Τέλος τα λιπαρά μαλλιά! 6 τρόποι για να περιορίσεις τη λιπαρότητα που σε ταλαιπωρεί

Τέλος τα λιπαρά μαλλιά! 6 τρόποι για να περιορίσεις τη λιπαρότητα που σε ταλαιπωρεί

Δεν είναι ανέφικτο, όπως φαντάζεσαι!

Μάλλον δεν υπάρχει πιο απογοητευτικό γεγονός στην αισθητική μιας γυναίκας από το να λούζει τα μαλλιά της και την επόμενη στιγμή να είναι ήδη λιπαρά. Τόσος χρόνος και κόπος πηγαίνουν πραγματικά... στράφι, αφού την επόμενη ημέρα πρέπει σίγουρα να λουστείς ξανά. Ή μήπως αυτή είναι η λύση που απλά εσύ φαντάζεσαι και όχι η πραγματική; Όντως, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αποτελεσματικότερες μέθοδοι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα και να προνοήσεις για την επόμενη κιόλας φορά. Δες παρακάτω τα 6 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και περιόρισε σε εμφανή βαθμό τη λιπαρότητά σου.

1.Προγραμμάτισε τα λουσίματά σου
Εάν υποφέρεις από λιπαρότητα, φρόντισε να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε δεύτερη μέρα. Μην φοβάσαι ότι τα μαλλιά σου θα φαίνονται πιο λιπαρά αν δεν τα πλένεις κάθε μέρα. Αντιθέτως, αν ακολουθείς τη λανθασμένη επιλογή του συχνού πλυσίματος, τα μαλλιά μπορούν να εξασθενίσουν και να απογυμνωθούν από τα θρεπτικά φυσικά τους έλαια. Αυτό, με τη σειρά του, διεγείρει τους αδένες σμήγματος, προκαλώντας πιο έντονη λιπαρότητα, με αποτέλεσμα μόνο να επιδεινώνεις το πρόβλημα.


2.Διάλεξε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης
Αν τα μαλλιά σου τείνουν να είναι λιπαρά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το σαμπουάν και το conditioner που χρησιμοποιείς για να λουστείς πρέπει να είναι ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους. Εάν χρησιμοποιείς μια πλούσια ενυδατική κρέμα θα δεις τα μαλλιά σου να γίνονται πιο βαριά, θαμπά και λιπαρά από ποτέ. Οπότε, επέμεινε σε καλλυντικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο των μαλλιών σου.


3.Χρησιμοποίησε ειδικό σαμπουάν
Τα ειδικά ξηρά σαμπουάν που απορροφούν τη λιπαρότητα αποτελούν την ιδανικότερη λύση για τα λιπαρά μαλλιά σου, ειδικά αν θέλεις να τα λούζεις πολύ συχνά. Κάνε μια έρευνα αγοράς και κατέληξε στο σαμπουάν που είναι καταλληλότερο για τον δικό σου τύπο μαλλιών.


4.Μην βάζεις μεγάλη ποσότητα προϊόντων περιποίησης
Τα λιπαρά μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα προϊόντα που δημιουργούν υπολείμματα, τα βαραίνουν περαιτέρω και επιδεινώνουν την κατάστασή τους. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική λοιπόν με την ποσότητα του τζελ, του αφρού ή των σπρέι που βάζεις κάθε φορά που τα φτιάχνεις, ενώ παράλληλα προσπάθησε να επιλέγεις προϊόντα που αφήνουν ελάχιστα κατάλοιπα στο τριχωτό της κεφαλής σου.


5.Χτένισέ τα με φειδώ
Το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λαδιού και να έχεις ένα αποτέλεσμα που δεν θα σου αρέσει καθόλου. Προσπάθησε να διατηρείς το χτένισμα όσο μπορείς πιο ακέραιο και να χτενίζεις τα μαλλιά σου όσο το δυνατόν λιγότερο, προκειμένου να μην επιδεινώσεις το ήδη υπάρχον πρόβλημα.


6.Φρόντισε να έχεις το κατάλληλο κούρεμα
Πολλές φορές τα μακριά μαλλιά τείνουν να είναι λιπαρά στις ρίζες και να γίνονται ξηρά και αφυδατωμένα στις άκρες τους. Για το λόγο αυτό, αν αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα λιπαρότητας θα πρέπει να τα διατηρείς σε ένα πιο κοντό μήκος. Όσο κι αν σου αρέσουν τα μακριά μαλλιά, προτίμησε ένα κοντό και κομψό στυλ για να μπορείς να τα διαχειρίζεσαι πιο εύκολα και να τα διατηρείς σε μια πιο υγιή και καλύτερη κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη:

Πείτε αντίο σε μουντό, κουρασμένο δέρμα!

Αμυγδαλέλαιο το θαυματουργό: Συνταγές για λαμπερό πρόσωπο και πλούσια μαλλιά!