8 καθημερινές συνήθειες που σας χαρίζουν ρυτίδες!

8 καθημερινές συνήθειες που σας χαρίζουν ρυτίδες!

Μάθετε ποιες είναι και αποφύγετέ τις

Μπορεί γενικά να είμαστε cool και να αποκαλύπτουμε την ηλικία μας χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό, παρόλα αυτά καμιά από εμάς δε θέλει να δει έντονα χαραγμένα τα σημάδια του χρόνου πάνω στο πρόσωπό της.


Υπάρχει τρόπος να προστατέψουμε το... δερματάκι μας και να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων; Σαφώς και υπάρχει. Πάμε να δούμε τα tips που πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα:


1. Κάπνισμα: Οι περισσότερες έρευνες έχουν αποδείξει πως ο no.1 λόγος εμφάνισης ρυτίδων είναι το κάπνισμα. Κόψτε το μαχαίρι και θα κάνετε τριπλό καλό (στην υγεία, την ομορφιά και την... τσέπη σας).
2. Διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε λένε και έχουν απόλυτο δίκιο. Κι όμως, η ζάχαρη, το junk food και τα τηγανιτά όχι μόνο μας παχαίνουν, αλλά επιπλέον μας χαρίζουν μια αρκετά πιο γερασμένη όψη. Αν θέλετε να ανακτήσετε τη χαμένη σας λάμψη τότε προτιμήστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ξηρούς καρπούς και φυσικά να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό τη μέρα.
3. Αλκοόλ: Την ώρα που εσείς απολαμβάνετε τα ποτάκια σας, το αλκοόλ δουλεύει υπερωρίες για την αφυδάτωσή σας. Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ θα σας χαρίσει μια κουρασμένη και θαμπή επιδερμίδα. Μειώστε την κατανάλωσή του και προτιμήστε να πίνετε φυσικούς χυμούς ή πράσινο τσάι.
4. Καθαρισμός προσώπου: Το έχετε ακούσει πάνω από 327923 φορές. Αν θέλετε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σούπερ λαμπερή και νεανική θα πρέπει κάθε βράδυ να ξεβάφεστε και φυσικά να εφαρμόζετε ενυδατικές κρέμες. Ποτέ ύπνος με make up!

largei7 1c23c


5. Μακιγιάζ: Νομίζετε πως βάφεστε σωστά; Θα σας απογοητεύσουμε! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν βάζετε κραγιόν, μολύβι, eyeliner, mascara κ.α είναι ότι κατά τη διάρκεια της εφαρμογής τους τραβάτε το δέρμα σας με τα δάχτυλά σας και δημιουργείτε επιπλέον ρυτίδες. Σταματήστε άμεσα τη συνήθεια αυτή.
6. Ύπνος: Ο ελλιπής ύπνος δε σας βοηθά να αποκτήσετε δέρμα... μωρού. Απολαύστε ποιοτικό οχτάωρο ύπνο και φυσικά επιλέξτε τις σωστές μαξιλαροθήκες που θα είναι ιδιαίτερα φιλικές με το δέρμα σας. Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά οι μεταξωτές.
7. Τσίχλα: Κι όμως, όσο περισσότερες τσίχλες μασάτε τόσο περισσότερες ρυτίδες δημιουργείτε στην περιοχή του στόματός σας. Αποφύγετέ τις!
8. Αντηλιακό: Μη βγαίνετε ποτέ από το σπίτι σας αν δεν έχετε πρώτα εφαρμόσει αντηλιακό στο πρόσωπό σας. Ο ήλιος καταστρέφει το κολλαγόνο της επιδερμίδας σας και σας χαρίζει γενναιόδωρα ρυτίδες.