10 μάσκες ομορφιάς για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σου!

10 μάσκες ομορφιάς για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σου!

Διάλεξε αυτή που σου αρέσει...

Η επιδερμίδα μας χρειάζεται φροντίδα αλλά αυτό το ξέρεις καλά. Καθημερινά πρέπει να φοράμε αντηλιακή και ενυδατική κρέμα, να καθαρίζουμε καλά το βράδυ το πρόσωπό μας και ξανά να βάζουμε κρέμα ματιών και προσώπου. Είναι η καθημερινή μας ρουτίνα όμως μερικές φορές, το δέρμα μας χρειάζεται κάτι παραπάνω. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, η αλλαγή των εποχών, η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι ορμονικές μεταπτώσεις... πολλά επηρεάζουν την επιδερμίδα μας που «διψά» για φροντίδα και οι μάσκες ομορφιάς είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να της χαρίσεις. Οι μάσκες είναι εκείνες που θα της χαρίσουν αυτό το «κάτι παραπάνω» που της λείπει ή που έχει απλά ανάγκη και χωρίς να πολυλογούμε, παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 μάσκες για να διαλέξεις αυτή που θα κάνεις «δώρο» στο δέρμα σου.

1. Μάσκα καθαρισμού: City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub, Clinique, 36,79€

1

Είναι μια μάσκα και scrub προσώπου μαζί. Περιέχει φυσικό άνθρακα ο οποίος δρα απομακρύνοντας τις τοξίνες και τους ρύπους ενώ παράλληλα αφαιρεί την υπερβολική λιπαρότητα, μειώνει την όψη των μεγάλων πόρων και βελτιώνει την όψη τους.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Πέρνα μια μεγάλη ποσότητα στο πρόσωπό σου και περίμενε μερικά λεπτά ή έως ότου η μάσκα πάρει ένα γαλάζιο χρώμα. Έπειτα βρέξε λίγο τα δάχτυλά σου και κάνε απαλό μασάζ σε όλο σου το πρόσωπο για απολέπιση και επιπλέον λάμψη.
Κάθε πότε; 1-2 φορές την εβδομάδα.

2. Μάσκα για ευαίσθητες επιδερμίδες: Masque Apaisant Hydratant, Avène 17,04€, στα φαρμακεία

2


Μια μάσκα ειδικά μελετημένη και διαμορφωμένη για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Ενυδατώνει βαθιά χωρίς να επιβαρύνει το δέρμα και παράλληλα καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Από την πρώτη κιόλας χρήση θα νιώσεις τη δυσφορία που συνδέεται με το ευαίσθητο δέρμα να εξαφανίζεται.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Πέρασέ την από όλο σου το πρόσωπο κάνοντας πολύ απαλό μασάζ. Περίμενε 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσέ τη με λίγο βαμβάκι.
Κάθε πότε; Οποτε νιώθεις το δέρμα σου νασε «τραβάει».

3. Μάσκα βαθιάς θρέψης: Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask, The Body Shop, 24€

3


Περιέχει μέλι από το εμπόριο από την Αιθιοπία, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που αναπληρώνουν και διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδα κι έτσι παρέχει ανακούφιση και βαθιά τροφή στην επιδερμίδα.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Εφάρμοσέ τη με το ειδικό πινέλο που θα βρεις στα The Body Shop (9€) και περίμενε 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαίρεσέ τη με χλιαρό νερό.
Κάθε πότε; 1-2 φορές την εβδομάδα.

4. Μάσκα προστασίας: Cilantro & Orange Extract Pollutant Defending Masque, Kiehl’s, 34€

4


Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν περιποίησης που εξελίσσει τη μάχη ενάντια στη ρύπανση πέρα από τον απλό καθαρισμό. Προστατεύει και αναπληρώνει τα χαμένα συστατικά της επιδερμίδας με σκοπό να μειώσει τις ορατές επιπτώσεις της ρύπανσης, και να προλάβει παράλληλα την προσκόλληση των ρύπων στο δέρμα.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Εφάρμοσέ τη σε όλο το πρόσωπο, περίμενε 10-15 λεπτά και αφαίρεσέ τη με χλιαρό νερό.
Κάθε πότε; 1 φορά την εβδομάδα.

5. Μάσκα επιδιόρθωσης: Advanced Night Repair Concentrated Recovery PowerFoil Mask, Estée Lauder, 103€

5


Πρόκειται για μία επαναστατική, πρώτη στο είδος της «dual-matrix» (διπλής όψεως) μάσκα που επαναπροσδιορίζει την εμφάνιση του δέρματος. H εσωτερική πλευρά της μάσκας, εμπεριέχει τις κύριες τεχνολογίες του Advanced Night Repair και εμπλουτίζει με τις επιδιορθωτικές ιδιότητες βαθιά και γρήγορα την επιφάνεια του δέρματος. Η εξωτερική πλευρά της μάσκας, ενισχύει τη διείσδυση της ισχυρής αυτής σύνθεσης με τη νέα τεχνολογία PowerFoil, προσφέροντας 25 φορές ταχύτερη διείσδυση για άμεση λάμψη και πιο υγιή, νεανική εμφάνιση. Άμεσα, το δέρμα είναι πιο φωτεινό, πιο απαλό, με πιο φρέσκια και αναζωογονημένη εμφάνιση για όλη την εβδομάδα.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Φόρεσέ τη στο πρόσωπό σου και χαλάρωσε για 10 λεπτά.
Κάθε πότε; 1 φορά την εβδομάδα.

