: Μας μίλησε για το μακιγιάζ στο Haute Couture SS/22 show του Alexis Mabille

Ένα από τα looks που μας μάγεψαν στην Spring/Summer 2022 Paris Couture Week, ήταν αυτό που είδαμε στην πασαρέλα του Alexis Mabille. Ο couturier παρουσίασε τη συλλογή του στο Salle Pleyel, και ο Master Llloyd Simmonds δημιούργησε ένα μακιγιάζ-ψευδαίσθηση που συμπλήρωνε μοναδικά τα ρούχα. Επικοινωνήσαμε μαζί του για τις λεπτομέρειες και μας αποκάλυψε τα πάντα.

COUTURE SS/22

Την Τρίτη που πέρασε, ενώ η Αθήνα ντυνόταν στα λευκά, ο Alexis Mabille παρουσίαζε την συλλογή του στη συμφωνική αίθουσα Salle Pleyel, έναν ιστορικό χώρο μουσικής που βρίσκεται στην rue Faubourg Saint-Honoré. Η συλλογή, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «Carnal Couture», ονομάζεται Desire και έχει να κάνει ακριβώς με αυτό: Την επιθυμία.

Mabille HC S22 025

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με την επιθυμία», εξήγησε ο Alexis Mabille στα παρασκήνια «Αγκαλιάζει το σώμα σχεδόν σαν μια σταγόνα αρώματος ή μια ιδέα μακιγιάζ», συμπλήρωσε. Διαφάνειες, lingerie λεπτομέρειες, δαντέλα, φιόγκου –το σήμα κατατεθέν του οίκου- και πουκάμισα τυλίγονταν και έστριβαν δημιουργώντας σιλουέτες γεμάτες αισθησιασμό.


https://www.instagram.com/reel/CZNPZUZB13S/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αυτές τις αιθέριες σιλουέτες συμπλήρωσε ο master Lloyd Simmonds με το μακιγιάζ που δημιούργησε για τον οίκο και εμείς επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε την έμπνευση πίσω από look αλλά και όλες τις λεπτομέρειες.



Holiday Exclusive: Party hair tips από τον Sam McKnight

Ποια ήταν η έμπνευσή σου; Τι συζητήσατε με τον σχεδιαστή ώστε να καταλήξετε σε αυτό το look;

Στην πραγματικότητα δεν συζητήσαμε τίποτα. Μία ημέρα πριν το show, το πρωί, ο Alexis μου έδειξε μερικά -3 ή 4- κομμάτια της συλλογής. Δεν ήταν ολοκληρωμένα αλλά πολύ αρχιτεκτονικά, όμως τα χρώματα ήταν πολύ απαλά, muted, σε αποχρώσεις του nude. Έτσι, σκέφτηκα ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι που θα ήταν μεν graphic, αλλά όχι πολύ προφανές. Κάτι που δεν θα ήταν πολύ επιτηδευμένο γιατί θα έδειχνε παλιομοδίτικο.


https://www.instagram.com/p/CZKWFF8tsCc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έπρεπε να έχει φρεσκάδα και ταυτόχρονα, να είναι τόσο glam όσο έπρεπε ώστε να μην επισκιάσει ή να μην τραβήξει την προσοχή από τα ρούχα. Αποφάσισα λοιπόν να χρησιμοποιήσω χρυσό αντί για μαύρο, dark liner. Ό, τι θα έκανα με ένα μαύρο eyeliner, αποφάσισα να το κάνω με χρυσό για να είναι πιο παιχνιδιάρικο και να αντανακλά το φως χωρίς να είναι loud και προφανές.

