Keep calm & stay cool μέσα στον καύσωνα με τα 5 πιο «δροσιστικά» beauty προϊόντα!

Βιβή Αγγελάκη
Keep calm & stay cool μέσα στον καύσωνα με τα 5 πιο «δροσιστικά» beauty προϊόντα!

Ποια είναι τα μυστικά όπλα ομορφιάς μίας beauty editor μέσα στον καύσωνα;

Κάτι τέτοιες μέρες, ώρες, θερμοκρασίες είναι που ξεστομίζεις μεγάλες κουβέντες για το καλοκαίρι... όχι αγάπης αλλά μίσους! Ναι, είναι όλες οι αυτές οι φορές που δεν είσαι καλά, όλα σου φταίνε και το βασικότερο όλα κολλάνε πάνω σου. Είναι αυτές οι ίδιες στιγμές που ο υδράργυρος «ανεβαίνει» και εσύ πρέπει να επιβιώσεις, χωρίς γκρίνια- είμαι η Βιβή και είμαι γκρινιάρα- στους 38+ βαθμούς! Κι αν είσαι στην παραλία είσαι τυχερή... αν όχι; Τι γίνεται;

Τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τα κάνουμε πιο εύκολα και δροσερά! Πώς; Με τα πιο cool- δροσερά προϊόντα ομορφιάς που θα σε αναζωογονήσουν μέσα στον καύσωνα!

Summer dreams come true! Είναι η μεγάλη beauty άφιξη του καλοκαιριού και όχι άδικα, μιας και αν είσαι από τα κορίτσια- όπως εγώ- που έψαχναν για ένα και μόνο προϊόν που θα συνδύαζε τη βαθιά ενυδάτωση, την αντηλιακή προστασία και την προστασία από την πρόωρη γήρανση (καλύπτοντας τις λεπτές γραμμές) μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού, μόλις το βρήκες!

17 06 16 resize02 E 6d3ac

Το νέο Hydrabio Εau de Soin της Bioderma είναι το 1ο δροσερό νερό συνεχούς ενυδάτωσης με δείκτη προστασίας (SPF 30) που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, φρεσκάρει στο λεπτό, χαρίζει έντονη λάμψη ενώ παράλληλα μπορεί να σταθεροποιήσει και το μακιγιάζ! Λειαίνει, φωτίζει, δροσίζει και προστατεύει την επιδερμίδα με μία και μόνο κίνηση! Ανακίνησε πολύ καλά, ώστε να αναμειχθούν τα αντηλιακά φίλτρα με το νερό και ψέκασε περίπου 4 φορές για πλήρη προστασία του προσώπου και του ντεκολτέ. Το βασικότερο; Δεν χρειάζεται επάλειψη!


Γυρνάς από την παραλία, η ζέστη αφόρητη και τα τζιτζίκια έξω δεν έχουν σταματήσει (όταν έχει καύσωνα, τα τζιτζίκια, είναι πάντα πιο ενοχλητικά). Το air-condition δεν είναι αρκετό... Θέλεις κάτι πιο δροσιστικό, κάτι τόσο δροσερό και απαλό όσο ένα λευκό γιαούρτι!

17 06 16 resize02 C 3e4c1

Το δροσιστικό After Sun Προσώπου-Σώματος Κορρές είναι αυτό που ζητάς και αυτό που θα σε ανακουφίσει ακόμη κι αν έχεις ερεθισμένη επιδερμίδα! Στην ουσία είναι ένα γαλάκτωμα- gel που μπορείς να εφαρμόσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα χαρίζοντας μία ευχάριστη αίσθηση δροσιάς. Με κύρια συστατικά το γιαούρτι, φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών που αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας καταπραΰνοντας άμες την κοκκινίλα (ερύθημα) και την αίσθηση καψίματος, αλλά και τα εκχυλίσματα Epilobium Angustifolium και Μάραθου που εμφανίζουν εξαιρετική αντιφλογιστική και αντιερεθιστική δράση και βοηθούν το δέρμα να ανακτήσει τη φρεσκάδα του μετά την έκθεση στον ήλιο, θα το λατρέψεις τόσο που στο τέλος θα θέλεις να το φας!


