Αποκλειστικό: Η Angela Levin μας μίλησε για το μακιγιάζ της Michelle Williams στις Χρυσές Σφαίρες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Αποκλειστικό: Η Angela Levin μας μίλησε για το μακιγιάζ της Michelle Williams στις Χρυσές Σφαίρες

Η υπέροχη Angela Levin, celebrity makeup artist, μας αποκάλυψε τα προϊόντα που χρησιμοποίησε, τι την ενέπνευσε για να δημιουργήσει το συγκεκριμένο μακιγιάζ της Michelle Williams, πώς είναι να δουλεύεις μαζί της και ποια είναι η πιο αγαπημένη της ανάμνηση!

Η Angela Levin, δεν είναι απλά μία ακόμη makeup artist. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που σε μαγεύει με τον λόγο και το ταλέντο του, με το ήθος και την ευγένειά του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι, τα ταλαντούχα χέρια της, κρύβονται πίσω από τα super elegant και διαχρονικά μακιγιάζ που βλέπουμε σε μερικές από τις μεγαλύτερες σταρ του κινηματογράφου, όπως η Jennifer Aniston, η Nicole Kidman και φυσικά η Michelle Williams. Αυτά είναι τα κορίτσια της, όπως λέει η ίδια με πολλή αγάπη.

https://www.instagram.com/p/B53Z_pcFylQ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Angela Levin εξηγεί πώς είναι να δουλεύεις με γυναίκες όπως η Jennifer και η Nicole

Η πρώτη φορά που μίλησα με την Angela ήταν πριν από κάμποσο καιρό, στην καραντίνα, που αναλύσαμε το πώς είναι να συνεργάζεσαι με τόσο μοναδικές γυναίκες. Έπειτα, μιλήσαμε ξανά για το μακιγιάζ της υπέροχης Shira Haas στα Critic’s Choice Awards. Αυτή τη φορά, επικοινώνησα μαζί της για να μιλήσουμε σχετικά με το μακιγιάζ της Michelle Williams στις Χρυσές Σφαίρες, και δέχτηκε με πολλή αγάπη να μιλήσει μαζί μου. Η συνέντευξή μας κράτησε περίπου μία ώρα και δεν κατάλαβα πόση ώρα μιλούσαμε γιατί η Angela έχει έναν υπέροχο λόγο, που απλά σε μαγεύει και θέλεις να την ακούς με τις ώρες.

Stunning! H αγαπημένη Angela Levin μας μίλησε για το μακιγιάζ της Shira Haas

Chanel Dinner Celebrating Lucia Pica & The Travel Diary Makeup Collection - Arrivals

Για να μην μακρηγορώ όμως, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα προϊόντα που χρησιμοποίησε για το μακιγιάζ της Michelle Williams, tips για να αντιγράψεις το look, το πώς είναι να δουλεύεις με την Michelle και την εμπειρία των Golden Globes, καθώς και την πιο αγαπημένη της ανάμνηση. Ξεκινάμε λοιπόν…

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το μακιγιάζ της Michelle Williams;

Όταν μία ηθοποιός έχει παίξει σε μία ταινία, και η ερμηνεία της μπορεί να την καταστήσει υποψήφια για ένα ή περισσότερα βραβεία, συγκεντρωνόμαστε και καταστρώνουμε ένα σχέδιο. Λέμε ότι, αν είσαι υποψήφια για χρυσή σφαίρα θα πρέπει να κάνουμε αυτό το look, αν είσαι υποψήφια για τα Oscars θα πρέπει να πάμε με αυτό το look. Προετοιμάζεσαι δηλαδή κατά κάποιον τρόπο, αλλά υπάρχουν πάντοτε εκπλήξεις! Τίποτα δεν είναι σίγουρο, ούτε καν το ρούχο μερικές φορές. Σκεφτόμαστε λοιπόν και το ενδεχόμενο να μην είναι η ίδια υποψήφια, αλλά η ταινία, και έτσι οργανώνουμε διαφορετικά looks για την εμφάνισή της ως cast στα βραβεία.

80th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Ό, τι και να προ-αποφασίσουμε ωστόσο, πάντοτε το κρατάμε μέσα στα πλαίσια που η Michelle νιώθει άνετα. Δεν θα έκανα ποτέ ένα μακιγιάζ Kim Kardashian στην Michelle, δεν την αντιπροσωπεύει. Οπότε συζητάμε τη γενική παλέτα, και δημιουργούμε ένα moodboard για την σεζόν των βραβείων.

Όσο για την έμπνευση καθαυτή, πάντοτε κοιτάζω πρώτα το φόρεμα και ονειρεύομαι «το κορίτσι μου» να το φοράει, πώς είναι το περιβάλλον γύρω της και τι με κάνει να νιώθω αυτή της η εμφάνιση. Στο συγκεκριμένο λοιπόν τη φαντάστηκα περιτριγυρισμένη από λαμπερά άνθη καμέλιας.

