Δες τι προϊόν ταιριάζει στον δικό σου τύπο δέρματος

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Δες τι προϊόν ταιριάζει στον δικό σου τύπο δέρματος

Βρες ποιες ανάγκες ακριβώς παρουσιάζει η επιδρμίδα σου και μάθε να τις καλύπτεις στοχευμένα, με καλλυντικές συνθέσεις που βελτιώνουν και ενισχύουν την υγεία της. 

Ένας σωστός δερματολόγος θα σε βοηθήσει να καταλάβεις επακριβώς τι τύπο δέρματος έχεις, ποιά είναι εκείνα τα σημεία που πρέπει να προσέξεις, γιατί παρουσιάζουν περισσότερη ευαισθησία ή τείνουν να εμφανίζουν κάποιο πρόβλημα. Όταν πλέον έχεις μια εμπεριστατωμένη γενική εικόνα τότε θα ξέρεις ακριβώς διαβάζοντας τις ετικέτες των προϊόντων, τι σου ταιριάζει. Δες εδώ μερικά παραδείγματα.

Chronoderm Crème Hydra-Claire της Castalia

x4be035875efebc70a81e2c1a5c3e007f.jpg.pagespeed.ic.z4NUxMpjGi

Τύπος επιδερμίδας :

Ώριμη επιδερμίδα

Περιέχει στη σύνθεσή της Alpha-Arbutin, που αποχρωματίζει τις κηλίδες, αποτρέπει τη δημιουργία νέων και βοηθά στην αναστολή παραγωγής μελανίνης προσφέροντας σταδιακή αύξηση της λάμψης της επιδερμίδας. Παράλληλα, παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.

Aquasublime της Gallenic

galenic aquasublime hydra radiance tinted cream fair 30 ml 1 copy

Τύπος επιδερμίδας :

Για όλους τους τύπους δέρματος

Λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά ως ενυδατική κρέμα αλλά και ως φον ντε τεν. Διαθέτει πολύ αγνές μεταλλικές χρωστικές μικροβιολογικά ελεγμένες, συγκρατεί 2 φορές περισσότερο το νερό στο δέρμα χαρίζοντάς του 24άωρη ενυδάτωση, ενώ χαρίζει τέλεια κάλυψη και ματ αποτέλεσμα.

Hydro-Dynamic Ultimate Moisture της Murad

41HU5hpkAL

Τύπος επιδερμίδας :

Ξηρό/ευαίσθητο δέρμα

Πρόκειται για μια πλούσια υπερ-ενυδατική κρέμα, χωρίς λιπαρότητα, με ελαφριά βελούδινη υφή, που αποκαθιστά το αφυδατωμένο δέρμα, αφού «κλειδώνει» σε αυτό την πολύτιμη υγρασία που χρειάζεται για 8 ώρες. Αβοκάντο, ηλιοτρόπιο, λάδι ελιάς και βούτυρο καριτέ είναι μόνο μερικά από τα θαυματουργά συστατικά του.

Rosa Arctica της Kiehl’s

Rosa Arctica 3605970473440 1.7fl

Τύπος επιδερμίδας :

Ώριμο δέρμα

Το προτιμούμε γιατί :

...η σύνθεσή του βασίζεται στην Haberlea rhodopensis, ένα φυτό που εκτιμάται από τους βοτανολόγους ότι επιβίωσε από την εποχή των παγετώνων χάρη στην ιδιότητά του να παραμένει σε κατάσταση κοντά σε αυτή του θανάτου έως και 31 μήνες, ενώ ανακτά τη φυσιολογική του λειτουργία όταν οι συνθήκες γίνουν πιο ευνοϊκές. Έτσι, η καθημερινή χρήση της συμβάλλει στην "αφύπνιση" των κυττάρων της επιδερμίδας, οι λεπτές γραμμές εξασθενούν, η σφριγηλότητά και η ελαστικότητα αυξάνονται.

Cleanance της Avene

63679

Τύπος επιδερμίδας :

Λιπαρό δέρμα

Η λεπτόρευστη υφή της κρέμας αυτής εμποδίζει την υπερβολική έκκριση σμήγματος χάρη στον ψευδάργυρο και το συμπυκνωμένο εκχύλισμα Cucurbita που συσφίγγει τους πόρους. Η δράση της αυτή ενισχύεται από την προσθήκη βιταμίνης Β6. Συγχρόνως χάρη στο Ιαματικό Νερό της Avene, η ενυδατική αυτή κρέμα προσφέρει στην επιδερμίδα όλες τις καταπραϋντικές και αντι-ερεθιστικές του ιδιότητές.