Έξι beauty μαθήματα από τον makeup artist της Beyoncé!

Βιβή Αγγελάκη
Έξι beauty μαθήματα από τον makeup artist της Beyoncé!

Ο Sir John Barnett λύνει τη σιωπή του...

Ο Sir John Barnett είναι ο άνθρωπος που επιμελείται το makeup look πολλών αγαπημένων μας μοντέλων όπως η Joan Smalls και η Karlie Kloss αλλά και της απόλυτης Queen Bey! Και φυσικά, ποιος καλύτερος να μας παραδώσει μαθήματα ομορφιάς από τον ίδιο!


Ο makeup guru λοιπόν, μίλησε στο Elle δίνοντας 6 μαθήματα ομορφιάς!

https://www.instagram.com/p/


#1. Δώσε προτεραιότητα στην περιποίηση της επιδερμίδας (skincare)
«Το να διατηρείς την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη είναι πάρα πολύ σημαντικό! Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βοηθά την επιδερμίδα σου να δείχνει και να τη νιώθεις καλύτερα, αλλά το μακιγιάζ σου θα αναδειχτεί καλύτερα. Οπότε, ενυδατώσου, ενυδατώσου, ενυδατώσου!» λέει ο Sir John ο οποίος δηλώνει παθιασμένος με την τόνωση. Αγαπημένα του προϊόντα ; Η Pure Clay Mask της L'Oréal, η Glycol Lactic Radiance Renewal Mask της REN, και το Beauty Elixir της Caudalie.

sir john beyonc


#2. Less is more
Μπορεί να μην ξυπνάμε με τη #flawless επιδερμίδα της Beyoncé όμως, ο Sir John δίνει την καλύτερη πρακτική συμβουλή για να τα καταφέρουμε (όσο μπορούμε)! «Ξεκίνα με ελαφριά προϊόντα και «χτίσε» την κάλυψη που χρειάζεσαι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να καλύψεις τις όποιες ατέλειες αλλά η επιδερμίδα σου ακόμη θα λάμπει και εσύ θα έχεις δημιουργήσει ένα natural look.» Εκείνος προτείνει αρχικά μία ενυδατική με βάση το νερό όπως η Bright Reveal Brightening Day Moisturizer SPF 30 της L'Oréal Paris και έπειτα μία ενυδατική με χρώμα και SPF που θα αφήνει την επιδερμίδα να αναπνεύσει. Τέλος, concealer στα σημεία που είναι απαραίτητο.

raw


#3. Άγγιξε το πρόσωπό σου
Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα που θέλει να μην ακουμπάμε καθόλου το πρόσωπό μας, ο Sir John προτιμά να εφαρμόζει τα προϊόντα, εκείνος προτιμά τη μέθοδο του μασάζ πάνω στην επιδερμίδα. «Μην φοβάσαι να ακουμπάς την επιδερμίδα σου» καθώς με αυτόν τον τρόπο (κάνοντας μασάζ) η επιδερμίδα θα δείχνει πιο ζωντανή.

1473966129 screen shot 2016 09 15 at 30215 pm


#4. Λάμψε χωρίς να γυαλίζεις
«Μία συμβουλή όταν εφαρμόζεις ένα προϊόν είναι να μένεις μακριά από οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει γυαλάδα στο κέντρο του προσώπου σου. Για την ακρίβεια το κέντρο θα πρέπει να μένει πάντοτε ματ.» Με αυτόν τον τρόπο, όταν βγαίνεις φωτογραφίες δεν θα δείχνει η επιδερμίδα σου λιπαρή ή πολύ «γυαλισμένη». Ωστόσο, όπως ο ίδιος αναφέρει , του αρέσει να χρησιμοποιεί προϊόντα λάμψης στο περίγραμμα του προσώπου για ένα λαμπερό look αλλά με πιο φυσικό τρόπο.

beyonce no makeup without makeup celebrities top best face wash


#5. Πλένε το πρόσωπό σου
Ο Sir John προειδοποιεί: «Πάντοτε να ξεβάφεσαι το βράδυ! Δεν έχει σημασία αν είσαι πάρα πολύ κουρασμένη ή αν έχεις πιεί αρκετά... ΠΡΕΠΕΙ να ξεβάφεσαι πριν πέσεις για ύπνο.» Επίσης, προτείνει να χρησιμοποιείς μια συσκευή καθαρισμού για μία super καθαρή επιδερμίδα αλλά και ένα peel με προσώπου με ένζυμα φρούτων μία φορά την εβδομάδα.»

1. beyonce apple


#6. Η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω
Τέλος, ο Sir John αναφέρει πως εξίσου σημεία- κλειδιά για μία λαμπερή επιδερμίδα είναι οι χυμοί, το να ακολουθείς μία αντι-φλεγμονώδη δίαιτα αλλά και η γυμναστική τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα. «Έχω μία ολιστική θεώρηση , όταν πρόκειται για τη φροντίδα του δέρματος. Πραγματικά, πιστεύω ότι αρχίζει εκ των έσω. Είμαι μεγάλος fan στο να τρέφομαι υγιεινά καθώς η επιδερμίδα με αυτόν τον τρόπο παίρνει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για να δείχνει τέλεια. Πάντοτε λέω στις πελάτισσές μου πως το να πιείς ένα χυμό καρότο πριν από ένα μεγάλο event θα σε κάνει να δεις τα αποτελέσματα.»