Αποκλειστικό! H Lady Gaga μας μίλησε για το μακιγιάζ, για τη σειρά της και αποκάλυψε πολλά μυστικά

Αποκλειστικό! H Lady Gaga μας μίλησε για το μακιγιάζ, για τη σειρά της και αποκάλυψε πολλά μυστικά

Τα Haus Labs προϊόντα μακιγιάζ της Lady Gaga είναι πλέον διαθέσιμα αποκλειστικά στα Sephora και η Lady Gaga μας μίλησε για αυτά, για την ομορφιά, για τη δική της ρουτίνα μακιγιάζ και για πολλά άλλα. Ναι, η Lady Gaga μας μίλησε #truestory. Διάβασε όλη τη συνέντευξη που έδωσε στην Χριστίνα Χρόνη εδώ.

Όταν ενημερώθηκα ότι θα πάρω συνέντευξη από την Lady Gaga (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), ήμουν σε ένα γεύμα με τα κορίτσια από το γραφείο. Έπρεπε να το κρατήσω επτασφράγιστο μυστικό και με τεράστια δυσκολία το έκανα, συνεχίζοντας να πίνω κρασί και συζητώντας, σα να μην είχα μόλις μάθει ότι θα μιλήσω -face to face- με μία από τις μεγαλύτερες star του πλανήτη. Πώς συνέβη όμως αυτό; Η σειρά μακιγιάζ της Lady Gaga, το brand Haus Labs, μόλις έγινε available και σε εμάς, αποκλειστικά μέσω των Sephora, και κάπως έτσι, το Queen.gr και η στήλη Beauty Exclusive επιλέχθηκε να είναι το μόνο Μέσο στην Ελλάδα που θα έχει την τιμή να δει, να μιλήσει και να μεταφέρει τα λόγια της ίδιας της Lady Gaga μέσα από τις ηλεκτρονικές του σελίδες.

https://www.instagram.com/reel/C46Af5vLZyn/

Λίγες ημέρες πριν από την συνέντευξη, λοιπόν, έφτασε στο beauty department ένα κουτί με επιλεγμένα προϊόντα από το brand, με αγάπη από την Lady Gaga και, δεν θα σου πω ψέματα, έπιασα τον εαυτό μου να χαίρεται όπως όταν έλαβα το πρώτο μου ever press kit πριν από…εχμ…κάμποσα (δεν θα πω πόσα) χρόνια. Τα δοκίμασα -εννοείται- και είχα ευθύς αμέσως πολλά να πω για αυτά παρ’ όλο που δεν είμαι makeup junkie. Το packaging είναι out of this world, οι υφές και οι αποχρώσεις φανταστικές, αλλά έπρεπε να μιλήσω με την ίδια την δημιουργό, την Lady Gaga, (ναι θα το πω άλλες χίλιες φορές γιατί είναι σουρεάλ) και να αντιληφθώ το πάθος της για το αντικείμενο, ώστε να εκτιμήσω πραγματικά τα προϊόντα και τη φιλοσοφία τους.

4.png

Όταν πια μιλήσαμε και απέκτησα μία new found εκτίμηση για τα Haus Labs, κατάλαβα και γιατί η Lady Gaga (στο τέλος του κειμένου θα μετρήσω πόσες φορές έχω αναφέρει το όνομα) επέλεξε τα Sephora για την διάθεση του brand της. Η φιλοσοφία της, το inclusivity, η αγάπη για την ομορφιά και τον άνθρωπο -σε κάθε του μορφή- ταυτίζεται απόλυτα με το DNA των Sephora και έτσι μιλάμε για το τέλειο περιβάλλον για τα Haus Labs. Αρκετά με το teasing όμως! Κάθισε αναπαυτικά και συνέχισε να scrollάρεις γιατί ακολουθεί η συνέντευξη που μου παραχώρησε αποκλειστικά η Lady Gaga (δεν πιστεύω τι έγραψα μόλις). It’s a long one…

Η κουβέντα μας ξεκίνησε με λίγα λόγια από την ίδια για τα Haus Labs, για το τι σημαίνει ότι το brand δημιουργεί hi tech προϊόντα, για ποιο λόγο εμπλουτίζει με αυτό τον τρόπο τα προϊόντα του και γιατί θεωρεί ότι το μακιγιάζ πρέπει να είναι καλό για εμάς.

