5 πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει πριν κόψει τα μαλλιά της

Βιβή Αγγελάκη
5 πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει πριν κόψει τα μαλλιά της

Για να μην το μετανιώσει ποτέ!

Ναι ισχύει... ένα καλό κούρεμα μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, όχι μόνο να αφήσει στο παρελθόν τις bad hair days, αλλά και να τονώσει την αυτοπεποίθησή μας! Δείτε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέχουμε εμείς οι γυναίκες, πριν κάνουμε το μεγάλο βήμα και πούμε το ΝΑΙ στο να κόψουμε τα μαλλιά μας, για να μην το μετανιώσουμε εκ των υστέρων!


1. Το σχήμα του προσώπου μετράει....

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε τι σχήμα προσώπου έχουμε και να επιλέξουμε ένα κούρεμα που θα μας κολακεύει και θα πλαισιώνει το πρόσωπό μας, με τρόπο που θα καλύπτονται τα αδύνατα σημεία μας. Πολλοί καθορίζουν το σχήμα του προσώπου τους ανάλογα με τη θέση του σαγονιού τους. Έτσι μπορούμε να ξεχωρίσουμε σε ποια κατηγορία ανήκουμε: Έχουμε τετράγωνο πρόσωπο( όπως η Olivia Wilde,) στρογγυλό (όπως η Christina Ricci), οβάλ (όπως η Sarah Jessica Parker) ή σε σχήμα καρδιάς (όπως η Reese Witherspoon);
Ο στόχος, σύμφωνα με αρκετούς κομμωτές είναι το πρόσωπό μας να φαίνεται πιο οβάλ (αυτό είναι το πιο κολακευτικό σχήμα), ακόμη κι αν έχουμε κυκλικό, τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς τύπο προσώπου. Ακόμη, μπορούμε να ελέγξουμε αν κάποιο κούρεμα μας ταιριάζει, με τη βοήθεια προγραμμάτων στον υπολογιστή, όπου προσαρμόζουμε μια φωτογραφία μας σε κάθε τύπο κουρέματος!

fd621dc70b03688499dab80072b33a96

2. Δεν είμαι η Beyoncé...(ούτε έχω τα μαλλιά της)

Πρέπει να επαναλάβουμε την παραπάνω φράση πολλές φορές, ώσπου να τη συνειδητοποιήσουμε! Αν έχετε χοντρά, σγουρά μαλλιά (γράφω στο εσείς γιατί εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία), θα ήταν βέβηλο να πάτε στο κομμωτήριο με μια φωτογραφία της Blake Lively και να περιμένετε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα, που θα διαρκέσει για πολύ. Το ίδιο ισχύει και αντιστρόφως: Όσες έχουμε λεπτή ίσια τρίχα, δεν θα αποκτήσουμε ποτέ την υφή και τον όγκο της Beyoncé. Αντ 'αυτού, καλό θα ήταν λοιπόν, να βρίσκουμε φωτογραφίες διάσημων κυριών, που η υφή των μαλλιών τους να μοιάζει με τη δική μας και να τις συζητάμε με τον κομμωτή μας.

0a5fc730cb306f31f87b7be94ecc0a4a

3. Αυτά είναι τα μαλλιά μας

Όσο κι αν ζηλέψαμε τις εμφανίσεις των διάσημων κυριών στο κόκκινο χαλί, όσο και αν μας φάνηκε ότι το κούρεμα ή χτένισμά τους ήταν παιχνιδάκι και ταιριάζει σε κάθε γυναίκα της γης, πρέπει πάντα να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό μας. Πίσω από αυτή την εντυπωσιακά απλή και ανεπιτήδευτη εικόνα κάθε διάσημης κυρίας, μπορεί να κρύβονται ώρες δουλειάς από στιλίστες , κομμωτές και make up artists, που δεν πάει ο νους μας! Φυσικά, πολλές φορές, για ένα πλούσιο και αναζωογονημένο hairlook, έχουν επιστρατευθεί extensions ή άλλα hair tricks!

4. Hair- lifestyle!

Είναι γεγονός: το κούρεμά μας θα πρέπει να είναι συμβατό και με το lifestyle μας. Αν ανήκετε στην κατηγορία που δεν αφιερώνετε χρόνο (δεν προλαβαίνετε ή βαριέστε) για τα μαλλιά σας, τότε μην αποφασίσετε να κάνετε ένα κούρεμα που θα απαιτεί ώρες styling... προτιμήστε ένα κούρεμα που θα φαίνεται τέλειο πάνω σας ακόμη κι αν μόλις βγήκατε από τα μπάνιο, όπως της Alexa Chung. Αν πάλι είστε το κορίτσι που το φορμάρισμα των μαλλιών της είναι καλά ενταγμένο στο πρόγραμμά της, τότε τολμήστε το κάτι το ξεχωριστό!

de78b8b0289ebcc5482e09344ea5fc8b

5. Είμαι πραγματικά έτοιμη για μια αλλαγή;

Η αλλαγή είναι αλλαγή, είτε κόψουμε τα μαλλιά μας ένα εκατοστό είτε 15! Πρέπει να βεβαιωθούμε πως θέλουμε πολύ αυτή την αλλαγή στα μαλλιά μας, πόσο μάλλον αν έχουμε αποφασίσει να κόψουμε τα σούπερ μακριά μαλλιά μας, που χρόνια με νύχια και με δόντια διατηρούσαμε! Ας το σκεφτούμε για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα και ας το συζητήσουμε με την παρέα μας και τον καλό μας, πριν πάρουμε την τελική απόφαση.

Διαβάστε ακόμη:

Τα καλύτερα beauty looks από τα Critics' Choice Movie Awards 2015

Μας μάγεψε το ιδιαίτερο blue smokey eye look τους! Εσάς;