Όσο περισσότερο κοιτάς τον καθρέφτη, τόσο λιγότερο σου... «αρέσεις»;

Βιβή Αγγελάκη
Όσο περισσότερο κοιτάς τον καθρέφτη, τόσο λιγότερο σου... «αρέσεις»;

To Dove διαβάζει τις σκέψεις των γυναικών όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη!

Ποια είναι η σχέση σου με τον καθρέφτη; Έχεις αναρωτηθεί πόσες από τις φορές που έχεις κοιταχτεί στον ολόσωμο καθρέφτη σου, αισθάνεσαι ευτυχισμένη με τον εαυτό σου; Η θέα του καθρέφτη και μόνο σου δημιουργεί άγχος και τρόμο; Γιατί επικεντρώνεσαι σχεδόν πάντα στα μειονεκτήματα της εξωτερικής σου εμφάνισης;

Σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια έρευνα του Dove, 1 στις 3 γυναίκες παραδέχεται πως, εξαιτίας της εικόνας της, νιώθει άγχος και δύσκολα χαμογελάει μπροστά στον καθρέφτη. «Οι γυναίκες τείνουν να αποδοκιμάζουν τον εαυτό τους όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη, γεγονός που επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και την ευτυχία τους», δήλωσε η Νάντια Παπαχρηστοπούλου, Marketing Manager Skin, Baby & Deos.

Η ανησυχία για το αν δείχνουν όμορφες, εμποδίζει τις γυναίκες να αγαπούν το είδωλο τους. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι όταν οι γυναίκες κοιτάζονται στον καθρέφτη, δε βλέπουν μόνο την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά και τα συναισθήματα τους. Ένα ανησυχητικό 60% βλέπει στον καθρέφτη το πώς νιώθει και όχι το πώς φαίνεται και 1 στις 3 γυναίκες επιλέγει μια λέξη που εκφράζει αρνητικό συναίσθημα για να περιγράψει την εικόνα της.

Παρά βέβαια αυτή την περίπλοκη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τον καθρέφτη τους, νιώθουν την ανάγκη να κοιτάζονται συχνά. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες κοιτάζονται στον καθρέφτη πάνω από 6 φορές την ημέρα, δηλαδή συνολικά, περίπου 60 λεπτά μέσα σε 24 ώρες, με το 1/5 των γυναικών να παραδέχεται πως ποτέ δεν ήταν ευτυχισμένο με το είδωλο του, θεωρώντας τον καθρέφτη τον πιο σκληρό κριτή της εικόνας του.

{youtube}j7EReSW_RrE{/youtube}

Το Dove λοιπόν, ελπίζει πως η ομορφιά πρέπει να αποτελεί πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους και γι αυτό, δημιούργησε μία ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Καθρέφτες».
Στην ταινία παρουσιάζονται οι διαφορετικές αντιδράσεις των γυναικών και των μικρών κοριτσιών όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη. Οι γυναίκες φαίνεται να δυσανασχετούν με την εικόνα τους, αποτελώντας τον πιο αυστηρό κριτή τους, ενώ τα μικρά κορίτσια λατρεύουν το είδωλό τους.

Επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και νιώσε σίγουρη πως η κάθε «συνάντηση» που θα έχεις με τον καθρέφτη σου δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μία θετική επιβεβαίωση της ομορφιάς σου! Το Dove πιστεύει πως όταν οι γυναίκες δείχνουν και αισθάνονται όμορφες, τότε είναι περισσότερο ευτυχισμένες!

στην επίσημη σελίδα του Dove στο Facebook ή πάρε μέρος στη συζήτηση στο #smileback.