Ναι, η ζέστη είναι ανυπόφορη και σε συνδυασμό με το χθεσινό ξενύχτι τα πράγματα δυσκολεύουν τη ζωή σου! Όλα σε ενοχλούν. Δεν θέλεις να βάλεις ίχνος makeup στο πρόσωπό σου (και γιατί να το κάνεις άλλωστε, καλοκαίρι είναι και θα πρέπει να αφήνεις την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει και λίγο). Από την άλλη, ψάχνεις να βρεις απεγνωσμένα τρόπους να διώξεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια (και κατά συνέπεια και τους μαύρους κύκλους) που ταυτόχρονα μπορούν να σε δροσίσουν.

17 06 16 resize02 D 6bb43

Εκτός από το γνωστό μασάζ του προσώπου σου με ένα παγάκι, το έξυπνο μικρό στικ Radiant Eye από την Embryolisse μπορεί να ανακουφίσει τα κουρασμένα μάτια και τα βαριά βλέφαρα αφήνοντας μία δροσερή, αναζωογονητική αίσθηση στην περιοχή των ματιών! Παράλληλα, ηρεμεί τις ρυτίδες και βελτιστοποιεί τη φωτεινότητα, κάνοντας το βλέμμα να λάμπει. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις το πρωί σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, το βράδυ πριν την έξοδο, ή οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ)!


Ψάχνεις για σύμμαχο μέσα στον καύσωνα όπου κι αν βρίσκεσαι; Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το ακριτικό Καστελόριζο και τις εξωτικές Μπαχάμες; Μόλις τον βρήκες!

17 06 16 resize02 B e28b9

Το Vitamin E Hydrating Face Mist από τη The Body Shop είναι αυτό που δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ (άλλωστε, δεν είναι τυχαία από τα Best Sellers του brand). Σε πρακτικό μέγεθος ώστε να μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου προσφέρει άμεση αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ενυδάτωση και προστασία από το πρώτο κιόλας ψέκασμα . Με διακριτικό άρωμα απο ροδόνερο μπορείς να το ψεκάσεις στο πρόσωπό σου μία ή δύο φορές και να το αφήσεις να στεγνώσει.


Και έρχεται η στιγμή που είσαι ένα βήμα πρν βουτήξεις ολόκληρο το πρόσωπό σου σε μία λεκάνη γεμάτη παγάκια. Σε προλαβαίνω. Ωραίο το trick της Kate Moss για σφριγηλή επιδερμίδα αλλά πίστεψέ με α) δεν το έκανε εξαιτίας της ζέστης και β) εμείς παράλληλα δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε παντού με μία λεκάνη και παγάκια στο κεφάλι!

17 06 16 resize02 A 58fea

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να κάνεις τη σωστή επένδυση σε μία αναζωογονητική- αποτοξινωτική μάσκα για ενυδάτωση και φροντίδα ακόμη κι αν έχεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, όπως το Peter Thomas Roth Cucumber Gel (θα τη βρεις στα Sephora)! Χάρη στα εκχυλίσματα αγγουριού, αλόης, παπάγιας, χαμομηλιού, ανανά, ζάχαρης σφενδάμου, ζαχαροκάλαμου, πορτοκαλιού, λεμονιού και μύρτιλλου, αυτό το τζελ θα αναζωογονήσει, θα δροσίσει, θα ενυδατώσει και θα καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Άπλωσε μια πλούσια στρώση τζελ σε καθαρό πρόσωπο και άφησέ το για 10 λεπτά και ξέβγαλε. Πραγματικά, θα δεις τη διαφορά!


Extra bonus cool beauty tip: Διατήρησε όλα τα προϊόντα στο ψυγείο για ακόμα πιο δροσερά αποτελέσματα!