https://www.instagram.com/p/C3WWQviRbmU/

«Λέμε ότι τα προϊόντα μας είναι hi tech και σίγουρα αναρωτιέσαι τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει ότι… ο ‘κινητήρας’ των προϊόντων μας, αυτό που βρίσκεται μέσα τους, τροφοδοτείται από κατοχυρωμένα συστατικά, με συστατικά που βρίσκονται εν αναμονή κατοχύρωσης και αποκλειστικά συμπλέγματα που έχουμε διαμορφώσει ώστε να ενισχύουν τα προϊόντα μας. Θέλουμε να θολώσουμε τις γραμμές ανάμεσα στο skincare και το μακιγιάζ δημιουργώντας προϊόντα που περιποιούνται πραγματικά την επιδερμίδα ενώ τα φοράς και αυτό είναι απαραίτητο για το ποιοι είμαστε ως εταιρεία. Δεν πιστεύουμε απλώς στην αισθητική, πιστεύουμε ότι το μακιγιάζ πρέπει να είναι καλό για εμάς, οπότε αφαιρέσαμε περισσότερα από 2500 συστατικά από τα προϊόντα μας, αλλά εργαζόμαστε και σκληρά για να καινοτομήσουμε στον τομέα των υψηλών επιδόσεων.»

«Επομένως, έχω την πεποίθηση ότι, όταν οι άνθρωποι έχουν την επιλογή να διαλέξουν ανάμεσα σε ένα προϊόν μη φιλικό επίσης το περιβάλλον που φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλά και σε ένα καθαρό προϊόν που λειτουργεί εξίσου καλά ή και καλύτερα, θα επιλέξουν το προϊόν που είναι καθαρό και για εμένα αυτή είναι μια πολύ καλύτερη φιλοσοφία όταν σκέφτομαι τον ολιστικό τρόπο με τον οποίο όλοι φροντίζουμε τον εαυτό επίσης. Το μακιγιάζ για μένα είναι ένα τεράστιο κομμάτι επίσης ταυτότητάς μου και τώρα με αυτές επίσης φόρμουλες και με αυτή την εταιρεία μπορεί επίσης να αποτελέσει μια πραγματική επέκταση του self-care. Η επιστήμη, άλλωστε, δεν είναι υποκειμενική, η επιστήμη είναι ‘μιλά’ με δεδομένα και με αποτελέσματα.»

lady-gaga-and-cynthia-germanotta-attend-the-national-board-news-photo-1580308156.jpg

Ποια είναι η πρώτη σου makeup ανάμνηση;

«Η πρώτη μου ανάμνηση από το μακιγιάζ ήταν με τη μητέρα μου. Η μητέρα μου ετοιμαζόταν κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά. Είχε ένα συρτάρι στο μπάνιο μας, το οποίο περιείχε όλα τα προϊόντα του μακιγιάζ της. Περίμενα υπομονετικά να φύγει από το μπάνιο για να μπορέσω να ψαχουλέψω και να παίξω με τα μακιγιάζ της. Η μητέρα μου ήταν μια εργαζόμενη γυναίκα επιχειρηματίας και κάθε πρωί, ξεκινούσε με μια υπέροχη skincare ρουτίνα. Ξέρεις, αυτό ήταν πίσω, στη δεκαετία του '90, και χρησιμοποιούσε βαριές κρέμες για να φροντίζει το δέρμα της. Στη συνέχεια, φορούσε ρόλεϊ και έκανε το μακιγιάζ της. Την παρακολουθούσα να μεταμορφώνεται στη γυναίκα που παρουσίαζε κάθε μέρα στον κόσμο. Και, ξέρεις, νομίζω ότι είχα μια πρώιμη ματιά σε αυτή την ιδέα ότι, οι άνθρωποι παίζουν ρόλους όλη την ώρα, με πολλούς τρόπους και η μητέρα μου ως γυναίκα έπαιζε τον ρόλο της κάθε μέρα, παρόλο που δεν τραγουδούσε , δεν ήταν μια performer με τον τρόπο που είμαι εγώ. Το έκανε με τον δικό της τρόπο.»