Ποια ήταν τα προϊόντα που χρησιμοποίησες για το συγκεκριμένο look;

Συχνά, μεγάλες εταιρίες καλλυντικών επικοινωνούν μαζί μας και μας ρωτούν αν θα επιμεληθούμε το μακιγιάζ κάποιας celebrity στο κόκκινο χαλί. Φέτος, με προσέγγισε η Chanel, ένα brand που λατρεύω και έχω άψογη συνεργασία, και έτσι το μακιγιάζ της Michelle έγινε αποκλειστικά με προϊόντα Chanel.

https://www.instagram.com/p/CnQVY4hvfnH

Είχα λοιπόν να επιλέξω από την νέα χρωματική παλέτα Chanel και λατρεύω το αποτέλεσμα γιατί το brand ταιριάζει πολύ στην Michelle. Τα προϊόντα έχουν μία διαφάνεια, είναι ντελικάτα και αυτό αντιπροσωπεύει τη Michelle, το look και τον χαρακτήρα της. Η Michelle –τελικά- φόρεσε μία υπέροχη Gucci τουαλέτα, και τα προϊόντα Chanel συμπλήρωσαν τέλεια το look. Μάλιστα, ήταν σα να ευθυγραμμίστηκαν τα άστρα, γιατί όπως σου είπα, το άνθος της καμέλιας έπαιξε ρόλο στην επιλογή του look για τη Michelle, και ο οίκος έχει δημιουργήσει μία σειρά βασισμένη στην καμέλια, την οποία και χρησιμοποίησα για την προετοιμασία της επιδερμίδας της.

Ποιο foundation χρησιμοποίησες στην επιδερμίδα της Michelle;

Χρησιμοποίησα το Ultra Le Teint Foundation. Είναι ένα ιδιαίτερα υδαρό προϊόν, πολύ ελαφρύ και διαφανές. Επίσης, έχει πολλές αποχρώσεις οπότε θα μπορέσεις να βρεις σίγουρα απόχρωση για τις πιο μεσογειακές παλέτες. Το χρησιμοποίησα γιατί, όταν κάνουμε ένα μακιγιάζ για το κόκκινο χαλί, λαμβάνουμε υπόψιν μας το τι «βλέπει» η κάμερα, που μπορεί να διαφέρει πολύ από αυτό που βλέπει το γυμνό μάτι. Προσπαθώ λοιπόν να δώσω μία συνολική κάλυψη, παρ’ όλο που η Michelle δεν το χρειάζεται, γιατί στην κάμερα θα φανεί που έβαλα περισσότερο foundation και που λιγότερο. Γι’ αυτό το περνάω πολύ ελαφριά παντού, με ένα κυκλικό πινέλο και πολύ ελαφριές κινήσεις.

chanel-foundation.png

Και ποιο ήταν αυτό το gorgeous ρουζ στα μάγουλά της; Ταιριάζει καις τις πιο σταρένιες;

Στα μάγουλα χρησιμοποίησα το κρεμώδες Multi Use Glow Stick στην απόχρωση Rosé. Προσωπικά έχω σχεδόν μεσογειακή επιδερμίδα, και μου ταίριαξε, επομένως είναι μία απόχρωση universally κολακευτική αν κάνεις layering. Το υπέροχο με αυτό το ρουζ που είναι κρεμώδες (λατρεύω τα κρεμώδη ρουζ), είναι ότι μπορείς να «ρυθμίσεις» την ένταση του χρώματος με το layering. Για μία λευκή επιδερμίδα όπως της Michelle, μία στρώση είναι αρκετή. Για τις πιο μεσογειακές και σταρένιες επιδερμίδες, απλά περνάς επιπλέον στρώσεις. Το μυστικό βέβαια είναι η κρεμώδεις σύσταση, βρίσκω ότι τα κρεμώδη ρουζ είναι καλύτερα γιατί γίνονται ένα με το δέρμα, και κρατούν για πολύ περισσότερο.

chanel-baume.png

Μίλησέ μας και για το χρώμα στα μάτια της.