Mabille HC bbt S22 042

Ποια προϊόντα χρησιμοποίησες για τις υπέροχες γραμμές σου;

Χρησιμοποιήσαμε 2 διαφορετικές αποχρώσεις του χρυσού που δεν έβλεπες απαραίτητα, εκτός και αν ήσουν πολύ κοντά και με τον σωστό φωτισμό. Το μακιγιάζ των κοριτσιών, μέσα στην αίθουσα του show, δεν ήταν αισθητό. Ήταν εκεί μόνο όταν η στιγμή ήταν κατάλληλη και το φως ήταν σωστό, έφευγε και ερχόταν, το έβλεπες και δεν το έβλεπες. Ήταν σαν μία ψευδαίσθηση, το έβλεπες και μετά το κορίτσι άλλαζε πόζα και εξαφανιζόταν.

Mabille HC bbt S22 066

Υπάρχει ένα προϊόν της MAC cosmetics που είναι σαν πάστα eyeliner, λέγεται mixing medium. Είναι ένα διάφανο προϊόν, το οποίο μπορείς να αναμείξεις με οποιοδήποτε χρώμα και να δημιουργήσεις το δικό σου eyeliner. Είναι σταθερό, πολύ έντονο, αδιάβροχο, τέλειο. Χρησιμοποίησα λοιπόν, όπως σου είπα, 2 διαφορετικές αποχρώσεις.

Mabille HC bbt S22 069

Την σπασμένη σκιά της MAC που είδες στις φωτογραφίες, η οποία –φυσικά, όπως όλα τα καλά πράγματα- δεν κυκλοφορεί πλέον, και μία ακόμα. Οι υφές τους ήταν διαφορετικές όπως και η απόχρωσή τους. Η μία είχε μεταλλική και η άλλη κρυστάλλινη υφή, έλαμπαν πολύ όταν το φως ήταν σωστό και μετά περνούσαν διακριτικά στο παρασκήνιο.


https://www.instagram.com/p/CZKVC5ft5ed/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μπορούμε να φορέσουμε αυτό το couture look στην καθημερινότητά μας και αν ναι πώς;

Απλά κάνε τη γραμμή μικρότερη! Φυσικά, είναι ένα look που ταιριάζει στην couture πασαρέλα, αλλά τα κορίτσια δεν φορούν couture στην καθημερινότητα. Ένας εύκολος τρόπος για να το αντιγράψεις, θα ήταν να κάνεις μία λεπτή γραμμή κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων και να τη συμπληρώσεις με άφθονη μάσκαρα. Αυτό είναι που κάνει το look πιο φορέσιμο. Η μάσκαρα δίνει σχήμα στα μάτια και καμουφλάρει τη λάμψη έτσι ώστε να φαίνεται μόνο όταν ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου.

Mabille HC bbt S22 002

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Angela Levin εξηγεί πώς είναι να δουλεύεις με γυναίκες όπως η Jennifer και η Nicole

Για το συγκεκριμένο show θέλαμε ένα καθαρό και polished αποτέλεσμα, δεν θέλαμε το μακιγιάζ να φαίνεται, θέλαμε να είναι αληθινά τα πρόσωπα. Είναι πάντα καλή ιδέα, όταν επιλέγεις κάποιο statement στοιχείο όπως για παράδειγμα το χρυσό eyeliner, να διατηρείς το υπόλοιπο μακιγιάζ πολύ απλό. Ειδικά για τα shows, θέλουμε να υπάρχει μία μόνο ιδέα, να είναι εύκολα αντιληπτή. Αυτό είναι κάτι που μεταφράζεται και στο καθημερινό μακιγιάζ. Αν κάνεις κάτι special κάνε μόνο αυτό, βάλε μόνο λίγο lip balm στα χείλη και τέλος.


https://www.instagram.com/p/CZKVaWUNlRr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φυσικά, θα μπορούσα να μιλώ για ώρες με τον –πάντοτε ευγενικό- master Simmonds όμως έπρεπε να τον αποδεσμεύσω. Δώσαμε όμως ραντεβού για μεθαύριο ώστε να μιλήσουμε γενικά για το μακιγιάζ, για τη μόδα, τις τάσεις, την ομορφιά, την τέχνη και την έμπνευση so stay tuned…