Exclusive! H makeup artist της Emma Stone, Rachel Goodwin, μας μιλά μια ανάσα πριν τη μεγάλη βραδιά

Exclusive! H makeup artist της Emma Stone, Rachel Goodwin, μας μιλά μια ανάσα πριν τη μεγάλη βραδιά

Πώς της φάνηκε η ταινία; Ποιο είναι το αγαπημένο της πράγμα στην Emma; Ποια είναι τα αγαπημένα της brands και τι συμβουλή θα έδινε σε όλες μας. Είπαμε πολλά με την Rachel και τώρα έχουμε ακόμα περισσότερη αγωνία για το κόκκινο χαλί!

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά για εμάς εδώ στο Queen.gr, το αποψινό βράδυ είναι μία γιορτή! Είναι η βραδιά των Βραβείων Όσκαρ, την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία τόσο καιρό. Φέτος είμαστε #TeamEmma εννοείται γιατί το Poor Things είναι ένα αριστούργημα και η ερμηνεία της Oscar worthy, αλλά βρίσκεσαι στο beauty department και δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για την ομορφιά. Η Emma μας έχει ξετρελάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν των βραβείων με τις εμφανίσεις της και, μία ανάσα πριν από τη μεγάλη τελετή, επικοινώνησα με την makeup artist της (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) Rachel Goodwin, γιατί ΕΠΕΡΕΠΕ να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα. Η Rachel Goodwin μου μίλησε για τη συνεργασία τους, για την ταινία και μου εξήγησε πώς εμπνέεται τόσο καιρό για όλες αυτές τις -πραγματικά μοναδικές- εμφανίσεις της Emma. Πριν όμως διαβάσεις όλα όσα είχε να πει, θέλω να σου συστήσω την Rachel Goodwin, την μοναδική καλλιτέχνη που «κρύβεται» πίσω από τα μακιγιάζ που τόσο έχουμε λατρέψει στην Emma.

Screenshot-2024-03-10-at-10.19.45-AM.png

Η Rachel Goodwin ανακάλυψε το πάθος της για την τέχνη του μακιγιάζ σε ηλικία 13 ετών και ξεκίνησε το επαγγελματικό της ταξίδι στα 19. Είναι από τις makeup artist που επιμελούνται τις μοναδικές σταρ στα κόκκινα χαλιά, αλλά ταυτόχρονα κάνουν και συγκλονιστική editorial δουλειά.

dgdfgd.png

Η Rachel, με τα χρόνια, ανέπτυξε στενές σχέσεις με πολλούς από τους πελάτες της, μερικούς από τους οποίους θεωρεί φίλους αφού συνεργάστηκε μαζί τους για σχεδόν δύο δεκαετίες. Μία από τις αγαπημένες της είναι η Emma Stone την οποία γνώρισε πριν από 16 χρόνια. Από τότε, έχουν δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Η Rachel έχει δει την ανάπτυξη της Emma ως καλλιτέχνη και ως γυναίκα, και λατρεύει τις περιπέτειες που έχουν μοιραστεί μαζί.

Η επικοινωνία μου μαζί της ξεκίνησε με ένα μήνυμα στο Instagram και χρειάστηκε πάρα πολύς συντονισμός για να καταφέρουμε να κουβεντιάσουμε. Βλέπεις, η σεζόν των βραβείων ήταν σε πλήρη εξέλιξη και ο χρόνος της περιορισμένος. Είναι ωστόσο, τόσο γλυκιά και δεκτική (και εγώ ίσως λίγο πιεστική) που βρήκε το χρόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις μου, μία ανάσα πριν από την μεγάλη τελετή.

