Μπορώ, Μπορείς, Μπορούμε #ΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΙ!

Βιβή Αγγελάκη
Μπορώ, Μπορείς, Μπορούμε #ΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΙ!

Ξεκινώντας να γράφω αυτό το άρθρο, αισθάνθηκα ότι γράφω κατά κάποιο τρόπο, ένα mini βιογραφικό, όχι όμως όπως αυτά που δίνουμε για να διεκδικήσουμε μια εργασιακή θέση, αλλά από αυτά που κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελούν σελίδες ημερολογίου, στις οποίες μοιραζόμαστε εμπειρίες με γνωστούς και φίλους.

Αφορμή για όλα αυτά; Το πρωτότυπο κοινωνικό εγχείρημα της Always, «ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ», που αποκαλύπτει ότι πολλά κορίτσια, ακόμη και σήμερα, αισθάνονται περιορισμούς από τα στερεότυπα που έχει δημιουργήσει η κοινωνία για τις γυναίκες.

{youtube}5z_GvzQ1pEQ{/youtube}

Ακόμη και αν κάτι τέτοιο σε πολλές από εμάς ακούγεται παρωχημένο, τα αποτελέσματα από τη νέα έρευνα της Always για την Αυτοπεποίθηση και την Εφηβεία δείχνουν ότι: Το 56% των κοριτσιών χάνουν την αυτοπεποίθησή τους στην εφηβεία (σε πολλές περιπτώσεις δεν ανακάμπτουν ποτέ) και το 72% των κοριτσιών αισθάνεται ότι η κοινωνία τα περιορίζει και τους υπαγορεύει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν. Παράλληλα, σχεδόν όλα τα κορίτσια (89%) πιστεύουν ότι δέχονται πίεση να συμμορφωθούν με τον τρόπο που υποτίθεται ότι πρέπει να αισθάνονται και να ενεργούν, με το 60% να θεωρεί ότι τα στερεότυπα της κοινωνίας έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τους.

tyjrtfyjfghj 81967

Όχι, δεν ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που οι πρώτες εξωσχολικές δραστηριότητες στη ζωή τους, ήταν το μπαλέτο, το πιάνο ή οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση με μόνο κριτήριο το γεγονός ότι ήταν κορίτσια. Ούτε οι τοίχοι στο παιδικό δωμάτιό μου ήταν ροζ- όχι ότι είναι κακό- απλά έτυχε! Άλλωστε ήμουν αρκετά αντιδραστική ως παιδί κι ας μη το έδειχνα στους «ξένους», που λέει και η μαμά μου.

Έτσι, από μικρή βρήκα τον τρόπο να εκτονώνομαι στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο στίβο. Πολλές ώρες προπόνηση, σε καθημερινή σχεδόν βάση και αρκετοί τραυματισμοί. Μεγαλώνοντας, από τα εφηβικά μου χρόνια μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα, δοκίμασα την τύχη μου σε άλλα αθλήματα (καγιάκ, κωπηλασία, handball), άλλες δραστηριότητες (ξεκίνησα να παίζω drums μέχρι και να μαθαίνω αραβικά) ακόμη και σε άλλες χώρες... Φυσικά δεν τα κατάφερνα σε όλα εξίσου καλά, αλλά προσπαθούσα...και αυτό ήταν που μετράει κάθε φορά!

Τώρα, ως beauty editor στο Queen.gr προσπαθώ να ενημερώσω και να μοιραστώ με όλες τις αναγνώστριες, τον ενθουσιασμό μου για οποιοδήποτε νέο ή τάση στο χώρο της ομορφιάς, προτρέποντάς τους πάντα να αισθάνονται αυτοπεποίθηση για την ομορφιά και τον εαυτό τους. Να δοκιμάζουν και να προσαρμόζουν το όποιο στυλ στη δική τους προσωπικότητα και στα δικά τους θέλω. Εξάλλου, όσο περνούν τα χρόνια, με χαρά βλέπουμε, τα στερεότυπα στο χώρο της ομορφιάς να καταρρίπτονται...

Έμαθα να ακολουθώ την καρδιά μου, να πιστεύω στον εαυτό μου και να προσπαθώ μέχρι τελικής πτώσης για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου, υπερνικώντας τους όποιους περιορισμούς. Σε αυτό συνέβαλε αφενός η στάση των γονιών μου, που με έκαναν να πιστεύω στις δυνάμεις μου, αφετέρου το πείσμα μου- με λές και αγύριστο κεφάλι, ώρες-ώρες!

ΜΠΟΡΩ , ΜΠΟΡΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πραγματοποιήσουμε κάθε μας όνειρο γιατί είμαστε δυνατές και έτοιμες να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε, γιατί έχουμε αυτοπεποίθηση και μπορούμε να «διαλύσουμε» τα όποια εμπόδια και κοινωνικά στερεότυπα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε, γιατί έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε, γιατί εμείς είμαστε αυτές που καθορίζουμε τη ζωή μας!

Είμαστε κάθε μία ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ και είμαστε πολύ περήφανες γι΄ αυτό!