Ρυτίδες τέλος με αυτό το τρικ των 16 δευτερολέπτων!

Βιβή Αγγελάκη
Ρυτίδες τέλος με αυτό το τρικ των 16 δευτερολέπτων!

Είναι πιο απλό και πρακτικό απ' ό,τι φαντάζεσαι...

Σε μία περίοδο που τα πάντα κινούνται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, οι υποχρεώσεις σε κυνηγούν παντού- μα ΠΑΝΤΟΥ- και εσύ συνεχώς βρίσκεσαι στο τρέξιμο, το να βρεις λίγο χρόνο για διαλογισμό είναι πραγματικά αυτό που θα σε χαλαρώσει και θα σε ηρεμήσει. Το ήξερες όμως, πως όσο εσύ διαλογίζεσαι και αποβάλλεις το άγχος της ημέρας, προλαμβάνεις και την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπό σου;

Σύμφωνα με τη Suze Yalof Schwartz, ιδιοκτήτρια και CEO του «Unplug Meditation Studio», το να διαλογιστείς για 16 δευτερόλεπτα, αρκεί για να χαλαρώσουν οι μύες στο πρόσωπό μας και να αποφύγουμε με αυτόν τον τρόπο τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

axxv2g

«Αρκετοί άνθρωποι έχουν ένταση στο πρόσωπό τους και αυτή είναι η βασικότερη αιτία που προκαλεί ρυτίδες» είπε χαρακτηριστικά η Suze στο αμερικάνικο Allure. «Το κλειδί είναι να χαλαρώσεις το πρόσωπο σου: να χαλαρώσεις το μέτωπό σου, τα μάτια σου, το στόμα σου, το σώμα σου.»

Με αυτόν τον τρόπο, θα αποβάλλεις το άγχος από το μυαλό και το σώμα σου! Όσο για το ποια είναι η τεχνική των 16 δευτερολέπτων η guru του διαλογισμού αναφέρει:

«Όταν βγεις από το διαμέρισμά σου, σταμάτα στην πόρτα. Όταν πηγαίνεις στο γραφείο στάσου για λίγο στην πόρτα. Εισέπνευσε βαθιά από τη μύτη για τέσσερα δευτερόλεπτα και κράτα την αναπνοή σου άλλα τέσσερα δεύτερα. Εξέπνευσε από τη μύτη για άλλα τέσσερα δευτερόλεπτα και κράτα στο τέλος την αναπνοή σου για άλλα τέσσερα δεύτερα. Αυτό ήταν όλο!» Κι αυτό γιατί «όταν επιβραδύνεις την αναπνοή σου, στέλνεται ένα μήνυμα στον εγκέφαλο ότι όλα είναι ok, αλλιώς, όταν κάτι δεν πάει καλά και άγχεσαι αναπνέεις πιο κοφτά και γρήγορα. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που δεν το συνειδητοποιείς αμέσως.»

gallery original eye creams portrait jpg 2db4bdd5

Editor’s tip: Προφανώς το να είσαι ήρεμη και να έχεις καλή διάθεση βοηθά στην όλη ευεξία του οργανισμού μας και φυσικά στο να διατηρείται λαμπερή η επιδερμίδα μας. Αυτό όμως, δε σημαίνει πως θα πρέπει να μένουμε μόνο στο τρικ των 16 δευτερολέπτων... Η κατανάλωσή νερού, η ισορροπημένη διατροφή και η χρήση σωστών αντιγηραντικών προϊόντων συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη καταπολέμηση των ρυτίδων!