Η Chanel έχει αυτές τις μικρές παλέτες, σε διαφορετικές αποχρώσεις, που λέγονται Les Beiges Healthy Glow Palette και κάθε παλέτα έχει 5 χρώματα. Αυτή που χρησιμοποίησα για το μακιγιάζ της Michelle στα Golden Globes ήταν η απόχρωση Light. Το συνολικό look ήταν πολύ elegant, πολύ προσιτό και glamorous. Τα μαλλιά της ήταν πολύ κομψά και αριστοκρατικά, και έτσι τα προϊόντα Chanel με την διαφάνειά τους, επιτρέπουν το layering με πολύ διακριτικό και κομψό τρόπο. Περνάς μία στρώση και έπειτα περνάς μία ακόμη για να δώσεις ένταση, καταλαβαίνεις. Μπορείς να «χτίσεις» το αποτέλεσμα ώσπου να είναι ιδανικό.

chanel-palette.png

Συχνά, ολοκληρώνω το μακιγιάζ και μετά την ξανακοιτάζω και κάνω προσαρμογές. Αφήνω όλα μου τα εργαλεία στο τραπέζι μέχρι να φύγει από την πόρτα, γιατί ακόμα και την τελευταία στιγμή μπορεί να κάνω αλλαγές, προσαρμογές, προσθήκες ή touch ups.

H Michelle έχει ιδιαίτερα λευκή επιδερμίδα, αν θέλαμε να αντιγράψουμε το look, ως μεσογειακές γυναίκες, τι θα έπρεπε να προσέξουμε;

Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας, όποια και αν είναι η χρωματική μας παλέτα, είναι το feeling του μακιγιάζ. Μπορούμε επομένως, να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια χρώματα στο μακιγιάζ των ματιών, αλλά να προσαρμόσουμε το χρώμα σε άλλα σημεία, όπως το χρώμα του foundation, των φρυδιών και του ρουζ. Εκείνο που σίγουρα θα «γράψει» διαφορετικά είναι το χρώμα του κραγιόν και και το χρώμα των χειλιών. Αυτό που προτείνω πάντα, σε κάθε γυναίκα, είναι να κοιταχτεί στον καθρέφτη αφού ολοκληρώσει το look της, τα μαλλιά, το μακιγιάζ και τα ρούχα της, και να προσαρμόσει ό, τι χρειάζεται.

https://www.instagram.com/p/CnQ1P5uM9ea

Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας, όποια και αν είναι η χρωματική μας παλέτα, είναι το feeling του μακιγιάζ.

Και τι γίνεται αν το έχουμε παρακάνει;

Αυτό που συμβουλεύω πάντοτε, είναι να ξεκινάς πολύ αργά και σταδιακά και να προσθέτεις είτε κάλυψη είτε χρώμα για να αποφύγεις τις διορθώσεις. Βέβαια, το να διορθώσεις ένα μακιγιάζ που σου φαίνεται βαρύ δεν είναι δύσκολο, απλά χρησιμοποίησε τα χέρια σου για να κάνεις σβησίματα και blending. Τα χέρια μας είναι υπέροχα εργαλεία, αν και το μακιγιάζ των πελατισσών μου το κάνω αποκλειστικά με πινέλα.

Πώς είναι η εμπειρία των Golden Globes;

Είναι super busy η μέρα της προετοιμασίας και με πολύ κόσμο. Στον χώρο υπάρχουν πολλοί artists που θέλουν να κάνουν μία συγκεκριμένη δουλειά και έτσι υπάρχουν αντιπερισπασμοί, αλλά με τα χρόνια έχουμε μάθει να σεβόμαστε τον χώρο και τον χρόνο ο ένας του άλλου. Έχεις άλλωστε τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου σε ένα δωμάτιο, και έχουν γίνει οι καλύτεροι γιατί είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους, οπότε υπάρχει σεβασμός. Το αγαπημένο μου κομμάτι όμως, είναι όταν όλα τελειώνουν και είναι όλοι χαρούμενοι. Όταν τα κορίτσια μου βγαίνουν από την πόρτα και κατευθύνονται προς το κόκκινο χαλί, νιώθω ότι έχω πετύχει τον στόχο μου, έχω δημιουργήσει κάτι που έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, που την κάνει χαρούμενη, να νιώθει όμορφη. Αυτό κρατάω από την εμπειρία και μάλιστα το τραβάω και βίντεο όπως θα έχεις δει. Λατρεύω τη διαδικασία, παρ’ όλο που είναι πολύ stressful, είμαι πολύ τυχερή που μπορώ και δουλεύω με αυτές τις γυναίκες και ζω αυτές τις στιγμές.

https://www.instagram.com/p/CnSLgkGAJme

Όταν τα κορίτσια μου βγαίνουν από την πόρτα και κατευθύνονται προς το κόκκινο χαλί, νιώθω ότι έχω πετύχει τον στόχο μου, έχω δημιουργήσει κάτι που έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, που την κάνει χαρούμενη, να νιώθει όμορφη.

