Θες πλούσια μαλλιά; Μάθε πώς θα τα προστατεύσεις από την ενοχλητική ψαλίδα

Θες πλούσια μαλλιά; Μάθε πώς θα τα προστατεύσεις από την ενοχλητική ψαλίδα

Μικρές συμβουλές για λαμπερά μαλλιά σε χρόνο μηδέν!

Αν αυτή τη στιγμή τα μαλλιά σου έχουν ψαλίδα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα κουρέψετε. Οι άκρες των μαλλιών θα καθαρίσουν και η ψαλίδα θα φύγει σε μεγάλο βαθμό. Στη συνέχεια όμως θα πρέπει να γνωρίζεις τους τρόπους φροντίδας των μαλλιών σου. Πιο συγκεκριμένα:

- Θα πρέπει να κόβεις τις άκρες των μαλλιών σου κάθε 6 εβδομάδες (και να μην καταφεύγεις σε φτηνές λύσεις κομμωτικής, όπως το κούρεμα από κάποιο φίλο).

- Να χρησιμοποιείς πάντα conditioner μετά το λούσιμο (ειδικά αν έχεις μακριά μαλλιά), που λειαίνει τα λέπια της τρίχας και μειώνει τις τριβές κατά το απλό χτένισμα ή το ίσιωμα με βούρτσες και πιστολάκι.

- Να απλώνεις κρέμα ισιώματος ή προστατευτικό για τις άκρες, πριν το πιστολάκι.

- Να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα περιποίησης και πρόληψης από την ψαλίδα, που περιλαμβάνουν: Ένα σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών της, conditioner σε κάθε λούσιμο, μάσκα μαλλιών (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) και ένα ειδικό προϊόν για προστασία από το πιστολάκι (κρέμα, σιλικόνη ή αφρό κλπ.).

- Να τολμήσεις ένα κούρεμα που να μειώνει το χρόνο για το πιστολάκι και να φτάνει το πολύ μέχρι τον ώμο.

- Να χρησιμοποιείς βούρτσες με φυσική τρίχα, που δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό.

- Να ξέρεις τη σωστή χρήση του σεσουάρ. Δεν πρέπει να κολλάς κάθετα το πιστολάκι στα μαλλιά, αλλά ο αέρας του να φεύγει στο πλάι.

-Να κάνεις πιστολάκι μόνο σε νωπά μαλλιά και όχι σε στεγνά γιατί η τρίχα αφυδατώνεται περισσότερο και ως αποτέλεσμα έχει να σπάει, να ανοίγει πιο εύκολα και συνεπώς να έχει ψαλίδα.

Διαβάστε ακόμη:

H μόδα βλάπτει την υγεία σου; Δες τι σου προκαλούν τρεις αγαπημένες συνήθειες μόδας