Τι προκαλεί τη γήρανση του δέρματος και πώς θα την αντιμετωπίσουμε;

Βιβή Αγγελάκη
Τι προκαλεί τη γήρανση του δέρματος και πώς θα την αντιμετωπίσουμε;

Γνωρίστε τα φαρμακοκαλλυντικά SkinCeuticals της L’Oreal και τα διάσημα πρωτόκολλα περιποίησης

Και ποια γυναίκα δεν θέλει να κάνει το χρόνο τον καλύτερο φίλο της και να διατηρεί την επιδερμίδα της πάντα φρέσκια και νεανική; Από την άλλη, το λιγότερο που θα θέλαμε να μας συμβεί είναι να φαινόμαστε μεγαλύτερες και το πρόσωπό μας να δείχνει πιο γερασμένο, από την κανονική μας ηλικία.


Ποιοι είναι όμως οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν τη γήρανση;

Ο ήλιος, το στρες, ο καπνός, η διατροφή και η ρύπανση είναι οι κύριοι ένοχοι της γήρανσης του δέρματος, μιας και συμβάλλουν στην παραγωγή επικίνδυνων χημικών αντιδράσεων (ελεύθερων ριζών) στο δέρμα και την εμφάνιση οξειδωτικού στρες.


Οι επιπτώσεις είναι άμεσα ορατές στην επιδερμίδα

Η έλλειψη λάμψης και σφριγηλότητας συνοδεύεται από την εμφάνιση ρυτίδων και έντονων σημαδιών γήρανσης ή καφέ κηλίδων.


Πώς θα αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, το μεγάλο εχθρό της γήρανσης;

Πριν λίγο καιρό, στο δερματολογικό ιατρείο της Dr. Λίας Παπαδαυίδ γνώρισα και από κοντά τα νέα προϊόντα της SkinCeuticals, της μεγαλύτερης μάρκας διεθνώς που εμπιστεύονται επιλεγμένα ιατρεία δερματολόγων και πλαστικών χειρουργών σε όλο τον κόσμο για εξατομικευμένη περιποίηση του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε γυναίκα, δημιουργείται ένα ειδικό πρωτόκολλο αντιγήρανσης- ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας της- και επιλέγεται ο κατάλληλος συνδυασμός προϊόντων ή θεραπειών που θα τις αντιμετωπίσει και θα επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

SkinCeuticals 02 0aa93


Με κύρια αποστολή τη βελτίωση της υγείας του δέρματος, η SkinCeuticals είναι ένας από τους πρώτους νεωτεριστές φαρμακοκαλλυντικών στις ΗΠΑ, καινοτομώντας με επαναστατικές ανακαλύψεις στο προσκήνιο της αντιοξειδωτικής τεχνολογίας, στοχεύοντας σε 3 βασικές αρχές: Την πρόληψη, την προστασία και τη διόρθωση και με βασικό στόχο πάντα τη βελτίωση της υγείας του δέρματος.


Το δέρμα, λοιπόν, όπως τόνισε η δερματολόγος είναι σχεδιασμένο να προστατεύει το σώμα από εξωτερικές επιθέσεις. Σχεδόν καμία ουσία δεν το διαπερνά, εκτός από τα αντιοξειδωτικά, που πρέπει να είναι αποτελεσματικά για να το διαπεράσουν. Η SkinCeuticals ανακάλυψε ότι μόνο 4 αντιοξειδωτικά αποδεδειγμένα διεισδύουν στο δέρμα και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες: Η Βιταμίνη C, η Βιταμίνη E, το Φερουλικό οξύ και η Φλορετίνη. Ο συνδυασμός αυτών των αντιοξειδωτικών περιέχονται στα SkinCeuticals παρέχοντας αποδεδειγμένα ανώτερες συνθέσεις, ανώτερη προστασία του δέρματος στις εξωτερικές επιθέσεις και ορατή εξωτερική διόρθωση σε σχέση με μεμονωμένες αντιοξειδωτικές συνθέσεις.

SkinCeuticals 03 66472

Το CE FERULIC , PHLORETIN CF και το PHLORETIN CF GEL ενισχύουν τη φυσική προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από περιβαλλοντικές επιθέσεις των UVA, UVB, IRA και της ρύπανσης. Πιο συγκεκριμένα:


Το CE FERULIC βελτιώνει τη σφριγηλότητα, μειώνει τις ρυτίδες και φωτίζει την επιδερμίδα, ενώ τα PHLORETIN CF και PHLORETIN CF GEL εξισορροπούν τον τόνο του δέρματος, βελτιώνουν τη λάμψη, αναδομούν το δέρμα και εξαλείφουν τις λεπτές γραμμές.

service doctor d64e23b0 10da 40e3 a8b0 39527127cb8c 9397d

Εφαρμόσαμε το πρωτόκολλο SkinCeauticals στο Ιατρείο της Dr. Λίας Παπαδαυίδ, απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών . Από το 2010 έως σήμερα, είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εργάζεται και στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός,
στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών ειδικότερα στην Κλινική Δερματικών Λεμφωμάτων.

Με αντικείμενα εξειδίκευσης:
• laser στη Δερματολογία
• ακμή και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
• Ψωρίαση
• δερματικοί όγκοι και λεμφώματα