Έτσι, έμαθα από τη μητέρα μου ότι η ομορφιά ήταν για εκείνη και ότι η ομορφιά δεν πρέπει να είναι και για μένα. Θέλω να πω, δεν είναι για άλλους ανθρώπους. Είναι για τον εαυτό σου.

lady-gaga-concealer-lead.jpg

Ποιο Haus Labs προϊόν σε κάνει πιο περήφανη και γιατί;

«Τα προϊόντα για τα οποία είμαι πιο περήφανη είναι τα skincare προϊόντα μας. Έτσι, η οικογένεια Τriclone, το Triclone Skin Tech Foundation και το Triclone Skin Tech Concealer. Σε όλους τους τομείς της εταιρείας μας, όταν δημιουργούμε προϊόντα, σκεφτόμαστε την τέχνη και τη σύνθεση. Θέλουμε να γεμίζουμε τα προϊόντα με επιστημονική καινοτομία, συστατικά που θα προσφέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς και να δημιουργήσουμε με καλοσύνη, διασφαλίζοντας ότι αυτά τα προϊόντα δεν είναι τοξικά, ότι είναι καθαρά και ότι είναι free from 2.500 επιβλαβή συστατικά. Επίσης, τα προϊόντα μας είναι ελεγμένα και δοκιμασμένα σε όλους τους τόνους δέρματος, αναπτύχθηκαν για κάθε χρώμα επιδερμίδας με υποτόνους που είναι όμορφοι. Θα έλεγα λοιπόν ότι το κάνουμε αυτό με όλα μας τα προϊόντα, αλλά με την οικογένεια Triclone, νιώθω ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε μερικούς ‘πρωταγωνιστές’ που αλλάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την ομορφιά.»

https://www.instagram.com/reel/Cw5s1K4vpUz/

«Το foundation είναι κάτι που φορούν οι γυναίκες στο πρόσωπό τους όλη την ώρα, μερικές φορές κάθε μέρα. Για μένα, ένα τέτοιο προϊόν πρέπει να είναι ξεχωριστό. Πρέπει να είναι κάτι που κάνει καλό σε σένα. Πρέπει να είναι κάτι που νιώθεις καλά όταν το βάζεις στο πρόσωπό σου. Δεν πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να σε κάνει να σκέφτεσαι ή να αμφισβητείς. Και θα πρέπει να είναι κάτι που δουλεύει υπερωρίες -αν θες-, κάτι που δουλεύει σκληρά για εσένα. Το δικό μου θέμα για παράδειγμα, είναι η κοκκινίλες στο δέρμα μου. Χρησιμοποιώ ζυμωμένη αρνίκα (fermented arnica) εδώ και χρόνια για να καταπολεμήσω τη φλεγμονή στις αρθρώσεις μου. Πάλεψα με τον χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις για καιρό και η αρνίκα με βοήθησε να καταπραΰνω αυτή τη φλεγμονή. Αναρωτήθηκα, λοιπόν, αν η ζυμωμένη άρνικα θα έκανε κάτι για τις βαθιές σακούλες κάτω από τα μάτια. Έτσι, για μένα, εκτός από την απόδοση αυτών των προϊόντων που θέλω να είναι εξίσου καλή ή και καλύτερη από τα κορυφαία foundation στον κόσμο, θέλω και οι συστάσεις τους να είναι καλές για όλους και να σε φροντίζουν. Να φανταστείς, εγώ κοιμάμαι με το foundation μου και δεν χρειάζεται να ανησυχώ γι' αυτό. Άρα αυτός είναι ο πήχης για εμάς και την εταιρεία μας. Και ελπίζω να είναι ένας πήχης που θα ανεβαίνει συνεχώς για όλη την κοινότητα της ομορφιάς.»

https://www.instagram.com/reel/C4t2JdxrPEu/

Τι ήταν, λοιπόν, το πιο σημαντικό πράγμα για εσένα κατά τη δημιουργία των προϊόντων και του brand;

«Ξέρεις, νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, ήταν να ξεπεράσουμε κατά πολύ τα όρια της αισθητικής. Υπάρχει τόσο μεγάλο focus στο φαίνεσθε και νομίζω ότι, από πολύ μικροί, μαθαίνουμε ότι η εμφάνισή μας είναι το ‘νόμισμά’ μας. Νιώθω ότι μας μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία, ότι η εμφάνισή μας θα αλλάξει τον τρόπο που μας φέρονται οι άνθρωποι για όλη μας τη ζωή. Ότι το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος για να εκφράσουμε ποιοι είμαστε, αλλά και ένας τρόπος να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Αλλά, ξέρεις τι γίνεται μετά… Σου λένε μην φορέσεις πολύ μακιγιάζ γιατί τότε θα είσαι επιφανειακή. Αν δεν φορέσεις αρκετό μακιγιάζ, τότε δεν προσπαθείς αρκετά. Είναι μια αδύνατη κατάσταση. Ήθελα να δημιουργήσω μια εταιρεία που δεν θα περιοριζόταν από την αισθητική. Σκεφτήκαμε, επομένως, τρόπους για να συνεργαστούμε με νέες πλατφόρμες έρευνας για το δέρμα. Βασικά, βάλαμε στόχο να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να κάνουμε την ομορφιά έξυπνη, και το καταφέραμε.»

