Μύθοι ή αλήθειες; 5 beauty συνήθειες περνούν από το μικροσκόπιο!

Βιβή Αγγελάκη
Μύθοι ή αλήθειες; 5 beauty συνήθειες περνούν από το μικροσκόπιο!

Τι πραγματικά ισχύει;

 

Μπορεί μαγικά ραβδάκια να ξέρουμε πως δεν υπάρχουν , όμως, παντού υπάρχει ένας μύθος, ακόμη και στα ζητήματα ομορφιάς. Έτσι, στο όνομα της τελευταίας, πολλά θυσιάζονται και φυσικά πολλά πράγματα περνούν από γενιά σε γενιά χωρίς να υφίστανται. Πάμε να ανακαλύψουμε 5 μύθους γύρω από την beauty ρουτίνα μας, που πραγματικά οι περισσότερες πιστεύουμε ενώ δεν θα έπρεπε.

1. Το ξύρισμα κάνει τις τρίχες να βγαίνουν πιο δυνατές και παχιές

Το ξύρισμα δεν αλλάζει τη δομή του θύλακα της τρίχας και φυσικά δεν επηρεάζει το πόσο πολλές ή οι χοντρές γίνονται οι τρίχες μας. Το οτι μετά το ξύρισμα οι τρίχες βγαίνουν πιο "επιθετικές", έχει να κάνει με το γεγονός οτι το ξυράφι της κόβει παράλληλα με την επιδερμίδα.

2. Το χειμώνα ή όταν έχει συννεφιά δε χρειάζεται να φοράμε αντηλιακό...

Αν είσαι πιστή αναγνώστρια του Queen, σίγουρα αυτό το μύθο τον έχεις καταρρίψει, μιας και τον διαβάζεις από αυτη εδώ τη στήλη για χιλιοστή φορά... Το αντηλιακό είναι παντός εποχής και καιρού! Κάθε μέρα, χωρίς εξαιρέσεις, ακόμη και το χειμώνα, ακόμη και όταν δεν βλέπεις ήλιο, θα πρέπει να φοράς αντηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα σου. Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας περνάει μέσα από τα σύννεφα.


3. Μόνο αν έχεις ξηρή επιδερμίδα θα πρέπει να φοράς ενυδατική κρέμα...

Μπορεί να ακούγεται κάπως αντιφατικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι εξίσου σημαντικό αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα να φροντίζεις για τη σωστή ενυδάτωσή της. Εξάλλου, θα έχεις παρατηρήσει πως όταν η επιδερμίδα είναι αφυδατωμένη και υπάρχει ένα σπυράκι, τότε εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και εμφανίζεται έντονη λιπαρότητα στην περιοχή.

4. Αν τραβήξεις τη γκρίζα ή άσπρη τρίχα που έχεις στα μαλλιά σου, τότε θα βγουν στη θέση της 1050...

Το έχουμε ακούσει πάμπολλες φορές και μπροστά στο φόβο της ανάπτυξης ενός δάσους γκρίζων τριχών στα μαλλιά μας, το έχουμε πιστέψει αναγκαστικά. Η αλήθεια, βέβαια, είναι άλλη... Τραβώντας μία τρίχα δεν θα εμφανιστούν άλλες 1050 έτσι μαγικά, μιας και δεν επηρεάζονται οι θύλακες των άλλων τριχών που την περιβάλλουν. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να γίνεται συστηματική αφαίρεση των γκρίζων ή άσπρων τριχών με τα χέρια, καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο κολαυκευτικό.

5. Μπορείς να εξαφανίσεις τους αντιαισθητικούς πόρους της επιδερμίδας σου μέσα σε λίγα λεπτά!

Δυστυχώς, εδώ τα πράγματα αλλάζουν και επεμβαίνουν στην κουβέντα τα γονίδια! Το μέγεθος των πόρων είναι γενετικά καθορισμένο τις περισσότερες φορές και δεν μπορεί να αλλάξει. Πριν όμως απογοητευτείς, θα πρέπει να ξέρεις πως μπορείς με τα κατάλληλα προϊόντα ή μεθόδους να κάνεις τους πόρους σου να φαίνονται πιο μικροί απ' ό, τι είναι.