Έχεις κάποια αγαπημένη ανάμνηση από τα Golden Globes;

Το 2020 όταν η Michelle κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ηθοποιό σε περιορισμένη σειρά για το «Fosse/Verdon» και χρησιμοποίησε την ομιλία αποδοχής της για να καλέσει τις γυναίκες να ψηφίσουν. Ήταν έγκυος και όλη αυτή η περίοδος ήταν υπέροχη. Την ετοιμάσαμε λοιπόν όμως, όταν είσαι έγκυος όλα αλλάζουν, το σώμα σου αλλάζει, το δέρμα σου αλλάζει.

https://www.instagram.com/p/B7AM_-QFt8d

Η Michelle είχε και μία υπέροχη λάμψη γιατί ήταν μία πολύ καλή εγκυμοσύνη, αλλά η διαδρομή προς τα Golden Globes ήταν 45 λεπτά! Της είπα ότι δεν ξέρω τι θα κάνει το δέρμα της εξαιτίας της εγκυμοσύνης, και ότι θα ήθελα να μπορέσω να τη ρετουσάρω πριν περπατήσει στο κόκκινο χαλί. Μου είπε λοιπόν να μπω στο αμάξι μαζί της, γιατί θα είχαμε 45 λεπτά διαδρομής οπότε θα μπορούσαμε να κάνουμε ρετούς οn the go. Το αμάξι ήταν ένα πολυτελές van γιατί δεν ξέραμε αν θα είναι άνετα να καθίσει με την κοιλίτσα της, με το φόρεμα κοκ. Καθίσαμε λοιπόν στο van και κοιταχτήκαμε και ήταν πολύ συγκινητικό, θέλαμε να κλάψουμε αλλά της είπα «όχι κλάματα, είσαι βαμμένη!». Το μακιγιάζ τελικά κράτησε πολύ και τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στο κόκκινο χαλί, ένιωσα ότι θα είναι μία μαγική βραδιά, και τελικά ήταν. Κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα, ήταν καλλονή και εμένα μου έμεινε η πιο γλυκιά ανάμνηση.

77th Annual Golden Globe Awards - Press Room

Καθίσαμε λοιπόν στο van και κοιταχτήκαμε και ήταν πολύ συγκινητικό, θέλαμε να κλάψουμε αλλά της είπα «όχι κλάματα, είσαι βαμμένη!».

Είναι τόσο υπέροχο το να δουλεύεις με τη Michelle; Φαίνεται πώς είναι ο πιο γλυκός άνθρωπος!

Ναι, είναι ΤΟΣΟ υπέροχο να δουλεύεις με τη Michelle. Δύο πράγματα λατρεύω στους ανθρώπους, είτε είναι πελάτες, είτε είναι φίλοι μου: Το να είναι ενδιαφέροντες, και το να ενδιαφέρονται. Και τα δύο μαζί κάνουν τον άνθρωπο τόσο υπέροχο γιατί μπορείς να τους μιλήσεις για οτιδήποτε, αλλά ενδιαφέρονται να ακούσουν τι έχεις και εσύ να πεις, κάνουν διάλογο και όχι μονόλογο. Αυτό είναι κάτι που έχει η Michelle, όμως έχει και ένα επίπεδο ευγένειας και γενναιοδωρίας που είναι πραγματικά μοναδικό. Η οικογένειά της, έχει γίνει και δική μου οικογένεια, σε υποδέχεται με ορθάνοιχτές αγκάλες και σε αγαπά πραγματικά, σε νοιάζεται.

https://www.instagram.com/p/BxQP7h3lkMB

Δύο πράγματα λατρεύω στους ανθρώπους, είτε είναι πελάτες, είτε είναι φίλοι μου: Το να είναι ενδιαφέροντες, και το να ενδιαφέρονται.

Είναι πολύ δύσκολο να μην ερωτευτείς έναν άνθρωπο όπως η Michelle, και έχουμε έρθει πολύ κοντά. Έχουμε έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ μας. Βλέπεις, στη δουλειά μου, έρχεσαι κοντά με πολύ μεγάλα ονόματα τα οποία είναι συνήθως περιτριγυρισμένα από κόσμο που θέλει μόνο ένα κομμάτι από τη λάμψη τους. Εγώ το προσεγγίζω διαφορετικά. Κάνω τη δουλειά μου, και πηγαίνω στο σπίτι, όμως γνωρίζεις ανθρώπους σαν τη Michelle (και την Jenifer και την Nicole) που σε φέρνουν κοντά τους και αποκτάτε μία ιστορία μαζί. Είναι σχέσεις που έχουν χτιστεί με τον καιρό και περιλαμβάνουν τρομερή εμπιστοσύνη και άνεση. Είναι τεράστιο προνόμιο που μου έχει δοθεί και το εκτιμώ αφάνταστα.

Μετά από μία ώρα συζήτησης (είπαμε πολλά), έπρεπε να την αποδεσμεύσω και το μόνο που έχω να πω, είναι ότι η Angela είναι επίσηςένας άνθρωπος που δεν μπορείς παρά να τον ερωτευτείς. Thank you Angela, it was -as always- an honor and a privilege to talk with you.