Όχι, δεν μου αποκάλυψε τι μπορούμε να περιμένουμε από την αποψινή εμφάνιση της Emma (αναμενόμενο), αλλά είπαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και θα τα βρεις παρακάτω.

https://www.instagram.com/p/C3jWptfslE9/

Ποια είναι η γνώμη σου για την ταινία;

Πώς μου φάνηκε η ταινία; Πιστεύω ότι η ταινία είναι ένα αριστούργημα. Προφανώς δεν είμαι αντικειμενική, οπότε δεν ξέρω αν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να το πω αυτό, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι αυτή η ταινία είναι τόσο ξεχωριστή και η Bella, ως χαρακτήρας, θα αντέξει στον χρόνο. Νομίζω επίσης, ότι όλοι μπορούμε να δούμε λίγο από τον εαυτό μας μέσα της, γι' αυτό και ο ρόλος συγκίνησε τόσο πολύ τους ανθρώπους και είχε τόσο μεγάλη απήχηση.

Πόσο καιρό συνεργάζεσαι με την Emma;

Συνεργάζομαι με την Έμμα από το 2007, οπότε δεν ξέρω πόσα χρόνια έχουν περάσει! Ίσως 16, 17 χρόνια. Συνεργαζόμαστε από την ταινία «Superbad» - μιλάμε για πολύ καιρό!

https://www.instagram.com/p/C17Oxl1LA2e/

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πράγμα στην Emma;

Θα έλεγα η δημιουργικότητά της. Ως δημιουργός και ως καλλιτέχνης, είναι τόσο θαρραλαία. Πιστεύω ότι το καλύτερο της χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος που εμπιστεύεται τα δικά της δημιουργικά ένστικτα και ακολουθεί την διαίσθησή της στα τα projects της. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερο οι άνθρωποι, και προσπαθώ να το κάνω κι εγώ!

Δημιουργείς moodboards για να σχεδιάσεις τα πολλαπλά looks που είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της awards season;

Δεν το κάνω πάντα, αλλά έχω ένα πλάνο για τις εμφανίσεις της Emma. Είναι ένα team project. Ο τρόπος που δουλεύουμε μαζί, η ομάδα της και εγώ, λαμβάνει υπόψη τα πάντα και έτσι, αποφασίζουμε ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση για το φόρεμα, τον τόπο και την εκδήλωση. Όλα παίζουν ρόλο στην δημιουργία των looks καθώς αποφασίζω για το μακιγιάζ. Τα moodboard μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα, και τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετά στο παρελθόν.

Σε εμπνέουν τα outfits που επιλέγει η ομάδα;

Ναι, με εμπνέουν τα outfits. Κάθε ένα είναι τόσο ξεχωριστό και εμπνέει κάτι μέσα μου, μία διάθεση, μία σκέψη, μία εικόνα από κάτι με το οποίο θέλω να «εμποτίσω» το μακιγιάζ με κάποιον τρόπο. Οπότε ναι, σίγουρα εμπνέομαι από το τι θα φορέσει η Emma στις εμφανίσεις της.

https://www.instagram.com/reel/C0jrQiWs4mV/

Έχουμε δει την Emma με ονειρεμένη επιδερμίδα σε όλα τα red carpets. Ποιο είναι το μυστικό για αυτό το αποτέλεσμα; Τι χρησιμοποιείς για να το καταφέρεις;

Είμαι πραγματικά obsessed με την περιποίηση της επιδερμίδας, όπως και η Emma. Φροντίζει πραγματικά πολύ το δέρμα της. Επίσης, είμαι fan των βιολογικών προϊόντων. Δεν χρησιμοποιώ προϊόντα με πολλά δραστικά συστατικά. Λατρεύω τα brands Monastery, St. Jane, λατρεύω και το skincare brand Shani Darden.

https://www.instagram.com/p/C2SUjbpIwrv/

Επίσης, μου αρέσει να χρησιμοποιώ μάσκες Bio effect στην Emma πριν από τα events, για να τονώσω πραγματικά το δέρμα της και να αυξήσω την ενυδάτωση. Αλλά ξέρεις, προφανώς, το μακιγιάζ λειτουργεί πολύ καλά πάνω από όλα αυτά τα διαφορετικά προϊόντα.

https://www.instagram.com/p/Cw2DTcltMV_/

Έτσι, είναι σημαντικό να επιλέγω προϊόντα που βοηθούν το δέρμα της να δείχνει πραγματικά ενυδατωμένο, αλλά που να μην παρεμβαίνουν στη διαδικασία και το αποτέλεσμα του μακιγιάζ. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μου.

