Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016: Η τάση που θα λατρέψουμε στα μαλλιά μας!

Βιβή Αγγελάκη
Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016: Η τάση που θα λατρέψουμε στα μαλλιά μας!

Plus: Βήμα- βήμα πώς θα την πετύχουμε μόνες μας!

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του Χειμώνα, όμως ως κορίτσια που θέλουν να τα ξέρουν όλα και να είναι ενημερωμένες από πριν για τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν την επόμενη σεζόν, βρήκαμε την τάση που θα λατρέψουμε στα μαλλιά μας αυτή την Άνοιξη/ Καλοκαίρι!

Η νέα τάση ονομάζεται «sexy μινιμαλισμός» και για να είμαστε πιο ακριβείς, την είδαμε στην επίδειξη του οίκου Blumarine για τη σεζόν Άνοιξη/καλοκαίρι 2016, όπου ο Eugene Souleiman, Global Creative Director της Wella Professionals, συνδύασε αντίθετες υφές για να δημιουργήσει ένα λαμπερό grunge look!

SS16 Blumarine 016 48891


Ο Eugene, επηρεασμένος από τη συλλογή του οίκου Blumarine, δημιούργησε ένα look που εκτόπισε την εξαιρετικά θηλυκή φλοράλ αισθητική με κάτι πιο άγριο και σκληρό, με μια προκλητική, καθημερινή υφή.

SS16 Blumarine 029 91693

«Υπάρχει ένας υπαινιγμός στη Brooke Shields της δεκαετίας του 1980, στο look της Jerry Hall, αλλά είναι πιο γήινο και πιο χαλαρό και υπάρχει και μια τραχύτητα που το κάνει να δείχνει πολύ πιο σύγχρονο. Το θέμα είναι κατά κύριο λόγο η ατέλεια – θα πρέπει να δείχνει ότι ήταν τέλειο κάποτε αλλά μετά από μέρες είναι πολύ πιο χαλαρό και καθημερινό.»

SS16 Blumarine 030 47ce0

«Το βασικό στοιχείο αυτού του look είναι οι αντίθετες υφές. Είναι wet στο μπροστινό μέρος και τραβηγμένο προς τη μια πλευρά για να δώσει μια ελαφρώς σκληρή, ανδρική νότα και ύστερα αποκτά βαθμιαία μια σατινέ υφή προτού γίνει ολοένα και πιο ξηρό σε όλο το μήκος σε μια σχεδόν ταλαιπωρημένη, επεξεργασμένη υφή στα άκρα.»

SS16 Blumarine 031 6020e

Φυσικά, έχουμε όλες τις λεπτομέρειες από το διάσημο hairstylist για πώς μπορούμε να πετύχουμε και εμείς, μόνες μας, αυτό το look!


Για να δημιουργήσει τη βασική υφή, ο Eugene ψέκασε με EIMI Perfect Setting στις ρίζες για να μουσκέψει τα μαλλιά και με τα χέρια του σάρωσε το προϊόν προς τη μια πλευρά, μακριά από το πρόσωπο. Στο πίσω μέρος, χώρισε τα μαλλιά σε δύο κατακόρυφα τμήματα και δημιούργησε δύο ανάλαφρα σινιόν τα οποία ψέκασε με το EIMI Stay Styled και, στη συνέχεια, στερέωσε με τσιμπιδάκια στο επάνω μέρος του κεφαλιού πριν στεγνώσει με το πιστολάκι.

SS16 Blumarine 006 53f13


«Αυτό που δημιουργείται τελικά είναι μια υφή που έχει κίνηση και ένα απαλό, φυσικό κυματισμό χωρίς όμως να φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ρόλεϊ. Κατά βάση, χρησιμοποιείτε τα μαλλιά ως ρόλει, δημιουργώντας τα χαλαρά σινιόν για να δημιουργήσετε την κίνηση και την υφή πολύ φυσικά.»

SS16 Blumarine 007 4b89f


Όταν τα μαλλιά στέγνωσαν, ο Eugene άφησε τα μαλλιά κάτω και τα χτένισε με τα δάχτυλά του, κουνώντας τα από τη μια πλευρά στην άλλη για να μπει ο αέρας ανάμεσα και να αποκτήσουν πιο άγρια υφή.

SS16 Blumarine 008 5c238

Στη συνέχεια, ψέκασε ακόμη περισσότερο σπρέι κοντά στις ρίζες για να δημιουργήσει wet look, χρησιμοποιώντας την παλάμη του για να τα λειάνει προς τα πίσω, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τα μήκη με το EIMI Dry Me dry shampoo για περισσότερο όγκο και υφή.

SS16 Blumarine 002 b12f6

Δείτε περισσότερες φωτός στη gallery!