https://www.instagram.com/reel/C4ygFvtOgb6/

Ποιο προϊόν ομορφιάς είναι εκείνο που δεν μπορείς να αποχωριστείς και τι το κάνει τόσο ξεχωριστό για εσένα;

«O τρόπος που θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση είναι δίνοντάς σου μια ιδέα για μια καθημερινή ρουτίνα με τα προϊόντα μας, ώστε να καταλάβεις τι είναι απαραίτητο για μένα κάθε μέρα. Θα προτιμήσω πάντα να χρησιμοποιήσω concealer πριν προχωρήσω σε foundation, σε περίπτωση που δεν θέλω να κάνω ένα πλήρες μακιγιάζ. Έτσι, χρησιμοποιώ πάντα το Triclone SkinTech Concealer. Το λατρεύω επειδή έχω πολύ έντονους μαύρους κύκλους και πρηξίματα κάτω από τα μάτια. Αποσυμφορεί, κάνει blurring, φωτίζει. Έτσι, ξεκινάω από εκεί και στη συνέχεια το χρησιμοποιώ ελαφρά στο πρόσωπο πάνω στις κόκκινες περιοχές μου επειδή έχει αυτή τη ζυμωμένη αρνίκα μέσα και θέλω να μειώσω τη φλεγμονή. Έπειτα, χρησιμοποιώ το πινέλο πολλαπλών χρήσεων για να το απλώσω.»

https://www.instagram.com/p/C4Tnz40y9kX/

«Το νέο πινέλο που μόλις λανσάραμε, ορκίζομαι, είναι το αγαπημένο μου πινέλο από αυτά που έχουμε. Και τα δύο του άκρα είναι πιο ακριβή και στιβαρά, αλλά εξακολουθούν να μαζεύουν χρωστική ουσία πολύ όμορφα χωρίς να τη μεταφέρουν έντονα στο πρόσωπο. Αλλά είναι αρκετά σκληρό που μπορείς πραγματικά να απλώσεις το concealer. Έτσι, μπορώ να εφαρμόζω το concealer μου με τη μία πλευρά. Μετά χρησιμοποιώ το Power Sculpt Velvet Bronzer μας για contouring, για να τονίσω τα ζυγωματικά, να περάσω κάτω από το πηγούνι, να προσθέσω λίγη ζεστασιά σε όλο το πρόσωπο και μετά χρησιμοποιώ και την πιο επίπεδη άκρη του πινέλου για να δημιουργήσω ένα περίγραμμα στα μάτια. Το περνώ ταμποναριστά ακόμα και στα χείλη μου, απλά για να δώσω στον εαυτό μου λίγο lip color. Με αυτά τα τρία προϊόντα, νιώθω έτοιμη για οτιδήποτε. Έτσι, είτε θα πάω σε μια συνάντηση, είτε θα δω μερικούς φίλους, αν έχω αυτά τα τρία προϊόντα, νιώθω πραγματικά έτοιμη. Νιώθω ότι ο κόσμος πιστεύει πως, όταν κάνω το μακιγιάζ μου, είναι κάτι πολύ περίπλοκο, και περιλαμβάνει αλυσοπρίονα, glitter και πίσσα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια σχεδόν θρησκευτική, τελετουργική, διαδικασία που είναι μινιμαλ.»

Νιώθω ότι ο κόσμος πιστεύει πως, όταν κάνω το μακιγιάζ μου, είναι κάτι πολύ περίπλοκο, και περιλαμβάνει αλυσοπρίονα, glitter και πίσσα

https://www.instagram.com/reel/C30sLmEyjHP/

Ένα από τα προϊόντα που έλαβα ήταν το Lip Glaze και το λάτρεψα. Είναι ένα από τα προϊόντα που θα γίνει αγαπημένο σου;

