Έξι κανόνες που όλα τα κορίτσια με τέλειο μακιγιάζ πάντοτε ακολουθούν!

Βιβή Αγγελάκη
Έξι κανόνες που όλα τα κορίτσια με τέλειο μακιγιάζ πάντοτε ακολουθούν!

Διάβασε προσεκτικά και ακολούθησε τις οδηγίες!

Υπάρχουν δύο είδη γυναικών: Αυτές οι οποίες είναι πάντοτε άψογα βαμμένες (aka ξέρουν τα μυστικά για να διατηρούν το μακιγιάζ τους αναλλοίωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας μη σου πω) και αυτές που μισή ώρα αφού βγουν από το σπίτι το μακιγιάζ τους είτε εξαφανίζεται είτε αρχίζει να τρέχει (άρα μπαίνουν στη διαδικασία συνεχώς ανανέωσής τους).

Κι αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία... σίγουρα α) θα ζηλεύεις τα κορίτσια με πάντα άψογο μακιγιάζ β) θα αναρωτιέσαι τι κάνουν για να παραμένουν άψογες όλες τις ώρες και τις στιγμές (ακόμη και όταν βγαίνουν το βράδυ)!


Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 6 μικρές- αλλά πολύτιμες- συμβουλές που κάνουν το μακιγιάζ σου να διαρκεί όλες τις ώρες και τις ημέρες και εσένα να δείχνεις πάντα τέλεια!

b26969c6fda7cd9a68530ff85e5e3470

#1. Τακτική απολέπιση

o exygiantiko apolepictiko proionta procwpoy


Με την απολέπιση τα νεκρά απομακρύνονται από την επιδερμίδα και δημιουργείται μία λεία βάση η οποία θα βοηθήσει αφενός στην πιο βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας, επομένως και στη μεγαλύτερη διάρκεια του μακιγιάζ σου. (Avène Gommage Doux Purifying Peeling Προσώπου)


#2. Η σωστή βάση ξεκινά από το serum

LumiΛre Essentielle 2


Είναι το βήμα που μεσολαβεί μεταξύ της απολέπισης και της ενυδάτωσης και στην ουσία δίνει μία ώθηση στο να πετύχεις ένα άψογο αποτέλεσμα. Γιατί μην ξεχνάς πώς ακόμη και ένα natural μακιγιάζ δείχνεις ακόμη πιο εντυπωσιακό σε μία υγιή επιδερμίδα! (Illuminating Oil Serum από τη Darphin)

084a03de85dbc0396a047c516a0cb0a1


#3. Βαθιά ενυδάτωση

BEPANTHOL FACE CREAM PERIEKTIS CMYK NEW


Μία βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα εκτός από το γεγονός ότι αναδεικνύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας μας και την κάνει να παραμένει ελαστική, συμβάλλει στο να διατηρείται το μακιγιάζ αναλλοίωτο περισσότερες ώρες. (Nέα Κρέμα Προσώπου Ενυδάτωσης & Ανάπλασης από τη Bepanthol)


#4. Primer, my love

sbx sku 37073 875x773 0


Το primer είναι το πρωταρχικό-και πολύ βασικό βήμα- που «κρατά» το μακιγιάζ στη θέση του και δεν επιτρέπει στις ανεπιθύμητες γυαλάδες να κάνουν την εμφάνισή τους. Κατά κάποιο τρόπο «θωρακίζει» το μακιγιάζ, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ομοιομορφία στον τόνο αλλά και στην υφή την επιδερμίδας. Τα –πάντα άψογα- κορίτσια το φορούν πριν ξεκινήσουν να απλώνουν το foundation στην επιδερμίδα τους! (Photo Finish Foundation Primer της Smashbox)

fashion street style 2014 09 mfw 26

#5. Η «μαγική» πούδρα

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder


Μην την απορρίψεις, αν πρώτα δεν τη δοκιμάσεις! Πραγματικά θα δεις διαφορά! Βούτηξε το πινέλο σου στην ημιδιάφανη (ή διάφανη) πούδρα και πέρασέ το πάνω από το foundation ή το concealer για να σετάρεις το μακιγιάζ σου. Με αυτόν τον τρόπο το μακιγιάζ σου θα διαρκεί all day και all night. Plus: Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τη διατηρήσεις εντελώς ματ! (Translucent Loose Setting Powder της Laura Mercier)

21bc7c23805958d207776a53b537eae6

#6. Κρατούν τα πράγματα (aka το μακιγιάζ τους) στη θέση τους με ένα spray

jf4Da6gdNhTOIVnFL1nQq8qq5aNKmYV0VI3s1TTF4G8

Κι αν ψάχνεις τον πιο εύκολο τρόπο για να βάλεις την τελική πινελιά στο μακιγιάζ σου, ακολούθησε το παράδειγμα των «άψογων» κοριτσιών και ψέκασε το πρόσωπό σου με ένα setting spray που θα κάνει το μακιγιάζ σου να μείνει αναλλοίωτο για ώρες... (Makeup Fixer της Inglot)