Η Nadia Stacey μας έδωσε μία υπέροχη συνέντευξη για το μακιγιάζ που έκανε στην ταινία. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό;

Πιστεύω ότι η Nadia είναι μια ιδιοφυΐα. Επιμελήθηκε το μακιγιάζ και στην Cruella. Είναι απλά μια λαμπρή makeup artist, μια λαμπρή καλλιτέχνιδα γενικά. Και νομίζω ότι η προσέγγισή της στο μακιγιάζ της ταινίας ήταν ιδιοφυής γιατί, ξέρεις, η Bella είναι αυτό το πολύ ωμό, νέο άτομο -με την έννοια ότι έρχεται στον κόσμο και είναι πολύ raw- και νομίζω ότι το μακιγιάζ αντικατοπτρίζει πραγματικά τον χαρακτήρα. Πραγματικά την είδαμε ως πρόσωπο και με έναν τρόπο που ήταν κάπως αφιλτράριστος. Μου άρεσαν οι επιλογές που έκανε η Nadia. Τη θεωρώ πραγματική ιδιοφυία.

rachelgoodwinmakeup_1710052937_3320487207340060649_18775190.jpeg

@rachelgoodwinmakeup

Ποιο είναι το makeup motto σου;

Νομίζω ότι το motto μου για το μακιγιάζ είναι... να μην έχω μότο! Είμαι λίγο επαναστάτρια, όσον αφορά την προσέγγισή μου στο μακιγιάζ. Δεν τηρώ κανένα πρότυπο ή κανόνα, ακολουθώ τα συναισθήματά μου. Μια εμφάνιση, για εμένα, πρέπει να έχει συναίσθημα, πρέπει να εκφράζει κάτι, να σε κάνει να νιώθεις κάτι. Περιλαμβάνει ένα συναισθηματικό στοιχείο και έτσι, το να βρω το δρόμο μου προς αυτή την τέλεια μικρή επιλογή που κάνω, όπως για παράδειγμα ένα χρώμα ή μια υφή, είναι ειλικρινά ενστικτώδες. Μου αρέσει να σπάω τους κανόνες κατά κάποιο τρόπο. Δεν θέλω οι άνθρωποι να νιώθουν περιορισμένοι όσον αφορά το μακιγιάζ και τις επιλογές τους. Θέλω να νιώθουν απελευθερωμένοι, ακριβώς όπως η Bella.

Τέλος, αν είχες μια συμβουλή για όλες τις γυναίκες που δυσκολεύονται με την αυτοπεποίθησή τους και το μακιγιάζ, ποια θα ήταν αυτή;

Νομίζω ότι αν είχα μία συμβουλή να δώσω στις γυναίκες για το μακιγιάζ, θα ήταν να θυμούνται ότι πρέπει να είναι διασκεδαστικό, και αν δεν είναι διασκεδαστικό, δεν περνάς καλά. Ίσως να πρέπει να βρεις έναν τρόπο να το κάνεις να γίνει διασκεδαστικό ξανά γιατί, πραγματικά, το μακιγιάζ δεν είναι προαπαιτούμενο. Είναι κάτι που πρέπει να μας αναδεικνύει και να μας φτιάχνει τη διάθεση, να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Κάτι που φέρνει λίγη χαρά στη ζωή μας. Αν δεν το κάνει αυτό, ίσως πρέπει να αλλάξεις προσέγγιση ή πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο διότι το μακιγιάζ είναι εκεί για να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα γενικά και να μας δώσει ένα... δεν ξέρω, spirit boost.

Αυτά μου είπε η Rachel και την ευχαριστώ πολύ που βρήκε τελικά χρόνο να μου μιλήσει παρά την διαφορά ώρας, την κούραση και τις υποχρεώσεις της. Μείνε συντονισμένη τώρα γιατί απόψε θα κάνουμε ζωντανό ρεπορτάζ από το κόκκινο χαλί και δεν πρέπει να χάσεις λεπτό!

Thank you Rachel, you are amazing!