«Το Lip Glaze είναι μια καινοτομία στα plumping glosses επειδή είναι ένα lip oil, το οποίο δεν κολλάει και δεν ερεθίζει τα χείλη. Περιέχει vegan κολλαγόνο και ένα πεπτίδιο που δίνει όγκο. Παρατηρώ μια διαφορά στα χείλη μου αμέσως μετά τη χρήση του. Δημιουργεί αυτή την όμορφη glossy μεμβράνη, αλλά δεν είναι κολλώδες. Αυτή τη στιγμή το φοράω στην απόχρωση cocoa και πάνω από το Le Monster Lip Crayon. Οπότε ναι, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου, όπως και το ρουζ Color Fuse. Είναι ένα τόσο ξεχωριστό προϊόν για μένα. Το εμπλουτίσαμε με τη ζυμωμένη αρνίκα που βρίσκεται μέσα στο concealer και το foundation μας. Επειδή τα μάγουλά μου είναι πολύ κόκκινα, με κάνει να νιώθω καλά που φορώ κάτι που περιποιείται το δέρμα μου όσο το φοράω. Αλλά τα χρώματα είναι όμορφα και σχεδιασμένα, επίσης, ώστε να ταιριάζουν σε όλους τους τόνους δέρματος διασφαλίζοντας ότι, τα προϊόντα χρώματος μας, αναπτύσσονται με όλους κατά νου. Θέλω όλοι να έχουν ίσες επιλογές όταν πηγαίνουν στη γόνδολά μας ή στον ιστότοπό μας. Επομένως, αυτό είναι επίσης ένα πολύ ξεχωριστό προϊόν για μένα. Και όπως είπα, το πολλαπλό πινέλο που το συνοδεύει.»

https://www.instagram.com/p/C3-nojRxfT4/

«Είναι πραγματικά εξαιρετικό για αυτά τα ρουζ. Και νομίζω ότι -πολύ συχνά- οι άνθρωποι πιστεύουν ότι με ένα ρουζ με έντονες χρωστικές, πρέπει να χρησιμοποιείς ένα πολύ αφράτο πινέλο, αλλά μερικές φορές αυτό κάνει τη χρωστική ουσία να μεταφέρεται και είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί. Αυτό το πινέλο είναι τέλειο Είμαστε λοιπόν πολύ ενθουσιασμένοι με αυτά τα προϊόντα. Αλλά επιπλέον, ζήτησα από την ομάδα να σου στείλει τη λίστα με όλα τα καινοτόμα συστατικά που υπάρχουν στα προϊόντα μας. Όλη η περιποίηση της επιδερμίδας γιατί θέλω πραγματικά να καταλάβεις τι αγοράζεις. Είναι σημαντικό για εμάς να ξέρεις τι υπάρχει μέσα στα προϊόντα, να δεις την επιστήμη και ότι για εμάς, ως εταιρεία, το μακιγιάζ δεν αφορά μόνο την αισθητική. Αφορά τον τρόπο που φροντίζουμε τον εαυτό μας.»

Κλείνοντας, τη ρώτησα αν πρόκειται να μας επισκεφθεί σύντομα και μου απάντησε: «Ελπίζω να σας δω όλους από κοντά όταν θα έρθω σε όλο τον κόσμο για να σας δω όλους. Είναι τόσο δύσκολο να κάνεις αυτά τα Zoom. Νομίζω ότι θυμάμαι μια εποχή πριν από 10 χρόνια που δεν θα κάναμε ποτέ συνεντεύξεις με αυτόν τον τρόπο, αλλά υποθέτω ότι ο COVID το ξεκλείδωσε για όλους μας, εκτιμώ πραγματικά τον χρόνο σου και σε ευχαριστώ πολύ. Ξέρω ότι βλέπεις την ομορφιά με τον τρόπο που το κάνω εγώ, δηλαδή ότι είναι ένα κομμάτι των ανθρώπων και του πως κινούμαστε μέσα στον κόσμο. Δεν είναι απλώς μια ‘πανοπλία’. Είναι μια δήλωση.»

1.png

Αντιλαμβάνεσαι τώρα, γιατί λέω ότι, μετά από αυτή τη συνέντευξη με τη Lady Gaga, είδα τα προϊόντα της, αλλά και την ίδια αλλιώς. Αν θέλεις και εσύ να δεις και να δοκιμάσεις όλα τα προϊόντα που ανέφερε, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το κοντινότερο σε εσένα κατάστημα Sephora (βρες το εδώ). Αν πάλι θέλεις να τα αποκτήσεις ΤΩΡΑ, μπες στο e-shop ή κατέβασε την εφαρμογή για να τα κάνεις δικά σου με ένα κλικ. Όσο για το πόσες φορές έγραψα το όνομα της Lady Gaga σε αυτό το κείμενο… 13! Εντάξει δεν είναι και τόσο πολλές.