Ατημέλητο χτένισμα: Όλα τα tips από τον κορυφαίο hairstylist, Eugene Souleiman!

Βιβή Αγγελάκη
Ατημέλητο χτένισμα: Όλα τα tips από τον κορυφαίο hairstylist, Eugene Souleiman!

Backstage στην επίδειξη του Andreas Kronthaler για τον οίκο Vivienne Westwood

Τα ατημέλητα-bohemian μαλλιά είναι sexy, πόσο μάλλον τώρα που το καλοκαίρι έχει φτάσει και οι εμφανίσεις μας θα πρέπει να είναι πιο αέρινες, boho! Όμως, και τα ατημέλητα μαλλιά έχουν τα μυστικά τους, για να δείχνουν τέλεια, πόσο μάλλον όταν ένας κορυφαίος hairstylist, όπως ο Eugene Souleiman,( που είναι παράλληλα Global Creative Director της Wella Professionals) τα μοιράζεται μαζί μας!

Με πολλές οπτικές αναφορές, από θρησκευτικές εικόνες μέχρι εικόνες από τη φύση του National Geographic, ο Eugene δημιούργησε για την πρώτη επώνυμη συλλογή του Andreas Kronthaler υπό την χρυσή ετικέτα του brand της Vivienne Westwood, μια μοναδική φυλή πολεμιστών αγγέλων με όμορφα ακατάστατα μαλλιά που έλαμπαν κάτω από τα φώτα καθώς τα κορίτσια προχωρούσαν στην πασαρέλα.

AW16B VivienneWest 019 84a1c

«Η ατέλεια αυτού του χτενίσματος είναι ουσιαστικά αυτό που το κάνει τόσο όμορφο. Όλα όσα είδα στις αναφορές με οδήγησαν σε αυτό το αίσθημα του «στυλ φτιαγμένου από τη φύση» – έπρεπε να δείχνει όμορφο, αλλά και ζωντανό. Κομψές ατημέλητες τούφες δημιουργούσαν μια φωτοβόλο αίσθηση, αλλά όταν έρχονταν σε αντίθεση με την ατημέλητη υφή, το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά μοντέρνο – σαν πολεμιστές αγγέλους.»

AW16B VivienneWest 020 8fde8

Η βασική τεχνική (aka όλα τα βήματα για να το πετύχεις κι εσύ, μόνη σου)!

Βήμα 1ο: Αρχικά ο Eugene στέγνωσε τα μαλλιά με πιστολάκι και ψέκασε EIMI Sugar Lift σε όλο το κεφάλι, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε πάλι το πιστολάκι ενώ με τα δάχτυλά του ανασήκωσε τα μαλλιά στις ρίζες, προσθέτοντας στη στιγμή κίνηση και δημιουργώντας μια μόνιμη υφή.

Βήμα 2ο: Αφού αφαίρεσε το στόμιο από το πιστολάκι, ο Eugene εφάρμοσε θερμότητα προς την αντίθετη κατεύθυνση, παίρνοντας τυχαίες τούφες για να δημιουργήσει στα μοντέλα ένα εφέ φωτοστέφανου με τα μαλλιά τους. Για κράτημα, μαζί με τη θερμότητα, ψέκασε και EIMI Super Set Hairspray από τις άκρες προς τις ρίζες προκειμένου να εξασφαλίσει την απόλυτη δύναμη διαρκείας.

AW16B VivienneWest 002 b0742

Βήμα 3ο: Για ακόμη πιο δραματικό αποτέλεσμα, ο Eugene τράβηξε τούφες προς τα εμπρός στο μέτωπο των μοντέλων, εφαρμόζοντας τον αφρό EIMI Natural Volume με τα δάχτυλά του για να «κολλήσει» τη φράντζα στη θέση της.

Βήμα 4ο: Για την τελική πινελιά, ο Eugene πήρε τυχαίες τούφες και τους έδωσε ματ υφή, τρίβοντάς τις στις παλάμες τους για ένα ατημέλητο σταθερό φινίρισμα.