6. Μάσκα για αποτοξίνωση: Pure-Clay Mask Detox & Brighten, L’ Oréal, 9,99€

6


Περιέχει ενεργό άνθρακα κι έτσι εξυγιαίνει σε βάθος την επιδερμίδα, αφαιρώντας ρύπους και μάχεται ενάντια στη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Μετά από την πρώτη κιόλας χρήση θα δεις την επιδερμίδα σου να ακτινοβολεί από υγεία και θα τη νιώσεις πιο απαλή από ποτέ.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Πέρασέ την από όλο σου το πρόσωπο και περίμενε για 10-15 λεπτά. Στην συνέχεια αφαίρεσέ τη με άφθονο χλιαρό νερό.
Κάθε πότε; 1-2 φορές την εβδομάδα.

7. Μάσκα για ενυδάτωση: Thirst Relief Mask, Youth Lab, 18€, www.youthlab.com

7


Αποκαθιστά τον επιδερμικό φραγμό χάρη στα κεραμίδια τα οποία σφραγίζουν τα κενά της επιδερμίδας από όπου χάνεται η πολύτιμη υγρασία της και μεταφέρει την επιδερμίδα στην καρδιά της με διάρκεια έως και 6 ώρες μετά την εφαρμογή. Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου Ι & ΙΙΙ και έτσι επαναφέρει τη λεία υφή, την απαλότητα και ελαστικότητα στην επιδερμίδα και της χαρίζει μια μοναδική, βελούδινη υφή.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Φόρεσέ τη σε όλο σου το πρόσωπο και κοιμήσου με αυτή για να εκμεταλλευτείς τις ιδιότητές της στο 100%. Το πρωί ξέπλυνε το πρόσωπό σου κανονικά.
Κάθε πότε; 1 φορά την εβδομάδα.

8. Μάσκα λάμψης: Radiance Face Mask με Πορτοκάλι, Apivita, 12,10€, στα φαρμακεία

8


Είναι εμπλουτισμένη με βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού και βιταμίνη C, συνεπώς παρέχει στην επιδερμίδα πολύτιμη τροφή ώστε να τη βοηθήσει να επανακτήσει τη χαμένη της λάμψη. Από την πρώτη φορά που θα τη χρησιμοποιήσεις θα πεις «αντίο» στο άτονο δέρμα και θα καλωσορίζεις μια νέα επιδερμίδα που ακτινοβολεί από υγεία.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Πέρασέ την από όλο σου το πρόσωπο με απαλές κινήσεις. Περίμενε 10 λεπτά και ξέβγαλέ την.
Κάθε πότε; 1-2 φορές την εβδομάδα.

9. Μάσκα για αναζωογόνηση: Intensive Treatment Mask, Vetia Floris, www.orthobiotiki.gr

9


Είναι μια υπερ-πολυτελής θεραπεία προσώπου, εμπλουτισμένη με πολύτιμα έλαια, που «λιώνει» αμέσως μόλις έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα. Παρέχει αναζωογονητική θρέψη και πλούσια συστατικά που τονώνουν την επιδερμίδα και την κάνουν πιο φρέσκια, πιο νεανική από ποτέ.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Πέρασέ την σε όλο σου το πρόσωπο και περίμενε μερικά λεπτά. Αφαίρεσέ τη με βαμβάκι.
Κάθε πότε; 1-2 φορές την εβδομάδα.

10. Μάσκα για πόρους & μαύρα στίγματα: Masque Argile Purifiant Pores, Vichy, 20€, στα φαρμακεία

10


Είναι η πρώτη μάσκα που συνδυάζει δυο τύπους λευκής αργίλου με το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy. Αποσυμφορεί τους πόρους και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα αφήνοντας την απολαυστικά απαλή. Είναι ιδανική για εσένα που σε απασχολούν οι διεσταλμένοι, φραγμένοι πόροι καθώς και η λιπαρή επιδερμίδα.
Πώς θα τη χρησιμοποιήσεις: Εφάρμοσέ τη σε όλο το πρόσωπο ή μόνο στην περιοχή της μύτης, του πιγουνιού και στο μέτωπο. Περίμενε 15 λεπτά και αφαίρεσέ τη με χλιαρό νερό.
Κάθε πότε; 1-2 φορές την εβδομάδα.